Административен съд Кърджали

Ангел Момчилов и Сунай Осман влизат в конкурс за председател на Административния съд в Кърджали

Двама кандидати засега са подали документи за участие в конкурса за председател на Административния съд Кърджали - Ангел Момчилов, който в момента е председател на Районния съд в Кърджали и Сунай Осман - председател на Районния съд в Ардино.  Конкурсната..

публикувано на 25.01.17 в 11:26

380 консултаци са направени от Областния информационен център за година

Над 380 предприемачи, организации и фирми са потърсили за консултации специалистите от Областния информационен център в Кърджали. Това е статистиката за изминалата 2016 година. Какво още казват числата и научиха ли се хората на Източните Родопи да търсят..

публикувано на 25.01.17 в 11:09

С винтоверти свалят табелите на автомобилите

Закупени са винтоверти с батерии за всяко районно полицейско управление, с които ще се свалят табелите на автомобилите за дерегистрация.  Ако е необходимо, ще бъдат закупени още. Това заяви началникът на КАТ - Пътна полиция Иван Бакърджиев към ОД на МВР -..

публикувано на 25.01.17 в 10:57

През 2016 г. са подадени над 200 жалби до обществения посредник

Повече от 217 граждани са се жалвали пред обществения посредник в Кърджали Расим Муса за изминалата 2016 година. По тези жалби и консултации са образувани 106 преписки, заяви за  Радио Кърджали Расим Муса. Хората се жалват по най-различни поводи - за..

публикувано на 25.01.17 в 10:50

Нови правила за прием в детските градини в Кърджали от тази година

По нови и общи правила  започва този година  приемът във всички детски градини в община Кърджали. Досега всяко детско заведение определяше свой регламент за прием. Подробностите - от заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова:

публикувано на 24.01.17 в 10:30

Увеличава се броят на болните от грип

Има леко увеличение на болните от грип тази седмица в Кърджали. Проверките за допустима температура в училищата и детските градини продължават, съобщи д-р Виктор Кирчев, директор на Регионалната здравна инспекция. Чуйте д-р Кирчев за заболяемостта от..

публикувано на 24.01.17 в 10:26

Забранен е ловът на птици в община Кърджали

Община Кърджали влезе в забранителния списък за лов на пернат дивеч на Министерството на земеделието и храните. Министърът на земеделието и храните Десислава Танева измени заповедта си от 10 януари 2017 г., с която забрани лова и разселването на пернат..

публикувано на 24.01.17 в 10:21
зима, пътища, сняг

Пожарникари помогнаха на човек с инсулт в село Чеганци

Спасители от Кърджали оказаха помощ на бедстващ човек от село Чеганци, община Черноочене. Двама души от екипа на регионалната служба за пожарна безопасност и защита на населението са преодолели снежни преспи с височина над един метър, за да стигнат до..

публикувано на 23.01.17 в 15:19

Трета жертва взе студът в област Кърджали

Трета жертва взе студът в област Кърджали. Загинала е 83-годишна жена от ардинското село Мусево, най-вероятно от измръзване. Намерена е от съседи на около 50 метра от дома й, след като никой не я бил виждал от три дни.  "Там, където живее жената, няма..

публикувано на 23.01.17 в 14:59

Зала "Арпезос" за ремонт, под въпрос са домакинските волейболни срещи на "Арда"

Един от най-големите проблеми за волейболистите на Арда е неремонтираната зала "Арпезос".  Проблеми с тавана и покривната конструкция биха могли да спрат провеждането на домакинските мачове от Суперлигата при мъжете в областния град. Повече за опасенията..

публикувано на 23.01.17 в 14:47

Гръцките фермери отложиха блокадите по границата с България

Фермерите в Гърция отложиха обявените за днес протести. Причина за това е тежката зимна обстановка. Те са недоволни от данъчните реформи в страната и настояват за стабилност в сектора. Според тях, малките и средните земеделски стопанства преживяват..

публикувано на 23.01.17 в 14:05

До 3 февруари ще са ясни кандидат депутатите на ДПС от област Кърджали

Движението за права и свободи започна провеждането на събрания за номиниране на кандидати за народни представители в бъдещия парлрамент. Очакванията са до средата на февруари да са ясни всички предложения. Окончателното решение ще бъде взето на..

публикувано на 22.01.17 в 14:13

Преди 139 години войската на генерал Чернозубов влиза в Кърджали

Преди 139 години на днешния ден казаците на генерал Чернозубов влизат в Кърджали. Какъв празник е 22 януари и защо този ден се е превърнал в статистика, коментар по темата прави историкът Димитър Димов. "Ако ние спрем да показваме какво означава любов и..

публикувано на 22.01.17 в 10:44

21 артилерийски салюта и камбанен звън бележат встъпването в длъжност на новия президент Румен Радев

С официална церемония петият демократично избран президент на България Румен Радев ще встъпи в длъжност днес. В 11 ч. на пл. "Св. Александър Невски" започва приемането на строя на гвардейците. 15 минути по-рано пред Паметника на незнайния войн ще бъдат..

публикувано на 22.01.17 в 09:48

Волейболистите ни надиграха Миньор (Перник)

Арда (Кърджали) надигра като домакин Миньор (Перник) с 3:1 гейма  в мач от тринадесетия кръг на Суперлигата при мъжете. Надпреварата се игра снощи от 18 часа в спортна зала "Арпезос".  Галина Авренлиева с подробностите:

публикувано на 21.01.17 в 10:23

Поискаха промяна в организацията на движение в областния център

Инициативен комитет ще търси варианти да се облекчи трафика на автомобили в Кърджали. Да се помисли за отваряне на улиците Заводска и Сан-Стефано, както и за булевард България. Да се промени организацията на движението и да се направят повече еднопосочни..

публикувано на 21.01.17 в 09:26

Влизат в сила по-тежки санкции за нарушителите на пътя

Днес, 21 януари,  влизат в сила промените в Закона за движение по пътищата, които предвиждат по-тежки санкции за нарушителите. Чуйте  директора на ГД"Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски, който беше в Кърджали: Полицията ще има право..

публикувано на 21.01.17 в 09:17

Хасан Азис: Проектобюджетът на общината е дисциплиниращ

Силен интерес сред кърджалийци предизвика провелото се снощи публичното обсъждане на проектобюджета на община Кърджали за 2017 година. В Бизнесинкубатора дойдоха общински съветници, партийни работници, много граждани. Не толкова активни обаче бяха хората..

публикувано на 20.01.17 в 11:07

Кмет поиска ваканция заради учителите

Кметът на кърджалийското село Ненково поиска дървена ваканция не  заради учениците, а заради учителите, които пътуват от Кърджали, за да влязат в класните стаи. Чуйте защо кметът на населеното място  Ергюн Мехмед отправи вчера молба към радио Кърджали да..

публикувано на 20.01.17 в 10:47

Няма населени места без ток и вода

На територията на област Кърджали няма населени места без ток и вода след обилния снеговалеж, съобщи областният управител Илия Илиев. Пътищата от републиканската мрежа са проходими при зимни условия.Въведени са ограничения за движения на моторни превозни..

публикувано на 20.01.17 в 10:34