Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Прегледи за рак на млечната жлеза се извършват в Кърджали

Повече от 60 жени от Кърджали и региона ще бъдат прегледани днес за рак на млечната жлеза. Това е най-разпространеното онкологично заболяване сред жените. Изследването е част от Деня на отворените врати за превенция на болестта и се организира от Регионалната здравна инспекция в Кърджали. Интересът е много голям, съобщиха за радио Кърджали от инспекцията. Освен записаните жени, които ще бъдат прегледани, е направен и резервен списък от желаещи, който ще бъде използван при следващи подобни прегледи. Изследването извършва специалистът онколог-мамолог д-р Любомир Василев. 

Вижте още

Кърджали отново е в Топ 3 на областите със завършен ваксинационен цикъл

Броят на поставените ваксини в област Кърджали вече е 33 632.  В неделя регионът отново попадна в Топ 3 на имунизациите с 227 поставени дози от 3 вида ваксини, без „Модерна“.  15 088 са жителите на област със завършен ваксинационен цикъл - с „втора игла“ или еднократната „Janssen“. "Тенденцията е, че хората вече гледат по-положително. В..

публикувано на 21.06.21 в 11:18

В Славейков обмислят да издадат разработките от ученическите конференции

Да се издадат в печатно издание ученическите разработки, които през годините са участвали в различните издания на националната ученическа конференция по история. Това обмислят организаторите от школата ИстОрика и СУ "Петко Рачов Славейков" в Кърджали, каза преподавателят Димитър Димов. " През всичките тия години сме се старали.  Материалите ги..

публикувано на 21.06.21 в 11:06

Настъпи астрономическото лято

 В 6.32 часа настъпи астрономическото лято. Днешният ден е и денят  на лятното слънцестоене. Това е най-дългият ден в годината , неговата продължителност е  15 часа  19 минути и 30 секунди. Лятото ще продължи 93 дни - до 22 септември. Тази година настъпването на астрономическото лято съвпада и с метеорологичното, защото с началото..

публикувано на 21.06.21 в 10:07
Свети Дух

Православната църква чества празника на Светия Дух

Бългaрcкaтa прaвocлaвнa църквa пoчитa църкoвния прaзник Cвeти Дух. Тoй ce oтбeлязвa 51 дни cлeд Вeликдeн, в дeня cлeд прaзникa Пeтдeceтницa и e винaги в пoнeдeлник. Нa тoзи прaзник Прaвocлaвнaтa църквa пoчитa Cвeтия Дух - eднo oт тритe лицa нa Cвeтaтa Трoицa.  Зaтoвa Църквaтa прocлaвя Cвeтaтa Живoтвoрнa Трoицa - Бoг Oтeц, Бoг Cин, Бoг Дух..

публикувано на 21.06.21 в 09:54

27 са новите случаи на COVID-19 в страната, в Кърджали и Хасково няма новозаразени

27 са новите случаи на коронавирус у нас през изминалото денонощие или 0,7 процента от направените малко над 4 100 теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. В Кърджали и Хасково няма констатирани случаи. В Смолян е системата отчита 1 новозаразен Общо в  15 области в страната няма нито един нов случай на инфекция...

публикувано на 21.06.21 в 09:37

Радио Кърджали гостува в Ардино

Радио Кърджали ще излъчва сутрешния си блок от 9 до 12 ч. утре, 21 юни, понеделник, от изнесено студио в гр. Ардино.  Кметът Изет Шабан ще говори за приоритетите в развитието на общината и визията на управленския екип до края на мандата. За проблемите в здравеопазването гости в студиото ще бъдат д-р Гюнер Осман, управител на Многопрофилна..

публикувано на 20.06.21 в 17:02
Ергюнал Сабри-Оги с треньора си Стоян Узунов

Ергюнал Сабри - Оги вече очаква първия двубой на Европейското по бокс

Кърджалийският боксьор Ергюнал Сабри - Оги пропуска първия кръг от европейското първенство по бокс и ще се включи директно от втория, заради доброто си класиране в ранглистата на Международната боксова асоциация, където е поставен на първо място. В момента боксьорът е в италианския град Розето, където се провежда шампионатът на стария континент за..

публикувано на 20.06.21 в 15:24