Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

И такса смет отива в съда, оспорена от областния управител на Кърджали

След увеличението на данък сгради и данък МПС, областният управител на Кърджали Илия Илиев оспори в съда и завишението на такса битови отпадъци, гласувано от мнозинството в Общинския съвет в Кърджали през декември миналата година. 
Тогава разпоредителният орган приема приходно-разходната план-сметка на дейностите по управление на отпадъците за 2017 г и гласува по-висок размер на досегашната такса смет за жилищните и нежилищните имоти. Според областния управител решението  е незаконосъобразно. Прието е при съществени нарушения на нормативните текстове  и следва да бъде отменено. Делото ще се гледа в Административния съд на 13 февруари, съобщиха от областната администрация в Кърджали.

Вижте още

Показват ни хартиени икони от Атон, спасени по време на експедициите на Станка Димитрова

Едно по-различно лято в галерията ни предлага художествения отдел "Станка Димитрова" към РИМ в Кърджали. Там в момента, на първия етаж може да бъде видя ценна и рядка експозиция от щампи на религиозна тематика, открити от Станка Димитрова при нейно посещение в църквата "Свети Свети Константин и Елена" в Долно Луково, Ивайловградско , в края..

обновено на 24.06.21 в 11:00

Жители на три села в Ардинско: Движим се не по третокласен, а по горски път

След поройните валежи републиканският път Кобиляне - Брезен - Сполука на територията на община Ардино е почти непроходим. Навсякъде са зейнали дупки, пътят е буквално изяден. Леките коли се трошат, трудно могат да преминат пожарни коли и линейки, алармираха кметските наместници на селата Китница, Любино и Русалско. „Това не е третокласен, а..

публикувано на 24.06.21 в 10:45
Бул „Беломорски“, Кърджали

Блокират пътя за „Маказа“ заради високо етажно строителство

Жители на кв.„Байкал“ в Кърджали се готвят да блокират бул. "Беломеорски", който е част от международния път за граничния пункт „Маказа“.  Жижеещите в квартала казаха, че тази събота, в 8 часа сутринта, за един час ще спрат движението по бул „Беломорски“ в областния град.  Те не са съгласни с решението за изменение на Общия устройствен план на..

публикувано на 24.06.21 в 10:14

Най-горещите дни през юни са днес и утре

С жълт код за опасни горещини започна лятото у нас. Днес се очакват температури около 40 градуса в страната и това ще бъдат най-горещите дни през юни. Какво обаче време ни очаква до края на месеца и колко топли ще бъдат последните дни от седмицата в Кърджали? Ще можем ли спокойно да се отправим към Гърция през почивните дни? Според..

публикувано на 24.06.21 в 09:45

Интензивен е трафикът на ГКПП „Маказа“/„Нимфея“

Интензивен е трафикът на изход за товарни и леки автомобили в четвъртък сутрин на двата гранични пункта с Гърция - "Кулата" и "Маказа" , предава БГНЕС. Всички влизащи в Гърция трябва да имат предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код. На ГКПП „Кулата“/“Промахон“, ГКПП „Маказа“/„Нимфея“ и ГКПП „Орменион“, съпределен на..

публикувано на 24.06.21 в 09:43
Снимка: Община Ямбол

Еньовден е

На 24 юни Българската православна църква празнува Рождението на свети Йоан Кръстител - една от най-важните исторически личности на християнството, най-великият след Пресвета Богородица. Кръстител е на Божия Син в река Йордан. В българския народен календар 24 юни е Еньовден, ден на Слънцето, предците ни са вярвали, че тази сутрин „слънцето трепти“,..

публикувано на 24.06.21 в 08:07

До края на август е в ход акцията на КАТ "Ваканция"

 В област Кърджали започна   традиционната акция на КАТ -  „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“ . Тя ще продължи до  31 август. Целта й е да се опазят живота и здравето на децата през лятната ваканция. Освен провеждането на срещи, беседи и работа с деца в различни формати, целящи да повишат тяхната информираност за безопасното им..

публикувано на 23.06.21 в 16:09