Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Водата от Айше молла е заразена с ешерихия коли

Снимка: архив

Водата от чешмата Айше молла и от чешмите по пътя към Ардино и въжения мост в Кърджали,  е заразена  с бактерията ешерихия коли, която може да предизвика чревни инфекции. Водата там не е годна за пиене. Още от д-р Виктор Кирчев, началник на Регионалната здравна инспекция в областния център Кърджали: 

Вижте още

С решение на общинския съвет ще бъдат продадени терени на Пазара в Кърджали

"Пазара на производителите" отново се оказа ябълката на раздора в днешната сесия на ОбС. За да погаси остатъка от кредита към банката в размер на 777 хиляди и 504 лева, управителният съвет предложи за гласуване от местния парламент допълнение към Бизнес плана на дружеството. То включва продажба на търговски павилиони, навес за отпадъци и офис...

публикувано на 30.07.21 в 16:24
Бежанци вървят към Одрин

В Турция няма миграционен натиск към българската граница, засега

В региона на Одрин няма увеличение в броя на бежанците, които идват от вътрешността на страната. Това става ясно и от броя на задържаните на н елегално влезлите в Турция мигранти. Не се наблюдава увеличение. Това каза за Радио Кърджали журналистът Гьокхан Тузладан, кореспондент на новинарската телевизия НТВ. Според Мурат Саваш, кореспонден..

публикувано на 30.07.21 в 16:05

Въженият мост в Кърджали - опасен

Дъските по въжения мост в Кърджали отново са изпочупени. Преминаването през съоръжението се превръща в екстремно изпитание за деца и възрастни. Тази нощ са били разбити десетки дъски на въжения мост към кв. "Възрожденци" в Кърджали.  Отворена е голяма дупка и преминаването е силно затруднено. Това ни сигнализира нашия слушател Нури..

публикувано на 30.07.21 в 14:05

Общината закупува оборудване за въвеждане на „синя зона“ в Кърджали

Въпросът за „синя зона“ в Кърджали отново беше повдигнат на днешната сесия на ОбС. При отчета за работа на Община Кърджали по решенията на ОбС за първото полугодие на 2021 г. , общинският съветник от „Демократична България“ Радослав Милев попита кмета Хасан Азис кога ще бъде изпълнено решението за въвеждане на "синя зона" в града:  Хасан Азис..

публикувано на 30.07.21 в 11:09

Георги Кючуков: Пазарът на производителите да бъде запазен в неговата цялост

На днешната сесия общинските съветници ще гласуват предложение от Съвета на директорите на „Пазар на производителите - Кърджали” да се допълни Бизнес плана и инвестиционната програма на дружеството. Тя е приета през 2018 година, но сега се допълва и удължава. Кредитът към настоящия момент на Пазара, ведно с лихвите е  777 хиляди и 504 лева...

публикувано на 30.07.21 в 10:31

Общинските съветниците в Кърджали заседават днес

Заради дълго отлаганите сесии, в днешното онлайн заседание на Общинския съвет в Кърджали са включени 47 точки . Съветниците продължават работа и през лятото, уточни председателят на Общинския съвет Юсеин Ахмед. Сред важните докладни са актуализации на списъка със защитени и средищни училища и детски градини в общината. Ако бъде приет бизнес..

публикувано на 30.07.21 в 10:06

За втори пореден ден оранжев код за Кърджали

Оранжев код за високи температури е обявен за днес за почти цялата страна. Жълт е кодът само за областите Смолян, Силистра, Добрич, Варна и Бургас. Днес ще бъде слънчево и отново горещо. След обяд ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места, главно в планинските райони краткотрайно ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в източните..

публикувано на 30.07.21 в 09:41