Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Очаква се да отпаднат ограниченията за МПС над 12 тона

Снимка: Община Козлодуй

Очаква се в близките часове да отпаднат въведените ограничения за движение на коли над дванайсет тона на територията на областта. Това съобщи за радио Кърджали областният управител Илия Илиев, който даде още актуална информация:


Вижте още

Регионалната библиотека в Кърджали ще реализира пореден проект

Министерство на културата одобри пореден мащабен проект на Регионална  библиотека „Никола Й. Вапцаров”,  по програма „Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност” на обща стойност 15 500 лв. Финансовата  подкрепа, която ще получи библиотеката ще позволи обогатяване на фонда  с  повече от 350 заглавия от различни автори -..

публикувано на 21.06.21 в 14:31
Старозагорски минерални бани

Празникът „Банско одуше” отбелязаха в Минерални бани

Празникът „Банско одуше” отбелязаха през уикенда в националния курорт Минерални бани. На сцената на Летния театър излязоха групи към НЧ „Заря-1957” и оркестър „Топлика” с ръководител Атанас Бойчев. За доброто настроение на публиката се погрижиха и солистките на оркестъра Росица Делева и Ивана Бойчева. Според легендата след битката край Клокотница Иван..

публикувано на 21.06.21 в 14:09

Национали по тенис на маса са на подготовка в Ардино

За първи път Ардино е домакин на подготовката на българските национални отбори по тенис на маса за кадети и кадетки до 15 години, както и на юношите и девойките до 19 години. Четирите гарнитури на националните състави са на подготвителен лагер в Ардино за предстоящите Балкански игри по тенис на маса.   Състезанието ще се проведе от 23 до 29 юни  в..

публикувано на 21.06.21 в 13:59

Кърджали отново е в Топ 3 на областите със завършен ваксинационен цикъл

Броят на поставените ваксини в област Кърджали вече е 33 632.  В неделя регионът отново попадна в Топ 3 на имунизациите с 227 поставени дози от 3 вида ваксини, без „Модерна“.  15 088 са жителите на област със завършен ваксинационен цикъл - с „втора игла“ или еднократната „Janssen“. "Тенденцията е, че хората вече гледат по-положително. В..

публикувано на 21.06.21 в 11:18

В Славейков обмислят да издадат разработките от ученическите конференции

Да се издадат в печатно издание ученическите разработки, които през годините са участвали в различните издания на националната ученическа конференция по история. Това обмислят организаторите от школата ИстОрика и СУ "Петко Рачов Славейков" в Кърджали, каза преподавателят Димитър Димов. " През всичките тия години сме се старали.  Материалите ги..

публикувано на 21.06.21 в 11:06

Настъпи астрономическото лято

 В 6.32 часа настъпи астрономическото лято. Днешният ден е и денят  на лятното слънцестоене. Това е най-дългият ден в годината , неговата продължителност е  15 часа  19 минути и 30 секунди. Лятото ще продължи 93 дни - до 22 септември. Тази година настъпването на астрономическото лято съвпада и с метеорологичното, защото с началото..

публикувано на 21.06.21 в 10:07
Свети Дух

Православната църква чества празника на Светия Дух

Бългaрcкaтa прaвocлaвнa църквa пoчитa църкoвния прaзник Cвeти Дух. Тoй ce oтбeлязвa 51 дни cлeд Вeликдeн, в дeня cлeд прaзникa Пeтдeceтницa и e винaги в пoнeдeлник. Нa тoзи прaзник Прaвocлaвнaтa църквa пoчитa Cвeтия Дух - eднo oт тритe лицa нa Cвeтaтa Трoицa.  Зaтoвa Църквaтa прocлaвя Cвeтaтa Живoтвoрнa Трoицa - Бoг Oтeц, Бoг Cин, Бoг Дух..

публикувано на 21.06.21 в 09:54