Пуснаха в продажба билети за мача Арда-ЦСКА

 Отборите на "Арда" и ЦСКА-София ще се изправят един срещу друг в среща от 30-ти кръг на efbetЛИГА. Мачът на "Арена Арда" ще се играе на 21 април, неделя, от 20:15.  Билетите за мача са вече в продажба. За феновете на гостите два часа преди срещата, ще..

публикувано на 19.04.24 в 17:13

За 52-ри път в Хасково ще се проведе литературния конкурс „Южна пролет“

 Националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ за поредна година ще превърне Хасково в Литературната столица на България. Община Хасково покани гости на града  да бъдат  едни от  най-обичаните съвременни български автори. Заедно с тях на..

публикувано на 19.04.24 в 16:53

Разцъфнали японски вишни радват жителите и гостите на Ардино

Млади японски вишни, плачещи японски вишни и глициния красят центъра на град Ардино. Най-новите попълнения на дървесния фонд на Ардино са засадени преди три години по идея на кмета на общината Изет Шабан. Със затоплянето на времето японските вишни..

публикувано на 19.04.24 в 13:37

Отлага се с година либерализацията на пазара на ток

Парламентът прие на първо четене промените в Закона за енергетиката, с които либерализацията на електроенергийния пазар се отлага с една година. Така вместо на 1 юли тази година - излизането на свободния пазар трябва да стане на 1 юли 2025..

публикувано на 19.04.24 в 12:52

Ергюнал Сабри излиза срещу азербайджанец на Европейското в Белград

На започналото Европейското първенство за мъже и жени по бокс, жребият определи първият противник на  Ергюнал Сабри да е Хасан Маликов от Азербайджан. Звездата на "Арда бокс" ще се състезава в традиционната си категория 48 кг. Треньорът на Ергюнал Стоян..

публикувано на 19.04.24 в 12:00

Полагат ли ви се помощи може да проверите онлайн

Българският Червен кръст започна раздаването на хранителни пакети за нуждаещи се  от цялата страна по възобновената програма за храни и основно материално подпомагане, финансирана от Европейския социален фонд+. Желаещите да получат такива пакети..

публикувано на 19.04.24 в 08:31

Времето над Източните Родопи ще е облачно и дъждовно

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще се понижава. Днес преди обяд ще преобладава слънчево време, но от юг облачността бързо ще се увеличава и към обяд над по-голямата част от страната вече ще бъде значителна.   Около обяд в..

публикувано на 19.04.24 в 08:07

Удължава се срокът за вписване в Регистър - тютюн

Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава повторно с още един месец - до 31 май, съобщават от Министерство на земеделието. Целта е да се даде възможност на по-голям брой земеделци да набавят необходимите документи, за..

публикувано на 18.04.24 в 19:48

23 младежи от Ардино преминаха обучение по социално предприемачество

23 младежи от Ардино преминаха успешно обучение по социално предприемачество по Програма Еразъм +, организирано от Академия за Активни Младежи. Събитието се проведе в заседателната зала на общината. Лектори бяха председателят на Академията за Активни..

публикувано на 18.04.24 в 17:26

ЦИК назначава утре състава на РИК Кърджали

ЦИК назначи с решения съставите на първите шест Районни избирателни комисии (РИК) - тези в Благоевград, Силистра, Кюстендил, Търговище, Ловеч и Добрич. При консултациите, проведени при областните управители, парламентарните формации са..

публикувано на 18.04.24 в 13:38

Откриха неизвестна средновековна крепост край Харман кая

Неизвестна за науката средновековна крепост беше открита от археолози при проучване на района на Харман кая край Момчилград.  За първи път в Източните Родопи се използва лазерна технология на заснемане с помощта на лидар. Уредът използва лазерни лъчи,..

публикувано на 18.04.24 в 13:33

2-ри май е неучебен за учениците в Кърджали

2-ри май ще бъде неучебен ден за учениците в Кърджали. Заповедта е издадена от кмета на Община Кърджали Ерол Мюмюн. Така почивните дни за учениците стават седем от първи до 7 май включително.

публикувано на 18.04.24 в 12:16

Няма регистрирани нарушения за правата на пациентите в Кърджали

Няма постъпили регистрирани нарушения за правата на пациентите в област Кърджали. Това каза областния координатор на Сдружението за развитие на българското здравеопазване Ани Стоянова. Поводът е 18-и април Европейски ден за правата на пациента.  Ани..

публикувано на 18.04.24 в 10:17

15 500 жители на област Кърджали ще получат хранителни пакети чрез БЧК

Близо 15 500 жители на област Кърджали ще получат хранителни пакети чрез БЧК, а след това - санитарни материали. Кметове на населени места и доброволци помагат помощите да стигнат до отдалечените села и махали.  Светломира Димитрова, директор на БЧК в..

публикувано на 18.04.24 в 10:07

Служители на МВР-Хасково обезвреждаха терористи в учение

Симулация на атака, при която непознати лица привеждат в безпомощно състояние охранители на обект, се разигра край хасковското село Узунджово, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Хасково. В учението участваха над 60 души от..

публикувано на 18.04.24 в 09:54

Сейрула от СУ "П. Р. Славейков" на прослушване за националния отбор по английски език

Десетокласникът от СУ "П. Р. Славейков" Сейрула Лютви е допуснат до прослушване пред комисия за включване в националния отбор, който ще представи България на международната олимпиада по английски език. Миналата година Сейрула бе част от този отбор и се..

публикувано на 18.04.24 в 09:47

Депутатите решават дали ще работят по време на предизборната кампания

С поредица предложения за промени на правилника за организацията и дейността на Народното събрание започва пленарният ден. Депутатите решават дали да работят по време на изборна кампания. Промените от 4 проекта за решения в парламентарния правилник са..

публикувано на 18.04.24 в 08:30

Жълт код за валежи е обявен за шест области на страната

За днес от  Националния институт по метеорология и хидрология при БАН издадоха предупреждение от първа степен – жълт код, за интензивни валежи и гръмотевични бури. Очакват се количества от 20-30 mm, локално до 40-50 mm. Предупреждението е в сила за 6..

публикувано на 18.04.24 в 01:07

Търсят 10 външни експерти по машинно гласуване

Министерство на електронното управление обяви, че ще привлече 10 външни експерти със съответните компетенции и опит за удостоверяването на машините за гласуване. Подборът на специалистите ще бъде извършен съгласно утвърдена от ресорния министър..

публикувано на 17.04.24 в 16:50

Техническите прегледи за колите скачат почти двойно

Вдигат цените на годишните технически прегледи на автомобилите почти двойно. Досега те струваха между 45 и 50 лева, а сега проверката на изправността на превозните средства може да стигне между 80 и 100 лева. Причините за драстичния скок е..

публикувано на 17.04.24 в 16:08