Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

РИК в Кърджали затрупана със сигнали за изборни нарушения

Избори 2017
Снимка: Светослав Цветанов, Радио Видин

Териториалната дирекция "Национална сигурност" със сигнално писмо е уведомила Районната избирателна комисия в Кърджали, че на 10 март 2017 г. в селата Фотиново и Бенковски, намиращи се на теритрията на община Кирково, област Кърджали, са проведени предизборни митинги на открито от  Обединение ДОСТ. По време на двете мероприятия кандидати за народни представители са използвали чужд език за предизборна агитация към  жителите на  селата.  Това представлява нарушение на Изборния кодекс, се казва в писмото. Двата митинга са подробно заснети от журналистически телевизионен екип. 
Районната избирателна комисия реши да сезира окръжна прокуратура - Кърджали и изпрати материалите по компетентност на Окръжна прокуратура - Кърджали. 
В РИК - Кърджали постъпи и жалба за автобус с озвучителна уредба, облепен с логото и с номера на бюлетината на една коалиция. Той обикаля по улиците на Кърджали и на областта и агитира на турски език. При проверката членовете на Районна избирателна комисия - Кърджали не са установили  твърдяното в жалбата.  Решението може да бъде обжалвано пред Централната избирателна комисия. 

Вижте още
Срещата на председателя на „Балтюрк“ Гюнай Узун с българския консул в Истанбул Васил Вълчев.

Изселници в Турция поискаха подкрепа за курс по български език

Неправителствената организация на българските изселници в Турция „Балтюрк“ поиска подкрепа от генералният консул на България в Истанбул за откриване на курс за изучаване на български език. Това стана по време на среща на председателя на „Балтюрк“ Гюнай Узун с консула ни в Истанбул Васил Вълчев. Узун поиска съдействие за назначаване на квалифициран..

публикувано на 21.09.21 в 16:49

Родната къща на Наим Сюлейманоглу става музей

Комисия от архитекти и строителни специалисти, сред които е и заместник-кмета на община Момчилград Алие Ибрахим, направиха обследване на къщата на световноизвестния щангист Наим Сюлейманоглу , която предстои да се превърне в музей.   Решението за това беше гласувано единодушно от общинския съвет през миналата година. Експозицията на бъдещия..

публикувано на 21.09.21 в 16:30

Заместник областният управител на Кърджали Павел Гатев връчи грамота на д-р Виктор Кирчев

На специална среща на участниците в кризисния щаб и журналисти заместник областният управител на Кърджали Павел Гатев връчи грамота на д-р Виктор Кирчев, директор  на РЗИ. С нея министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров оценява добрата работа във ваксинационната кампания. Д-р Кирчев от своя страна отличи д-р Емилия Персенска от..

публикувано на 21.09.21 в 12:49

Ден на отворени врати в Общински детски комплекс Кърджали

На 25 септември (събота) от 10 ч. с ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ ЦПЛР-Общински детски комплекс гр.Кърджали официално ще открие учебната 2021/2022 г. и кани  децата, учениците и техните родители да се запознаят с работата на предлаганите клубове и школи и с техните ръководители.  През тази учебна година ОДК предлага занимания в 20 разнообразни..

публикувано на 21.09.21 в 12:42

Експедиция ще разгадава тайните на каменните мостове в Родопите

Здраво стъпили с каменните си нозе, но с извисена над стелещите се води снага, каменните мостове в Родопите другаруват с времето. А то, щом се умори да смята мигове и вечности, присяда върху някой скален къс и слуша истории сред шумоленето на тъмната река срещу дар на вечен живот. Макар често да наричат мостовете в Родопите „римски“, те най-вероятно..

публикувано на 21.09.21 в 12:22

Антон Русчуклиев: Недостигът на розови домати в Кърджали се регулира с цена

В сезона на лютеницата и туршиите краставиците на пазара в Кърджали вървят по 2.50 и нагоре , розовите домати гонят 3 лева, а доматите за консерва - 1.50 лева. Реколтата от чушки е слаба, и не само тя. Търговци прекупвачи на пазара в Кърджали извиват ръцете на производителите, като слагат висока надценка . Това е част от..

публикувано на 21.09.21 в 11:46

Пътна полиция с нова акция в цялата страна

Пътна полиция започва нова операция в цялата страна. Заради почивния ден - 22 септември, се очаква засилване на трафика. Усилията на екипите на МВР ще са насочени към местата , където се очаква трафикът да е най-интензивен, обясни Мария Ботева от Пътната полиция: „Те са насочени към местата, които предполагат курортни посещения - в курортните..

публикувано на 21.09.21 в 09:26