Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Повишено внимание по пътищата, възможна е поледица

Водачите да шофират с повишено внимание заради поледица, предупредиха от Областно пътно управление - Кърджали. Всички пътища на територията на област Кърджали са проходими и опесъчени. Започва обаче снеготопене заради повишаване на температурата.  По усойните места се образува поледица по пътната мрежа. Водачите да не тръгват на път без вериги в багажника и лопатка. Това съобщи за Радио Кърджали дежурният в Областното пътно управление.

Вижте още

В Ардино предлагат още две училища да станат защитени

На редовното заседание на Общинския съвет в Ардино за учебната 2021/2022 г. в списъка със „защитени  училища“ от общината съветниците предложиха да бъдат включени ОУ „ Св.Св. Кирил и Методий“ в с. Горно Прахово и ОУ „А.С.Макаренко“ в с. Боровица.   Възложено бе на кмета на общината до 10 септември да внесе мотивирано предложение в..

публикувано на 28.07.21 в 14:16

Кърджали остава без доброволни отряди

Кърджали остава единствената община в област Кърджали без доброволческо формирование.   Всички останали общини имат доброволни отряди, които подпомагат работата на институциите в дейности, свързани със защита на населението при бедствия, пожари и извънредни ситуации. Това каза за Радио Кърджали директорът на Регионалната дирекция Пожарна безопасност и..

публикувано на 28.07.21 в 13:52

Mонета на Реметалк I потвърждава, че на Перперикон се е намирал храмът на Дионис

Открита е монета на един от последните тракийски владетели Реметалк I при разкопките на Перперикон .  Според проф. Румен Овчаров, който ръководи археологическото лято там, тази монета още веднъж потвърждава тезата му, че храма на Дионис, който търсят от години е именно на Перперикон.  Той обясни, че именно при Реметалк I се случва много важно..

публикувано на 28.07.21 в 13:24

750 нарушения установи Инспекцията по труда в Кърджали само за един месец

През месец юли 2021 г. дирекция „Инспекция по труда“ Кърджали е извършила общо 100 проверки в 90 предприятия на територията на област Кърджали, при които са установени 750 нарушения.   300 от нарушенията са свързани с трудови правоотношения, а останалите 450 засягат условията за безопасен труд. Установени са 14 лица да полагат труд без сключен..

публикувано на 28.07.21 в 12:02

Футболистите на "Арда" заминаха за Израел

С  полет на „България Еър“ отборът на „Арда 1924“ замина за Израел.   В четвъртък от 20 часа започва срещата реванш от УЕФА Лига на конференциите срещу „Апоел“ Беер-Шева. В 20 часа днес играчите ще проведат официална тренировка.

публикувано на 28.07.21 в 11:28
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в Народното събрание - 23 април 2021 г.

Словесна престрелка между „Демократична България“ и ДПС в Народното събрание

Началото на днешното пленарно заседание започна със словесен сблъсък между „Демократична България“ и ДПС за евентуални зависимости в персоналния състав на бъдещ кабинет. Председателят на парламентарната група на ДБ Христо Иванов предупреди, че подкрепа за бъдещ кабинет минава през елиминиране на зависимости от ДПС в персоналния състав на бъдещ..

публикувано на 28.07.21 в 11:24

69-годишен подаде фалшив документ за стаж

За използване на неистински официален документ е образувано досъдебно производство в ОД на МВР-Кърджали с постановление на Районната прокуратура.  Това съобщиха от Областната дирекция на МВР Кърджали. 69-годишен представил в Териториалното поделение на НОИ образец за придобит осигурителен стаж с вписани неверни данни за отпускане на лична..

публикувано на 28.07.21 в 10:09