Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Дървената ваканция беше удължена до края на седмицата

Снимка: Полина Тодорова

Училищата в община Ардино от днес започват учебни занятия. Във всички останали шест общини на областта - Кърджали, Момчилград, Крумовград, Кирково, Черноочене и Джебел, дървената ваканция е удължена до края на седмицата със заповед на министъра на образованието в оставка Меглена Кунева. Станислава Георгиева потърси повече подробности от Демитра Мирянова, началник отдел в Регионалното управление по образованието в Кърджали:


Вижте още

По 100 лв. месечна стипендия ще получават ученици с високи резултати на матурите

Повече от 4500 зрелостници ще получат допълнителна стипендия от 100 лева на месец, ако продължат образованието си в определени специалности, съобщават от МОН. Стипендията се отпуска на ученици, които са сред първите 10% с най-високи оценки на матурата по български език и литература. На втория изпит те трябва да имат поне средния резултат по предмета за..

публикувано на 14.06.21 в 14:20

Производители на риба на язовир "Кърджали" притеснени от ниското ниво на водата

Представители на местния бизнес и производители на риба и рибни продукти на язовир "Кърджали" са силно обезпокоени от драстично спадналото ниво на водата.   "Най-тъжното е, че това се случва в една изключителна пълноводна година. В последните 30 дена започна някакво главоломно източване на водите и в момента нивото е критично ниско". Това каза Матей..

публикувано на 14.06.21 в 14:09

РИОСВ Хасково състави актове на общини в област Кърджали

РИОСВ Хасково е санкционирала с актове общините Крумовград, Джебел, Ивайловград, Ардино, Момчилград, Кирково и Кърджали за изхвърляне на  неопасни отпадъци на неразрешени за това места в землището на селата Вишеград и Островица.   Актове са съставени и на две физически лица- за нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци в парк „Горубсо“ в..

публикувано на 14.06.21 в 11:09

Заявления за лични документи може да се подават и преди изтичане на валидността им

Във връзка с провеждането на избори за Народно събрание на 11.07.2021 г. с оглед предотвратяване появата на напрежение в административното обслужване при издаване на български лични документи, чийто срок на валидност изтича през 2021 г., напомняме на гражданите, че заявления за издаване на лични документи може да се подават и преди изтичане срока..

публикувано на 14.06.21 в 10:57

Гръцки депутати искат улеснено преминаване през граничния пункт "Маказа-Нимфея"

Парламентарната група на лявоцентристката партия Движението за промяна (KINAL) в Гърция иска преминаването през ГКПП „Маказа-Нимфея“ да става по улеснен начин.  Подробности от Нахит Догу:

публикувано на 14.06.21 в 10:10

БЧК награждава отличени кръводарители в Международния ден на кръводаряването

На 14 юни е роден Карл Ландщайнер, носител на Нобелова награда за откриването на системата АBО кръвни групи. В знак на признателност към учения  през 2004 година стартира инициативата 14 юни да бъде отбелязан като специален ден за честване на доброволното кръводаряване и за изразяване на благодарност към безвъзмездните кръводарители. Днес към..

публикувано на 14.06.21 в 10:02

Няма новозаразени с КОВИД-19 в област Кърджали

Няма новозаразени с КОВИД-19 в областите Кърджали и Смолян през отминалото денонощие, двама са регистрирани с положителни проби в Хасково. Общо 42 са новите случаи на коронавирус в страната за последните 24 часа от направените 3470 теста по данни на единния информационен портал към полунощ.  Починали са двама, като излекувани са отчетени 93-ма..

публикувано на 14.06.21 в 10:01