Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Лентата "Лунна светлина" спечели приза за най-добър филм на Американската филмова академия

Снимка: ЕПА/БГНЕС
 Днес Американската Академия за филмово изкуство връчи наградите "Оскар". За най-добър филм беше обявен "Лунна светлина", но след безпрецедентна грешка. Първоначално беше обявено, че най-добрата лента е мюзикълът "Ла Ла Ленд"  и екипът на филма прие наградата.  Мюзикълът "Ла ла ленд" спечели спечели 6 "Оскар"-а - за най-добър режисьор, сценография, операторско майсторство, оригинална песен, оригинална музика и главна женска роля за Ема Стоун. Натградата за най-добра главна мъжка роля взе Кейси Афлек в лентата "Манчестър до морето". "Сляпата Вайша" на българина Теодор Ушев не успя да вземе "Оскар" в категорията "Най-добър късометражен анимационен филм". Победител стана "Свирчо" на "Пиксар". "Оскар" за най-добра актриса в поддържаща роля спечели Вайола Дейвис за филма "Огради". Призът за най-добър актьор в поддържаща роля отиде при Махершала Али за ролята му в "Лунна светлина".


Вижте още

С решение на общинския съвет ще бъдат продадени терени на Пазара в Кърджали

"Пазара на производителите" отново се оказа ябълката на раздора в днешната сесия на ОбС. За да погаси остатъка от кредита към банката в размер на 777 хиляди и 504 лева, управителният съвет предложи за гласуване от местния парламент допълнение към Бизнес плана на дружеството. То включва продажба на търговски павилиони, навес за отпадъци и офис...

публикувано на 30.07.21 в 16:24
Бежанци вървят към Одрин

В Турция няма миграционен натиск към българската граница, засега

В региона на Одрин няма увеличение в броя на бежанците, които идват от вътрешността на страната. Това става ясно и от броя на задържаните на н елегално влезлите в Турция мигранти. Не се наблюдава увеличение. Това каза за Радио Кърджали журналистът Гьокхан Тузладан, кореспондент на новинарската телевизия НТВ. Според Мурат Саваш, кореспонден..

публикувано на 30.07.21 в 16:05

Въженият мост в Кърджали - опасен

Дъските по въжения мост в Кърджали отново са изпочупени. Преминаването през съоръжението се превръща в екстремно изпитание за деца и възрастни. Тази нощ са били разбити десетки дъски на въжения мост към кв. "Възрожденци" в Кърджали.  Отворена е голяма дупка и преминаването е силно затруднено. Това ни сигнализира нашия слушател Нури..

публикувано на 30.07.21 в 14:05

Общината закупува оборудване за въвеждане на „синя зона“ в Кърджали

Въпросът за „синя зона“ в Кърджали отново беше повдигнат на днешната сесия на ОбС. При отчета за работа на Община Кърджали по решенията на ОбС за първото полугодие на 2021 г. , общинският съветник от „Демократична България“ Радослав Милев попита кмета Хасан Азис кога ще бъде изпълнено решението за въвеждане на "синя зона" в града:  Хасан Азис..

публикувано на 30.07.21 в 11:09

Георги Кючуков: Пазарът на производителите да бъде запазен в неговата цялост

На днешната сесия общинските съветници ще гласуват предложение от Съвета на директорите на „Пазар на производителите - Кърджали” да се допълни Бизнес плана и инвестиционната програма на дружеството. Тя е приета през 2018 година, но сега се допълва и удължава. Кредитът към настоящия момент на Пазара, ведно с лихвите е  777 хиляди и 504 лева...

публикувано на 30.07.21 в 10:31

Общинските съветниците в Кърджали заседават днес

Заради дълго отлаганите сесии, в днешното онлайн заседание на Общинския съвет в Кърджали са включени 47 точки . Съветниците продължават работа и през лятото, уточни председателят на Общинския съвет Юсеин Ахмед. Сред важните докладни са актуализации на списъка със защитени и средищни училища и детски градини в общината. Ако бъде приет бизнес..

публикувано на 30.07.21 в 10:06

За втори пореден ден оранжев код за Кърджали

Оранжев код за високи температури е обявен за днес за почти цялата страна. Жълт е кодът само за областите Смолян, Силистра, Добрич, Варна и Бургас. Днес ще бъде слънчево и отново горещо. След обяд ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места, главно в планинските райони краткотрайно ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в източните..

публикувано на 30.07.21 в 09:41