Училище "Петко Рачов Славейков" избра ново управление на Ученическия парламент

 Супита Шенкова от 11 "в" клас е новият председател на ученическия парламент при Средно Училище "Петко Рачов Славейков". Такова е решението на всички ученици от 7 до 12 клас, гласували на проведеното отчетно- изборно събрание. По трима представители от..

публикувано на 27.11.16 в 11:45

Деца от първи до четвърти клас от средното училище “Васил Левски“ в Ардино се включиха в конкурс, посветен на международния ден на толерантността

С рисунки, апликации и презентации малките ученици отправиха призив към всички да бъдат толерантни, да ценят малките жестове и да не забравят, че добрата дума е безценна. Конкурсът е организиран от комисията за борба с противообществените прояви..

публикувано на 17.11.16 в 11:00
Местим стрелките на часовниците си с час назад

Тази нощ връщаме стрелките с час назад

Тази нощ в 4 часа   сутринта местим стрелките на часовниците си с час назад и ще преминем към зимното часово време.  Валя Апостолова с подробностите в аудио файла: БНР - Радио Кърджали

публикувано на 29.10.16 в 15:17
Таня Гогова получи от кметът на общината инж. Хасан Азис удостоените с отличието диплом и плакет с герба на общината

Таня Гогова: Това е един много специален ден за мен

Таня Гогова е част от онова съзвездие волейболстки от Кърджали, които успяват да класират Арда в А републиканска група. По-късно е привлечена към "Левски Спартак". Таня Гогова е 10 пъти републикански шампион с отбора на сините, 8 пъти носител на..

публикувано на 21.10.16 в 14:30
Синът на Динко Атанасов Виктор Атанасов получи от кметът на общината инж. Хасан Азис удостоените с отличието диплом и плакет с герба на общината

Майсторът на спорта Динко Атанасов /посмъртно/ бе отличени със званието „Почетен гражданин на град Кърджали“

Динко Атанасов е един от най-изтъкнатите играчи на валейболния отбор на Арда Кърджали.Трикратно е обявен в десетката на най-добрите волейболисти на България, а през 1966 г. е номер 1. Майстор на спорта. Един от тримата кърджалийци, които са участвали на..

публикувано на 21.10.16 в 14:00
Кметът на общината инж. Хасан Азис връчи на Джемил Реджеб удостоените с отличието диплом и плакет с герба на общината

Многократният републикански шампион на борба Джемил Реджеб, получил званието "Почетен гражданин на Кърджали"

Джемил Реджеб   започва състезателната си кариера през 1959 г.  в Клуба по борба „Арда - Кърджали”. Още същата година печели първата си титла на републиканско първенство по борба в гр.Бургас, а през 1960 г. участва в международен турнир и е класиран на..

публикувано на 21.10.16 в 13:15
Кърджали

До две седмици ще стартират ремонтите на 11 училища и детски градини от община Кърджали

До две седмици най-късно ще стартират ремонтните дейности на 11 училища и детски градини от община Кърджали.   Забавянето на ремонтите е следствие от късното приемане на общинския бюджет заяви инж. Слави Димитров  - старши експерт в отдел..

публикувано на 07.10.16 в 11:15

Двама непълнолетни са задържани с наркотици в Кърджали

Двама непълнолетни са задържани с наркотици в Кърджали. 16-годишен бил проверен вчера в училищен двор и у него била открита суха листна маса, която при извършен тест реагирала на марихуана. Негов връстник бил спрян от полицаи на ул.”Сан Стефано” в..

публикувано на 06.10.16 в 12:05

Стотици граждани и гости на град Кърджали аплодираха ансамбъл Българе

Стотици граждани и гости на град Кърджали аплодираха ансамбъл Българе и техния спектакъл Осмото чудо. Концертът бе открит лично от кмета на града инж. Хасан Азис, тази вече е концертът на супер групата "Фондацията". БНР - Радио Кърджали

публикувано на 03.10.16 в 17:12

В селата Калоянци и Петлино в община Кърджали ДПС спечели изборите

В селата Калоянци и Петлино в община Кърджали също   се състояха частични избори на населеното място. Със 111 действителни гласа за кмет на Калоянци беше избран Лютви Юсмен от ДПС.  Ахмед Исмаил, също от ДПС,  спечели надпреварата за кметския пост в..

публикувано на 03.10.16 в 17:04

Община Кърджали ще осигури топъл обяд на 120 бедни

Проектът е насочен към хора в неравностойно положение. От топъл обяд ще могат да се възползват лица и семейства на месечно подпомагане, хора с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, лица и семейства с минимални пенсии,..

публикувано на 29.09.16 в 14:25

Кърджали домакин на Републиканският шампионат по бокс за юноши

В Кърджали ще се проведе Републиканският шампионат по бокс за юноши. Домакини на спортната проява са община Кърджали и   Клуб „Арда бокс". Състезанието ще се проведе в зала „Арпезос" в дните от 19 -ти до 23 октомври. В държавния личен шампионат ще..

публикувано на 29.09.16 в 13:05
Божидара Ангелова

Репортерът от в. „Нов живот” Божидара Ангелова е номинирана за наградата на Програма Достъп до информация

Репортерът от „Нов живот” Божидара Ангелова е сред номинираните за тазгодишните награди, които Програма Достъп до информация връчва днес.   28 септември  е обявен за  Международен ден на правото да знам.  Тя е предложена за награда в категория..

публикувано на 28.09.16 в 12:52
Регионалната библиотека в Кърджали

Табела с надпис "Библиотека" указва от днес къде се намира Регионалната библиотека

На видни места в областният град ще бъдат поставени 7 указателни табели с надпис "Библиотека". Така те ще насочват жители и гости на областния град към Регионалната библиотека и филиалът й в комплекс Младост.   Община Кърджали е една от общините в..

публикувано на 28.09.16 в 12:32

Шест досъдебни производства срещу граждани, гласували на изборите за общински съветници и кметове

Шест досъдебни производства са образувани в РУ-Кърджали срещу граждани, гласували на изборите за общински съветници и кметове, без да имат това право. Вотът е бил упражнен в избирателни секции в селата Дъждино и Костино. Досъдебните производства са..

публикувано на 21.09.16 в 12:10
Томас де Мезиер

Томас де Мезиер: Германия е цел на международния тероризъм

Германия трябва да очаква атаки от ислямистки самотни вълци , подобни на нападението с брадва, извършено в понеделник вечерта във влак от 17-годишен бежанец, заяви германският вътрешен министър Томас де Мезиер . Както няколко страни членки от..

публикувано на 20.07.16 в 14:56

Прокуратурата: МВР не контролира добре оръжията и частните охранителни фирми

Неефективен контрол на МВР над притежанието на оръжия и боеприпаси и над дейността на частните охранителни фирми са констатирали чрез поредица от проверки от Върховната административна прокуратура. От държавното обвинение обаче признаха, че нямат..

публикувано на 20.07.16 в 14:42

С. Цацаров: Не е вярно твърдението, че у нас няма наченки на радикален ислям

Радикалният ислям не е единственият източник на тероризъм и не бива да слагаме равенство между ислям и радикален ислям. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров на дискусия в Народното събрание /НС/, организирана от Красимир Каракачанов ,..

публикувано на 20.07.16 в 14:40