Ремонтните дейности на СУ" Владимир Димитров - Майстора" продължават

Все още не е приключил ремонтът на средно училище " Владимир Димитров - Майстора" в Кърджали. Бави се монтажът на новата дограма. Според Ангел Спасов, директор на училището, причина за това са ниските температури. Припомняме, че вначалото на учебната..

публикувано на 23.12.16 в 11:22

Трета самостоятелна изложба на младата художничка Женя Палазова беше открита в Ардино.

Трета самостоятелна изложба на младата художничка Женя Палазова беше открита  в Ардино. Залата на Общинския музей се оказа тясна, за да побере  любители на изящните изкуства. Авторката беше представена от уредника на музея Танер Чобанов. Откриваме една..

публикувано на 22.12.16 в 10:34

60 полицаи ще охраняват обществения ред по Коледа и Нова година

60 полицаи ще охраняват обществения ред по Коледа и Нова година в област Кърджали. Те ще се включат в охраната на публични събития, църковни храмове, курортни комплекси и заведения, където ще се организират тържества. Гражданите, които ще пътуват извън..

публикувано на 22.12.16 в 10:33
стадион изправен

Малки футболисти с победа в Гърция

Децата от школа на "Арда 1924" участваха във футболен турнир в Гърция. Кърджалийските надежди участваха в състезанието по покана на футболен клуб "Спартакус" Комотини. В спортната проява се изявиха деца от три възрастови групи. Това е последното участие за..

публикувано на 20.12.16 в 13:01

Творци с увреждания представят творби в Смолян

Благотворителна фотоизложба в зала "Петър Стайков" в Смолян, събира средства за известния без китки фотограф Цветан Маджаров и за рехабилитация на 14-годишния Мирослав Бекяров. Снимките на двамата автори с увреждания са затрогващ поглед към красивото в..

публикувано на 19.12.16 в 10:43

Над 20 животни са отровени за два месеца

Повече от 20 диви и домашни животни са отровени само в рамките на последните два месеца. Подобен инцидент с такива мащаби не е регистриран в Източните Родопи от години. За това сигнализираха от Българското дружество за защита на птиците.  Българското..

публикувано на 19.12.16 в 10:33

Изложба посветена на предстоящите коледни и новогодишни празници се откри в Кърджали.

 Изложба посветена на предстоящите коледни и новогодишни празници се откри във фоайето на регионална библиотека "Никола Й. Вапцаров" в Кърджали. В експозицията “От Коледа до Сурва” са включени библиотечни документи - книги, публикации и снимки от периодични..

публикувано на 18.12.16 в 11:28

Професионалната гимназия по електроника и електротехника "Капитан Петко войвода" в Кърджали отличена със сертификат за качество.

 Професионалната гимназия по електроника и електротехника "Капитан Петко войвода" в Кърджали беше отличена със сертификат за качество. Документът се връчва от министерството на образованието и е знак за добрата работа на гимназията по европейската..

публикувано на 18.12.16 в 11:06

Няма тежко пострадали при верижна катастрофа в Смолян

Тежка верижна катастрофа затвори за часове главния булевард на Смолян. Ударът е бил свиреп, каза директорът на Областната дирекция на МВР – Смолян Николай Димов. Катастрофата е станала привечер в час пик. Лек автомобил се е движил с много висока..

публикувано на 17.12.16 в 11:35

Ученици от ПГПЧЕ „Христо Ботев“ - Кърджали на виртуално посещение в ЦЕРН

Ученици от езиковата гимназия в Кърджали, заедно с други училища от  България,  имаха уникалната възможност да посетят виртуално най-голямата лаборатория по физика на елементарните частици - Европейския център за ядрени изследвания (ЦЕРН), Швейцария. Идеята..

публикувано на 17.12.16 в 10:11

Баба даде 5 000 лв. на измамници

5000 лв. и златни накити е предала на измамници 87-годишна жена от Кърджали. Тя получила обаждане от „главен инспектор Димитров от полицията“, който обяснил, че в момента тече операция по задържането на телефонни мошеници. Мнимият полицай убедил..

публикувано на 16.12.16 в 14:36

Ученици от Кърджали ще се учат как да обичат и пазят природата

 Регионална библиотека „Никола Йонков Вапцаров” в Кърджали ще обучава ученици как да обичат и пазят природата. Ще бъдат обхванати 45 деца от 3 кърджалийски учебни заведения. Проектът ще бъде реализиран в партньорство с народното читалище "Обединение 1913” и..

публикувано на 14.12.16 в 09:43

200 коледни пакета за деца в нужда

В навечерението на коледните и новогодишни празници Областния съвет на Български червен кръст, с помощта на млади доброволци са изготвили 200 коледни пакети за деца. Инициативата се реализира в рамките на традиционната кампания „Деца в риск“ на  БЧК, със..

публикувано на 12.12.16 в 15:28

46 абсоловенти от филиала на МГУ в Кърджали получиха своите дипломи

46 абсоловенти от випуск 2016 на филиала на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски” в Кърджали получиха своите дипломи за завършено висше образование. Тържествената церемония се състоя в Бизнес инкубатора. Първи, своите дипломи получиха тримата..

публикувано на 03.12.16 в 10:33

Мъж почина от измръзване

Труп на 43-годишен мъж е бил намерен в землището на село Йончево в петък около 14,30 часа. Дежурна оперативна група от Районното управление в Кърджали е извършила оглед на мястото на инцидента. Не са открити следи от насилствена смърт. Вероятната причина за..

публикувано на 28.11.16 в 11:40
Архив

Село Петлино още чака ново водоснабдяване

Село Петлино е на 3 км от областния град и като във всяко село си има проблеми с водата. В момента в него живеят над 400 човека, които се надяват с подмяната на корозиралите вече тръби водата да няма вкус на ръжда. За проблема разказва кметът на..

публикувано на 28.11.16 в 11:10

Делегация от област Кърджали посети Комотини

 Делегация от област Кърджали, начело с кмета на община Ардино Ресми Мурад  е посетила гръцкия град Комотини. Там те са взели участие в честването на традиционната вечер на Съюза на учителите от турската общност по случай Деня на учителя. Групата включвала..

публикувано на 27.11.16 в 11:57

Училище "Петко Рачов Славейков" избра ново управление на Ученическия парламент

 Супита Шенкова от 11 "в" клас е новият председател на ученическия парламент при Средно Училище "Петко Рачов Славейков". Такова е решението на всички ученици от 7 до 12 клас, гласували на проведеното отчетно- изборно събрание. По трима представители от..

публикувано на 27.11.16 в 11:45

Деца от първи до четвърти клас от средното училище “Васил Левски“ в Ардино се включиха в конкурс, посветен на международния ден на толерантността

С рисунки, апликации и презентации малките ученици отправиха призив към всички да бъдат толерантни, да ценят малките жестове и да не забравят, че добрата дума е безценна. Конкурсът е организиран от комисията за борба с противообществените прояви..

публикувано на 17.11.16 в 11:00
Местим стрелките на часовниците си с час назад

Тази нощ връщаме стрелките с час назад

Тази нощ в 4 часа   сутринта местим стрелките на часовниците си с час назад и ще преминем към зимното часово време.  Валя Апостолова с подробностите в аудио файла: БНР - Радио Кърджали

публикувано на 29.10.16 в 15:17