Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Вкараха в затвора контрабандитка на цигари

Снимка: БГНЕС

46 -годишна жена  беше наказана от съда за държане на акцизни стоки без бандерол с  „лишаване от свобода“ за срок от една година при “общ” режим. Тя е  глобена и с  2 454 лева През пролетта на 2015 г. жената закупила от Одрин, Турция, 320 кутии цигари без акцизен бандерол и с автобус се върнала в гр. Кърджали. Там била проверена от полицейски служители, които установили цигарите в носените от нея чанти. При претърсване на дома й били намерени още 11 кутии цигари без бандерол. Стойността на стоките възлизала на 2 454  лева.
Жената е призната за виновна от Районен съд - Кърджали за извършено престъпление, съобщиха от пресцентъра на апелативна прокуратура - Пловдив.
Жената държала цигарите без бандерол в изпитателния срок по предходно осъждане - за контрабанда - системно пренасяне през границата на цигари и тютюн без бандерол през 2011-2012 г.. През 2013 г. тя е била осъдена на „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца условно с изпитателен срок от три години. Поради тази причина е постановено ефективното изтърпяване и на това наказание.

Вижте още
Архив

Отложиха делото за тежката катастрофа край Загорско

Делото за смъртта на 6-месечното бебе, което загина в катастрофа на пътя край с. Загорско с участието на политика Лютви Местан бе отложено за 22 ноември. Днес, 20 септември от тричленен състав на Окръжен съд - Кърджали бе даден ход на наказателното дело от общ характер с подсъдими политикът Лютви Местан и бащата на загиналото..

публикувано на 20.09.21 в 14:57

Момчилградчани участваха във фестивала "Ида"

Момчилградчани участваха в 25-ото издание на фестивала "Ида" в побратимената турска община Байрямич, който тази година се провежда от 19 до 22 септември. Момчилградската фолклорна група "Родоп есинтилери" се включи в наситена с културни прояви, спортни състезания и разнообразни събития програма. В рамките на фестивала се проведе и седмото..

публикувано на 20.09.21 в 14:25

СУ „Петко Рачов Славейков“ посрещна световните си шампиони

Средно училище „Петко Рачов Славейков“ посрещна официално своите шампиони по волейбол до 15 години от Световните ученически спортни игри в сръбската столица Белград.  „Днес отново е ден на посрещане на шампиони! И то не какви да е, а световни шампиони! Малко са моментите на истинска гордост в едно обикновено училище. В нашето необикновено..

публикувано на 20.09.21 в 14:19

Изтича срокът за подаване на коригиращи декларации от физическите и юридическите лица

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации от физическите и юридическите лица. Гражданите и фирмите имат възможност еднократно да коригират данните, посочени в годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни данъци на юридическите, напомниха от офиса на..

публикувано на 20.09.21 в 11:13

В Кърджали няма обособена Ковид-зона

В област Кърджали към този момент няма обособена Ковид-зона в медицински център или ДКЦ, в която пациенти със съмнения за коронавирус да бъдат преглеждани безплатно и да им се предписват безплатни лекарства.  За Сутрешния блок на Радио Кърджали главният секретар на Регионалната здравна инспекция в Кърджали Петя Папазова каза, че миналата..

публикувано на 20.09.21 в 10:35

БЧК започва раздаването на пакети с 15 основни хранителни продукти

Българският червен кръст започва от днес раздаването на пакети с 15 основни хранителни продукти, осигурени от Оперативната програма за храни и основно материално подпомагане.     Около половин милион български граждани ще бъдат подкрепени с близо 5 500 тона храни на обща стойност 13 милиона 348 хиляди лева.   Списъците са изготвени от Агенцията за..

публикувано на 20.09.21 в 10:09

На територията на област Кърджали са възникнали 7 пожара

Вследствие небрежност при боравене с открит огън и мълния, са възникнали 5 пожара -  в землището на с.Лещарка, с.Полковник Желязово, с.Калайджиево, с.Гривка, общ.Крумовград и с.Рогозче, общ.Джебел .  Изгорели са съответно 3, 3.1 и 2.1 дка сухи треви и 0.9 и 2 дка горска постеля. Мълния е причинила пожар в къща в с.Конево , при който са..

публикувано на 20.09.21 в 09:50