Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

БЧК спира временно раздаването на помощи в три пункта

Българският червен кръст направи промени в графиците си за раздаване на хранителните помощи за нуждаещите се, съобщиха от организацията. Причината е усложнената зимна обстановка. Камионите с хранителни помощи не успяват да достигнат до областния склад на БЧК и до определени райони в областта, където има пунктове за раздаване на помощите. От БЧК уточниха, че към този момент три от временните пунктове имат затруднения. Този в село Чорбаджийско не е зареден, пунктът в Кирково не разполага с помощи за районите на Фотиново и Бенковски, а в Момчилград има само половината от необходимите продукти. След дозареждане на трите пункта, БЧК ще информира, че те възстановяват работата си.  Без проблеми на този етап работят пунктовете за раздаване на хранителни помощи в Кърджали, Черноочене, Джебел и Кирково - за района на Кирково. По график зареждането на пунктовете в Ардино и Крумовград ще се осъществи в началото на месец февруари и те ще започнат работа на 20 февруари 2016 година
Вижте още

Кърджали отново е в Топ 3 на областите със завършен ваксинационен цикъл

Броят на поставените ваксини в област Кърджали вече е 33 632.  В неделя регионът отново попадна в Топ 3 на имунизациите с 227 поставени дози от 3 вида ваксини, без „Модерна“.  15 088 са жителите на област със завършен ваксинационен цикъл - с „втора игла“ или еднократната „Janssen“. "Тенденцията е, че хората вече гледат по-положително. В..

публикувано на 21.06.21 в 11:18

В Славейков обмислят да издадат разработките от ученическите конференции

Да се издадат в печатно издание ученическите разработки, които през годините са участвали в различните издания на националната ученическа конференция по история. Това обмислят организаторите от школата ИстОрика и СУ "Петко Рачов Славейков" в Кърджали, каза преподавателят Димитър Димов. " През всичките тия години сме се старали.  Материалите ги..

публикувано на 21.06.21 в 11:06

Настъпи астрономическото лято

 В 6.32 часа настъпи астрономическото лято. Днешният ден е и денят  на лятното слънцестоене. Това е най-дългият ден в годината , неговата продължителност е  15 часа  19 минути и 30 секунди. Лятото ще продължи 93 дни - до 22 септември. Тази година настъпването на астрономическото лято съвпада и с метеорологичното, защото с началото..

публикувано на 21.06.21 в 10:07
Свети Дух

Православната църква чества празника на Светия Дух

Бългaрcкaтa прaвocлaвнa църквa пoчитa църкoвния прaзник Cвeти Дух. Тoй ce oтбeлязвa 51 дни cлeд Вeликдeн, в дeня cлeд прaзникa Пeтдeceтницa и e винaги в пoнeдeлник. Нa тoзи прaзник Прaвocлaвнaтa църквa пoчитa Cвeтия Дух - eднo oт тритe лицa нa Cвeтaтa Трoицa.  Зaтoвa Църквaтa прocлaвя Cвeтaтa Живoтвoрнa Трoицa - Бoг Oтeц, Бoг Cин, Бoг Дух..

публикувано на 21.06.21 в 09:54

27 са новите случаи на COVID-19 в страната, в Кърджали и Хасково няма новозаразени

27 са новите случаи на коронавирус у нас през изминалото денонощие или 0,7 процента от направените малко над 4 100 теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. В Кърджали и Хасково няма констатирани случаи. В Смолян е системата отчита 1 новозаразен Общо в  15 области в страната няма нито един нов случай на инфекция...

публикувано на 21.06.21 в 09:37

Радио Кърджали гостува в Ардино

Радио Кърджали ще излъчва сутрешния си блок от 9 до 12 ч. утре, 21 юни, понеделник, от изнесено студио в гр. Ардино.  Кметът Изет Шабан ще говори за приоритетите в развитието на общината и визията на управленския екип до края на мандата. За проблемите в здравеопазването гости в студиото ще бъдат д-р Гюнер Осман, управител на Многопрофилна..

публикувано на 20.06.21 в 17:02
Ергюнал Сабри-Оги с треньора си Стоян Узунов

Ергюнал Сабри - Оги вече очаква първия двубой на Европейското по бокс

Кърджалийският боксьор Ергюнал Сабри - Оги пропуска първия кръг от европейското първенство по бокс и ще се включи директно от втория, заради доброто си класиране в ранглистата на Международната боксова асоциация, където е поставен на първо място. В момента боксьорът е в италианския град Розето, където се провежда шампионатът на стария континент за..

публикувано на 20.06.21 в 15:24