Професионалната гимназия по електроника и електротехника "Капитан Петко войвода" в Кърджали отличена със сертификат за качество.

 Професионалната гимназия по електроника и електротехника "Капитан Петко войвода" в Кърджали беше отличена със сертификат за качество. Документът се връчва от министерството на образованието и е знак за добрата работа на гимназията по европейската..

публикувано на 18.12.16 в 11:06

Няма тежко пострадали при верижна катастрофа в Смолян

Тежка верижна катастрофа затвори за часове главния булевард на Смолян. Ударът е бил свиреп, каза директорът на Областната дирекция на МВР – Смолян Николай Димов. Катастрофата е станала привечер в час пик. Лек автомобил се е движил с много висока..

публикувано на 17.12.16 в 11:35

Ученици от ПГПЧЕ „Христо Ботев“ - Кърджали на виртуално посещение в ЦЕРН

Ученици от езиковата гимназия в Кърджали, заедно с други училища от  България,  имаха уникалната възможност да посетят виртуално най-голямата лаборатория по физика на елементарните частици - Европейския център за ядрени изследвания (ЦЕРН), Швейцария. Идеята..

публикувано на 17.12.16 в 10:11

Баба даде 5 000 лв. на измамници

5000 лв. и златни накити е предала на измамници 87-годишна жена от Кърджали. Тя получила обаждане от „главен инспектор Димитров от полицията“, който обяснил, че в момента тече операция по задържането на телефонни мошеници. Мнимият полицай убедил..

публикувано на 16.12.16 в 14:36

Ученици от Кърджали ще се учат как да обичат и пазят природата

 Регионална библиотека „Никола Йонков Вапцаров” в Кърджали ще обучава ученици как да обичат и пазят природата. Ще бъдат обхванати 45 деца от 3 кърджалийски учебни заведения. Проектът ще бъде реализиран в партньорство с народното читалище "Обединение 1913” и..

публикувано на 14.12.16 в 09:43

200 коледни пакета за деца в нужда

В навечерението на коледните и новогодишни празници Областния съвет на Български червен кръст, с помощта на млади доброволци са изготвили 200 коледни пакети за деца. Инициативата се реализира в рамките на традиционната кампания „Деца в риск“ на  БЧК, със..

публикувано на 12.12.16 в 15:28

46 абсоловенти от филиала на МГУ в Кърджали получиха своите дипломи

46 абсоловенти от випуск 2016 на филиала на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски” в Кърджали получиха своите дипломи за завършено висше образование. Тържествената церемония се състоя в Бизнес инкубатора. Първи, своите дипломи получиха тримата..

публикувано на 03.12.16 в 10:33

Мъж почина от измръзване

Труп на 43-годишен мъж е бил намерен в землището на село Йончево в петък около 14,30 часа. Дежурна оперативна група от Районното управление в Кърджали е извършила оглед на мястото на инцидента. Не са открити следи от насилствена смърт. Вероятната причина за..

публикувано на 28.11.16 в 11:40
Архив

Село Петлино още чака ново водоснабдяване

Село Петлино е на 3 км от областния град и като във всяко село си има проблеми с водата. В момента в него живеят над 400 човека, които се надяват с подмяната на корозиралите вече тръби водата да няма вкус на ръжда. За проблема разказва кметът на..

публикувано на 28.11.16 в 11:10

Делегация от област Кърджали посети Комотини

 Делегация от област Кърджали, начело с кмета на община Ардино Ресми Мурад  е посетила гръцкия град Комотини. Там те са взели участие в честването на традиционната вечер на Съюза на учителите от турската общност по случай Деня на учителя. Групата включвала..

публикувано на 27.11.16 в 11:57

Училище "Петко Рачов Славейков" избра ново управление на Ученическия парламент

 Супита Шенкова от 11 "в" клас е новият председател на ученическия парламент при Средно Училище "Петко Рачов Славейков". Такова е решението на всички ученици от 7 до 12 клас, гласували на проведеното отчетно- изборно събрание. По трима представители от..

