Ученически конкурс за рисунка "Родопски багри" открива нови таланти в Кърджали

В памет на именития кърджалийски творец Джемал Емурлов - Джими Община Кърджали, ОДК гр. Кърджали и СУ „Владимир Димитров - Майстора” за трета година организират Областен конкурс за детска рисунка на тема „Родопски Багри”. Той предоставя възможност на..

публикувано на 18.03.17 в 11:44

Сами Соколов от "Арда бокс"-Кърджали играе за шампионска титла

Забележителен успех на Сами Соколов от клуб "Арда бокс" Кърджали. В полуфинална среща от Държавния личен отборен шампионат в категория до 52 килограма Соколов победи Дарислав Василев от Левски София Запад. Така практически местният боксьор е вицешампион..

публикувано на 18.03.17 в 11:38

Прегледи за рак на гърдата се извършват в Кърджали

Безплатни прегледи за рак на млечната жлеза се провеждат днес в Регионалната здравна инспекция в Кърджали. Акцията е част от работата на инспекцията по промоция на здравето. Пациентките ще бъдат изследвани и за изменения на щитовидната жлеза. Прегледите..

публикувано на 18.03.17 в 11:28

Транспортират бюлетините в страната, МВР охранява превоза им

Продължава предаването на бюлетините за предстоящите парламентарните избори в областните администрации. От Централната избирателна комисия съобщиха, че изборните книжа ще бъдат охранявани през целия маршрут от полицията и жандармерията. Оттам увериха, че..

публикувано на 17.03.17 в 11:06

Все повече жени извършват престъпления

Повече жени са извършили криминални престъпления през 2016 г. в сравнение с предходната година на територията на Областната дирекция на МВР в Кърджали, а най-голям е броят на неграмотните извършители, чийто дял - 36 %, бележи спад с 4 пункта.  Общо 555..

публикувано на 17.03.17 в 10:43

Развитието на екотуризма обсъдиха в Маджарово

Повече от 30 участници се включиха в специално обучение в Маджарово за развитие на екотуризма. То беше организирано от Фондация По-диви Родопи и Българското дружество за защита на птиците.В него участваха представители на местни туристически бизнеси,..

публикувано на 17.03.17 в 10:41

Отпада забраната за ползване на вода от река Върбица

Отпада забраната за ползване на вода за пиене от помпените станции по река Върбица, която засегна Момчилград и 53 населени места от 10 март.  Както вчера ви съобщихме излязоха резултатите от повторните проби -  за кадмий, олово, живак, никел, цинк, мед,..

публикувано на 17.03.17 в 10:23

Тютюнопроизводители обсъждат разпределянето на паричните помощи

 Консултативният съвет по тютюна ще обсъжда днес как да бъдат разпределени парите за подпомагане на производителите, отглеждали тютюн в периода 2009 - 2013 година. Това съобщи в Кърджали министърът на земеделието в служебното правителство Христо..

публикувано на 17.03.17 в 10:11

Близо 30 хиляди лева предадоха на телефонни измамници жени от Смолян

Зачестяват случаите на телефонни измами в Смолян. Само за последните 24 часа са взети близо 30 хиляди лева от две жени. Както ви съобщихме вчера, 44-годишна жена остави на пейка пред жилищния блок 27 хиляди лева и 100 грама злато, след като по телефона..

публикувано на 16.03.17 в 13:39

Работна среща в Златоград обсъди замърсяването на река Върбица

Във връзка с гражданска петиция против замърсяването на р. Върбица от хвостохранилище Ерма река, на 15 март се проведе работна среща, организирана от кмета на Община Златоград. На срещата присъстваха жители на Община Златоград, общински съветници,..

публикувано на 16.03.17 в 11:53
Избори 2017

РИК в Кърджали затрупана със сигнали за изборни нарушения

Териториалната дирекция "Национална сигурност" със сигнално писмо е уведомила Районната избирателна комисия в Кърджали, че на 10 март 2017 г. в селата Фотиново и Бенковски, намиращи се на теритрията на община Кирково, област Кърджали, са проведени..

публикувано на 16.03.17 в 10:46
Река Искър при Старо село

Жители на села покрай Върбица готови на протест заради замърсяване

Жители на населени места по течението на Върбица започнаха петиция срещу поредното замърсяване на водата в реката. Според тях, причината е разлив от хвостохранилището "Ерма река" до Златоград. До момента в подписката се включиха над 1 000 души, съобщи за..

публикувано на 15.03.17 в 16:45

Административният съд отмени решението за повишаване на такса смет

Административният съд в Кърджали отмени решението на общинския съвет за повишаване на такса смет. Като мотив за отмяната магистратите посочват, че откриването на производството по издаването на решението на общинския съвет не е оповестено публично чрез..

публикувано на 14.03.17 в 15:21

Извършват дисциплинарна проверка спрямо прокурор от Районна прокуратура - Кърджали

По разпореждане на административния ръководител на Районна  прокуратура - Кърджали се извършва дисциплинарна проверка спрямо прокурор във връзка с установяване на основания за реализиране на дисциплинарна отговорност. Проверката е спрямо прокурора Ч...

публикувано на 14.03.17 в 15:16

Забраната за пиене на вода от помпените станции на Върбица е в сила

Забраната за ползване на водата за пиене и готвене в Момчилград и 53 населени места продължава. Припомняме че ползването на вода за пиене и готвене  беше забранено заради вероятно замърсяване на водите от хвостохранилище. Няма отклонения на показателите..

публикувано на 14.03.17 в 13:35

Водата от Айше молла е заразена с ешерихия коли

Водата от чешмата Айше молла и от чешмите по пътя към Ардино и въжения мост в Кърджали,  е заразена  с бактерията ешерихия коли, която може да предизвика чревни инфекции. Водата там не е годна за пиене. Още от д-р Виктор Кирчев, началник на Регионалната..

публикувано на 14.03.17 в 13:26

Вкараха в затвора контрабандитка на цигари

46 -годишна жена  беше наказана от съда за държане на акцизни стоки без бандерол с  „лишаване от свобода“ за срок от една година при “общ” режим. Тя е  глобена и с  2 454 лева През пролетта на 2015 г. жената закупила от Одрин, Турция, 320 кутии цигари без..

публикувано на 13.03.17 в 11:46

Високотехнологичен завод започва работа в Кърджали

Високотехнологичният завод, за който преди месеци стана ясно, че ще се строи в Кърджали ще започне работа в края на тази година. Тава заяви представителят на инвеститора в Кърджали Вели Шакир. Във фабриката ще се произвеждат компоненти и системи свързани с..

публикувано на 13.03.17 в 10:44

Водата в три популярни чешми не е годна за пиене

Водата от чешмите Айше Молла, при Въжения мост и по пътя за Ардино не е годна за пиене. Това установи изследване на Районната здравна инспекция в Кърджали. Проверката е периодична и се извършва на местните водоизточници на територията на цялата област...

публикувано на 13.03.17 в 10:33

Община Кърджали с най-много чуждестранни инвестиции в областта

Със 107,3 милиона евро, Община Кърджали държи първенството по най-много направени чуждестранни инвестиции във всички общини от областта. Това сочат данните на Националния статистически институт в Кърджали. Подробностите в звуковия файл дава Мария..

публикувано на 12.03.17 в 12:26