Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

2500 земеделски производители са се пререгистрирали

zemedelie_subsidii_big

Област Кърджали се нарежда на първо място сред останалите области в страната по пререгистрирани 2500 земеделски стопани. Очакват се още 5000 земеделци, който трябват да спазят крайният срок до 28 февруари, съобщи директорът на областна дирекция Земеделие Йорданка Гочева.  Общо 453 са действащите договори за наем и аренда на земеделски земи от държавния поземлен фонд на територията на област Кърджали, а изпълняваните договори са за близо 37 хиляди декара, в това число са пасища, мери и ливади. Чуйте повече от Йорданка Гочева:Вижте още

Гимнастичките на клуб Аида от Кърджали спечелиха златни медали на турнир в Хасково

Със златни медали се завърнаха малките гимнастички от спортен клуб "Аида" в Кърджали от завършилия късно снощи в Хасково Международен фестивал със състезателен характер "Вълшебен свят". Момичетата доказаха майсторството при силната конкуренция от над 1000 участници. Треньорът Яна Михайлова за класирането:

публикувано на 14.06.21 в 15:17

По 100 лв. месечна стипендия ще получават ученици с високи резултати на матурите

Повече от 4500 зрелостници ще получат допълнителна стипендия от 100 лева на месец, ако продължат образованието си в определени специалности, съобщават от МОН. Стипендията се отпуска на ученици, които са сред първите 10% с най-високи оценки на матурата по български език и литература. На втория изпит те трябва да имат поне средния резултат по предмета за..

публикувано на 14.06.21 в 14:20

Производители на риба на язовир "Кърджали" притеснени от ниското ниво на водата

Представители на местния бизнес и производители на риба и рибни продукти на язовир "Кърджали" са силно обезпокоени от драстично спадналото ниво на водата.   "Най-тъжното е, че това се случва в една изключителна пълноводна година. В последните 30 дена започна някакво главоломно източване на водите и в момента нивото е критично ниско". Това каза Матей..

публикувано на 14.06.21 в 14:09

РИОСВ Хасково състави актове на общини в област Кърджали

РИОСВ Хасково е санкционирала с актове общините Крумовград, Джебел, Ивайловград, Ардино, Момчилград, Кирково и Кърджали за изхвърляне на  неопасни отпадъци на неразрешени за това места в землището на селата Вишеград и Островица.   Актове са съставени и на две физически лица- за нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци в парк „Горубсо“ в..

публикувано на 14.06.21 в 11:09

Заявления за лични документи може да се подават и преди изтичане на валидността им

Във връзка с провеждането на избори за Народно събрание на 11.07.2021 г. с оглед предотвратяване появата на напрежение в административното обслужване при издаване на български лични документи, чийто срок на валидност изтича през 2021 г., напомняме на гражданите, че заявления за издаване на лични документи може да се подават и преди изтичане срока..

публикувано на 14.06.21 в 10:57

Гръцки депутати искат улеснено преминаване през граничния пункт "Маказа-Нимфея"

Парламентарната група на лявоцентристката партия Движението за промяна (KINAL) в Гърция иска преминаването през ГКПП „Маказа-Нимфея“ да става по улеснен начин.  Подробности от Нахит Догу:

публикувано на 14.06.21 в 10:10

БЧК награждава отличени кръводарители в Международния ден на кръводаряването

На 14 юни е роден Карл Ландщайнер, носител на Нобелова награда за откриването на системата АBО кръвни групи. В знак на признателност към учения  през 2004 година стартира инициативата 14 юни да бъде отбелязан като специален ден за честване на доброволното кръводаряване и за изразяване на благодарност към безвъзмездните кръводарители. Днес към..

публикувано на 14.06.21 в 10:02