публикувано на 27.11.16 в 11:45

Деца от първи до четвърти клас от средното училище “Васил Левски“ в Ардино се включиха в конкурс, посветен на международния ден на толерантността

С рисунки, апликации и презентации малките ученици отправиха призив към всички да бъдат толерантни, да ценят малките жестове и да не забравят, че добрата дума е безценна. Конкурсът е организиран от комисията за борба с противообществените прояви..

публикувано на 17.11.16 в 11:00
Местим стрелките на часовниците си с час назад

Тази нощ връщаме стрелките с час назад

Тази нощ в 4 часа   сутринта местим стрелките на часовниците си с час назад и ще преминем към зимното часово време.  Валя Апостолова с подробностите в аудио файла: БНР - Радио Кърджали

публикувано на 29.10.16 в 15:17
Таня Гогова получи от кметът на общината инж. Хасан Азис удостоените с отличието диплом и плакет с герба на общината

Таня Гогова: Това е един много специален ден за мен

Таня Гогова е част от онова съзвездие волейболстки от Кърджали, които успяват да класират Арда в А републиканска група. По-късно е привлечена към "Левски Спартак". Таня Гогова е 10 пъти републикански шампион с отбора на сините, 8 пъти носител на..

публикувано на 21.10.16 в 14:30
Синът на Динко Атанасов Виктор Атанасов получи от кметът на общината инж. Хасан Азис удостоените с отличието диплом и плакет с герба на общината

Майсторът на спорта Динко Атанасов /посмъртно/ бе отличени със званието „Почетен гражданин на град Кърджали“

Динко Атанасов е един от най-изтъкнатите играчи на валейболния отбор на Арда Кърджали.Трикратно е обявен в десетката на най-добрите волейболисти на България, а през 1966 г. е номер 1. Майстор на спорта. Един от тримата кърджалийци, които са участвали на..

публикувано на 21.10.16 в 14:00
Кметът на общината инж. Хасан Азис връчи на Джемил Реджеб удостоените с отличието диплом и плакет с герба на общината

Многократният републикански шампион на борба Джемил Реджеб, получил званието "Почетен гражданин на Кърджали"

Джемил Реджеб   започва състезателната си кариера през 1959 г.  в Клуба по борба „Арда - Кърджали”. Още същата година печели първата си титла на републиканско първенство по борба в гр.Бургас, а през 1960 г. участва в международен турнир и е класиран на..

публикувано на 21.10.16 в 13:15
Кърджали

До две седмици ще стартират ремонтите на 11 училища и детски градини от община Кърджали

До две седмици най-късно ще стартират ремонтните дейности на 11 училища и детски градини от община Кърджали.   Забавянето на ремонтите е следствие от късното приемане на общинския бюджет заяви инж. Слави Димитров  - старши експерт в отдел..

публикувано на 07.10.16 в 11:15

Двама непълнолетни са задържани с наркотици в Кърджали

Двама непълнолетни са задържани с наркотици в Кърджали. 16-годишен бил проверен вчера в училищен двор и у него била открита суха листна маса, която при извършен тест реагирала на марихуана. Негов връстник бил спрян от полицаи на ул.”Сан Стефано” в..

публикувано на 06.10.16 в 12:05

Стотици граждани и гости на град Кърджали аплодираха ансамбъл Българе

Стотици граждани и гости на град Кърджали аплодираха ансамбъл Българе и техния спектакъл Осмото чудо. Концертът бе открит лично от кмета на града инж. Хасан Азис, тази вече е концертът на супер групата "Фондацията". БНР - Радио Кърджали

публикувано на 03.10.16 в 17:12

В селата Калоянци и Петлино в община Кърджали ДПС спечели изборите

В селата Калоянци и Петлино в община Кърджали също   се състояха частични избори на населеното място. Със 111 действителни гласа за кмет на Калоянци беше избран Лютви Юсмен от ДПС.  Ахмед Исмаил, също от ДПС,  спечели надпреварата за кметския пост в..

публикувано на 03.10.16 в 17:04