Младежката организация „Колите в Смолян“ организира благотворително дрифт шоу

Благотворително дрифт шоу се организира в подкрепа на болен младеж, съобщи за БТА Диан Кинанев, един от организаторите. Инициативата е на младежката организация „Колите в Смолян“, която от 2016 година провежда подобни мероприятия изключително с..

публикувано на 16.04.24 в 17:02

Кърджалийка осъди Общината, след като беше нахапана от бездомни кучета

Кърджалийка осъди Общината, след като беше нахапана от бездомни кучета. Василка Рашкова получи обезщетение от 5000 лв., на което обаче не се зарадва. Според нея парите не трябва да се взимат от общинската хазна, а от виновните служители, чието..

публикувано на 16.04.24 в 16:56

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Оушънс севън

Момчилградчанинът Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Оушънс севън - с текстилен бански, без неопрен. По този начин се превърна и в първият български плувец, завършил успешно три от седемте най-трудни..

публикувано на 16.04.24 в 16:51

Близо 8 хиляди кърджалийци обявиха доходите си пред НАП

На 30 април изтича срока за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица, получени през 2023 г. , напомниха от офиса на приходната администрация в Кърджали. До този момент близо 8 хиляди души са декларирали доходите си пред НАП...

публикувано на 16.04.24 в 16:36

Кметовете на Хасково и Смолян обявиха 2 май за неучебен ден за учениците от двете общини

Кметовете на Хасково и Смолян обявиха 2 май, четвъртък за неучебен ден за учениците от двете общини, предвид предстоящите Великденски празници. Решението си, кемта на Хасково Станислав дечев оповести най-напред в социалната мрежа: „Взех решение..

публикувано на 16.04.24 в 16:30

Близо 16 000 души от Хасково обявиха доходите си пред НАП

Близо 16 000 души от Хасково и областта са декларирали доходите си пред НАП две седмици преди изтичане на крайния срок – 30 април. Повече от 81% от годишните данъчни декларации са подадени по електронен път с персонален идентификационен код (ПИК) или..

публикувано на 16.04.24 в 15:31

Славейковци с медали от два национални конкурса

11-класниците от журналистически клуб „Славейков“ с ръководител Антония Марковска са отличени с три индивидуални и една колективна награда в XII Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ - Разград. Дефне Риза спечели златен медал за..

публикувано на 16.04.24 в 15:27
Центърът на Харманли

Община Харманли обяви обществени поръчки за доставка на съдове за сметосъбиране

Обществени поръчки за доставка на съдове за сметосъбиране обявиха от Община Харманли.  За нуждите на общинското предприятие „Чистота“ са необходими 30 метални контейнера тип „Бобър“ от 1 100 литра, 100 пластмасови контейнера с плосък капак със..

публикувано на 16.04.24 в 11:31

Цвета Караянчева ще изнесе днес открит урок в Регионалния исторически музей

В Деня на Търновската конститутция - 16 април, Цвета Караянчева, в качеството си на председател на 44-тото Народно събрание, ще изнесе открит урок в Регионалния исторически музей в Кърджали пред ученици от различни училища в града. "По този начин..

публикувано на 16.04.24 в 11:23
Димитър Главчев

Димитър Главчев предложи Даниел Митов за служебен министър на външните работи

Служебният премиер Димитър Главчев предложи Даниел Митов за служебен министър на външните работи на мястото на Стефан Димитров. Предложението трябва да бъде одобрено от президента Румен Радев. Предложението за рокада в Министерството на външните..

публикувано на 16.04.24 в 11:16

Собственикът на заразени птици от Доборско ще започне от нулата

В резултат на установеното огнище на птичи грип, са унищожени хуманно 86 кокошки в личното стопанство в Доборско, каза зам.-кмета на Крумовград Абидин Хаджимехмед, който в тези дни е замествал кмета на общината. Определена е 3 километрова зона и още..

публикувано на 16.04.24 в 10:29
Музеят „Възраждане и Учредително събрание“ във Велико Търново. Снимка: Здравка Маслянкова

145 години от приемането на Търновската конституция

Днес се навършват 145 години от приемането на Търновската конституция. 230 са били първите ни следосвобожденски народни представители, които са заседавали във Велико Търново от 10 февруари до 16 април 1879 година в Учредителното събрание и са приели..

обновено на 16.04.24 в 10:05

Промени в Закона за здравето подобряват психиатричната грижа

Пациенти, които със състоянието си застрашават собствените си живот и здраве или това на други хора, ще подлежат на временно физическо ограничаване. Това предвиждат промени в Закона за здравето, подготвени във връзка с препоръки към страната ни за..

публикувано на 16.04.24 в 09:59

Президентът поздрави юристите, пожела да са "стожер на законността"

Държавният глава Румен Радев поздрави юридическата общност по повод Деня на Конституцията и празник на юриста и на съдебните служители, като им пожела да останат верни на призванието да са стожер на законността. "На днешната дата с благодарност си..

публикувано на 16.04.24 в 09:54

Бюджетната комисия разглежда промените в инвестиционната програма на общините

Бюджетната комисия в парламента ще разгледа на второ четене промените в Инвестиционната програма на общините. Между двете четения е направено само едно предложение, което съдържа технически редакции. Общините имаха възможност за промени в..

публикувано на 16.04.24 в 09:16

Времето ще е слънчево и топло

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад облачността ще се увеличава и до вечерта на места в Западна България ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от югозапад. Максимални температури ще са между 27° и 32..

публикувано на 16.04.24 в 09:09

Откриха птичи грип и в крумовградското село Доборско

Огнище на птичи грип в крумовградското село Доборско, констатира Българската агенция по безопасност на храните. Инфлуенцата е открита в нерегистриран птицевъден обект тип „заден двор“ за отглеждане на кокошки, токачки и пуйки. Отглежданите..

публикувано на 15.04.24 в 18:20

Край на опашките и талоните пред паспортна служба в Кърджали

От вторник, 16 април, няма да се раздават талони пред паспортна служба в Кърджали, тъй като опашките са се стопили, научи Радио Кърджали.  От днес приключи удълженото работно време на паспортните звена.  От 8 до 12 април, когато беше свещеният за..

публикувано на 15.04.24 в 16:00

"Български възход" вече нареди листата си за Кърджали

Ясна е листата за Кърджали на ПП "Български възход"за предстоящите избори.  До края на следващата седмица ще бъдат оповестени имената в нея.  Това каза депутатът от Кърджали в 48-то Народно събрание  Григор Захариев. Той не си прави никакви..

публикувано на 15.04.24 в 15:51
Снимката е илюстративна!

22 пострадаха при катастрофа в Източна Турция

Общо 22-ма души бяха ранени днес при тежка катастрофа между автобус и лек автомобил в окръг Малатия, Източна Турция, предаде БТА Един от ранените е с опасност за живота.  Инцидентът е станал на пътя Малатия - Елязъг. След сблъсъка между двете превозни..

публикувано на 15.04.24 в 14:35