Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Повишено внимание по пътищата, възможна е поледица

Водачите да шофират с повишено внимание заради поледица, предупредиха от Областно пътно управление - Кърджали. Всички пътища на територията на област Кърджали са проходими и опесъчени. Започва обаче снеготопене заради повишаване на температурата.  По усойните места се образува поледица по пътната мрежа. Водачите да не тръгват на път без вериги в багажника и лопатка. Това съобщи за Радио Кърджали дежурният в Областното пътно управление.

Вижте още

РИОСВ Хасково състави актове на общини в област Кърджали

РИОСВ Хасково е санкционирала с актове общините Крумовград, Джебел, Ивайловград, Ардино, Момчилград, Кирково и Кърджали за изхвърляне на  неопасни отпадъци на неразрешени за това места в землището на селата Вишеград и Островица.   Актове са съставени и на две физически лица- за нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци в парк „Горубсо“ в..

публикувано на 14.06.21 в 11:09

Заявления за лични документи може да се подават и преди изтичане на валидността им

Във връзка с провеждането на избори за Народно събрание на 11.07.2021 г. с оглед предотвратяване появата на напрежение в административното обслужване при издаване на български лични документи, чийто срок на валидност изтича през 2021 г., напомняме на гражданите, че заявления за издаване на лични документи може да се подават и преди изтичане срока..

публикувано на 14.06.21 в 10:57

Гръцки депутати искат улеснено преминаване през граничния пункт "Маказа-Нимфея"

Парламентарната група на лявоцентристката партия Движението за промяна (KINAL) в Гърция иска преминаването през ГКПП „Маказа-Нимфея“ да става по улеснен начин.  Подробности от Нахит Догу:

публикувано на 14.06.21 в 10:10

БЧК награждава отличени кръводарители в Международния ден на кръводаряването

Десет дългогодишни кръводарители от област Кърджали ще бъдат отличени с грамоти по повод Международния ден на Кръводаряването, който е днес. Инициативата е на Областния съвет на Българския червен кръст и Центъра по трансфузионна хематология в Кърджали. Тържеството започва в 10.30. Светломира Димитрова от БЧК с подробности за международния ден и..

публикувано на 14.06.21 в 10:02

Няма новозаразени с КОВИД-19 в област Кърджали

Няма новозаразени с КОВИД-19 в областите Кърджали и Смолян през отминалото денонощие, двама са регистрирани с положителни проби в Хасково. Общо 42 са новите случаи на коронавирус в страната за последните 24 часа от направените 3470 теста по данни на единния информационен портал към полунощ.  Починали са двама, като излекувани са отчетени 93-ма..

публикувано на 14.06.21 в 10:01

Улица в Одрин носи името на Наим Сюлейманоглу

Улица в турския град Одрин вече носи името на световноизвестния щангист и почетен гражданин на Община Момчилград Наим Сюлейманоглу. Тя се намира в квартал "Фатих" до олимпийския плувен басейн. Решението именуването е взето единодушно от общинския съвет в Одрин. Церемонията по официалното откриване на напълно обновената и преасфалтирана ул. "Наим..

публикувано на 14.06.21 в 09:55

Иновации събират представители на няколко училища в Кърджали

Представители на иновативни училища се срещат във вторник в Кърджали. Срещата е по програмата на Министерството на образованието и науката "Иновации в действие", втори етап. Домакин ще е СУ "Й. Йовков в Кърджали". Поканени са председателят на Съюза на работодателите Диян Стаматов, представители на работодатели, на образователното министерство, директори..

публикувано на 13.06.21 в 11:36