Безплатно изследване организира РЗИ

Регионалната здравна инспекция  в Кърджали организира анонимно и безплатно изследване за ХИВ, сифилис и хепатит С. Инициативата е част от националната антиспин кампания, посветена през февруари на Деня на влюбените. Повече за нея ще научим от Ренета..

публикувано на 13.02.17 в 11:28

Илия Илиев няма да е в листата за народни предтавители на предстоящите избори

  Общинският лидер на ГЕРБ в Кърджали Илия Илиев, който беше областен управител,  няма да е в партийната кандидат-депутатска листа в изборите за 44-то Народно събрание. "Направих самоотвод на събранието", каза той пред журналисти. "Мисля, че трябва да..

публикувано на 12.02.17 в 12:27

Ергюнал Сабри спечели сребърен медал на Републиканското първенство по бокс

Състезателят на Арда бокс Ергюнал Сабри спечели сребърен медал на Републиканското първенство по бокс за юноши младша възраст. Сабри загуби от вицеевропейския шампион Ясен Радев във финала. Треньорът на Арда Стоян Узунов каза, че кърджалийският боксьор се..

публикувано на 12.02.17 в 10:52

Журналистът Александър Симов ще бъде водач на листата на БСП в Кърджалийски избирателен район

 Журналистът Александър Симов ще бъде водач на листата на БСП в Кърджалийски избирателен район. Решението беше взето на проведения вчера пленум на Националния съвет на БСП. Соченият по-рано за водач генерал Бриго Аспарухов сам се оттегли от листата в..

публикувано на 12.02.17 в 10:41

Тази година ще бъде ремонтиран пътят Момчилград - Крумовград

 Тази година ще бъде ремонтиран пътят Момчилград - Крумовград по  Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ Гърция-България. Това заяви бившият областен управител на Кърджали Илия Илиев пред журналисти. Областна администрация е..

публикувано на 12.02.17 в 09:43

Областният управител Начо Ковачев и ръководството на РИК обсъдиха подготовката за изборите

Областният управител Начо Ковачев се срещна с ръководството на Районната избирателна комисия в лицето на Антоанета Юрукова, председател, Величка Георгиева и Стефан Ангелов, заместник-председатели, и Неджатин Салим, секретар. На срещата бяха обсъдени..

публикувано на 11.02.17 в 11:31

"Зелена" комета преминава край Земята

Лунно затъмнение прикова на 10 февруари погледните на звездобройците в нощното небе. Затъмнението започна в 0 часа и 30 минути българско време, като максимумът му беше около 2 часа и 43 минути и приключи около 5 часа тази сутрин. Явлението можеше да се..

публикувано на 11.02.17 в 11:26

Водата в Момчилград и още 53 села в Кърджалийско е негодна за пиене

Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция в Кърджали е з абранено използването на вода за питейни нужд и от водоизточници, разположени по бреговете на река Върбица в общините Кирково, Джебел и Момчилград. Поводът за това е писмо от..

публикувано на 11.02.17 в 10:33

160 млн. лева е индикативната стойност на обходния път на Кърджали

Около 160 милиона лева ще струва изграждането на обходния път на Кърджали. Трасeто трябва да изведе тежкия трафик от Кърджали, който се образува след откриването на граничния пункт Маказа. Какво е състоянието на проекта информира Илия Илиев, вече бивш..

публикувано на 10.02.17 в 11:46

Намериха "отвлеченото" 19-годишно момиче при приятел

17-годишното момиче от село Чорбаджийско, което беше обявено за общодържавно издирване от близо два месеца, е открито от криминалсти от полицията в Кирково.Тя е била в частен дом в село Глухар. За общодържавно издирване непълнолетната беше обявена на 27..

публикувано на 10.02.17 в 11:34
Изглед от родопското село Широка лъка. На снимката: паметникът на Орфей.

Младежите от Афганистан са изведени от Широка лъка

Напрежението в смолянското село Широка лъка стихна. Настанените двама младежи от Афганистан в Дома за деца лишени от родителски грижи „Катя Ванчева“ вече са изведени от селото, съобщи кметът на Широка лъка Васил Седянков.  

публикувано на 10.02.17 в 11:31

Волейболистите от "Арда" излизат днес срещу Монтана

Кърджалийските волейболисти от  „Арда“ играят днес от 18.00 часа срещу тима на Монтана в 18. кръг от Националната волейболна лига Суперлига.  След категоричната победа срещу „Славия“ преди дни, момчетата на Иван Халачев са изправени пред ново..

публикувано на 10.02.17 в 10:21

Законопроект: Обществени посредници в градове с 20 хил. души

Завърши националната среща на обществените посредници, която се проведе в Кърджали. Съществуване на институцията омбудсман във всички градове в България с население над 20 000 души е една от основните цели, които си поставя сдужението на местните..

публикувано на 10.02.17 в 10:07

Илия Илиев е оспорил в съда местни такси в три общини

Бившият областен управител Илия Илиев е оспорил по съдебен ред решенията на общинските съвети, свързани с местните данъци и такси,  в три общини - Кърджали, Ардино и Джебел.  Това заяви той пред журналисти при встъпването в длъжност на новия областен..

публикувано на 10.02.17 в 09:56

Гласуваме в 493 секции

Изборите за народни представители на 26 март в област Кърджали ще бъдат проведени в общо 493 секции. Още в началото на февруари седемте общински кметове в Кърджалийско издадоха заповеди, с които образуваха избирателните секции в своите общини и утвърдиха..

публикувано на 09.02.17 в 16:30

Новият областен управител Начо Ковачев встъпи в длъжност

Новият областен управител на Кърджали Начо Ковачев встъпи в длъжност. Церемонията се състоя в Областната администрация, където досегашният управител Илия Илиев предаде властта. Той пожела успех на своя приемник и направи кратка равносметка на извършеното до..

публикувано на 09.02.17 в 16:24

Слаб интерес към машинното гласуване в Кърджали

Районната избирателна комисия в Кърджали започна подготовка за избора на народни представители на 26 март т.г. Първите решения бяха свързани с маркирането на печата и място за поставяне на решенията на РИК, които се публикуват и на сайта на комисията. Това..

публикувано на 09.02.17 в 10:49

Подписка иска Ивайловград да премине към Кърджали

Жители на Ивайловград поискаха общината да се отдели от област Хасково и да премине към Кърджали. Причината е в грубото, според хората, отношение на институциите и нерешаване на техните проблеми.  Инициативен комитет в града вече започна подписка за..

публикувано на 09.02.17 в 10:26

Начо Ковачев е новият областен управител на Кърджали

Начо Ковачев е новият областен управител на Кърджали. Министерският съвет назначи 14 нови областни управител и, освобождавайки досегашните. Начо Ковачев беше заместник-областен управител на Кърджали от 2001 г. до 2009 г., завършил е висшето военно..

публикувано на 08.02.17 в 15:49

Илия Илиев: Няма опасни язовири в област Кърджали

Няма потенциално опасни язовири на територията област Кърджали, всички са с ниски нива и рискове от наводнения не съществуват. Това обяви за Радио Кърджали областният управител Илия Илиев. В края на януари министърът на околната среда и..

публикувано на 08.02.17 в 11:02