Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Тютюнопроизводители обсъждат разпределянето на паричните помощи

 Консултативният съвет по тютюна ще обсъжда днес как да бъдат разпределени парите за подпомагане на производителите, отглеждали тютюн в периода 2009 - 2013 година. Това съобщи в Кърджали министърът на земеделието в служебното правителство Христо Бозуков.  Съветът е свикан по настояване на недоволни стопани. Според Бозуков, този път държавата няма да се намесва в разпределянето на средствата, а ще остави производителите сами да решат. 
"Тези средства ще бъдат дадени за преориентиране на производителите към други дейности. За тези производители програмата си е свършила работата и наистина възниква въпросът защо трябва да получат те от тази помощ, след като вече са приключили с тютюнопроизводството, но такава е програмата", заяви министър Христо Бозуков. Той обясни, че са правени запитвания в тази посока, но отговорът на Европа е, че средствата не могат да бъдат спрени, докато всички получат за този референтен период. 

Вижте още

Директорът на ОД на МВР-Кърджали Щерьо Милчев е награден с „Почетен медал на МВР“

Директорът на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Щерьо Милчев е награден с „Почетен медал на МВР“. Отличието му беше връчено днес от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков на церемония в Министерството.    Наградата е за конкретен съществен принос и висок професионализъм при изпълнението на служебни задачи с изключително значение в борбата..

публикувано на 27.07.21 в 18:51

КНСБ иска мярка 60/40 да продължи до края на годината

Не знам с точност кои от предложенията ни са приети на 100 % на Тристранния съвет за сътрудничество, но знам със сигурност, че ръководството  на КНСБ принципно отстоява единната поцзиция, която беше приета на Координационния ни съвет. Това коментира за Радио Кърджали областният координатор на КНСБ Иванка Караколева.  Тя представи работещите мерки,..

публикувано на 27.07.21 в 16:38

Комисар Сергей Заимов: Паркирани коли затрудняват гасенето на пожари

Населените места са едни от най-уязвимите, но и основен приоритет за огнеборците при ликвидирането на пожари.  Това каза за Радио Кърджали комисар Сергей Заимов, директор на Регионалната дирекция Пожарна безопасност и защита на населението.  Сред големите предизвикателства са още овладяването на огъня в труднодостъпни местности, където се разчита..

публикувано на 27.07.21 в 16:10

Увеличение на цените на водата в Кърджали за сега няма да има

Увеличение на цените на водата в Кърджали за сега няма да има. Това стана ясно от становището на областния управител Даниел Делчев върху бизнес плана на ВиК-дружеството за периода 2022-2026. Делчев стори това в качеството си на председател на „ВиК“ асоциацията в област Кърджали.  Проектът на Бизнес плана на водното дружество предвиждаше от..

публикувано на 27.07.21 в 13:46

Във Военен клуб Кърджали откриват изложба "20 години в служба на армията"

По повод 20 години от създаването на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“  във Военен клуб  Кърджали ще бъде представена изложбата „20 години в служба на армията“. Експозицията, отразяваща част от мероприятията през годините може да бъде разгледана от 27  до 30 юли 2021 г. 

публикувано на 27.07.21 в 12:05

42-годишен е задържан в Кърджали за нанесена средна телесна повреда

За нанесена телесна повреда 42-годишен е задържан в РУ-Кърджали. По първоначални данни в мазе на жилищен блок в областния град мъжът наранил свой познат на 49 г. Инцидентът станал на 25 юли в полунощ. Пострадалият е бил настанен за лечение в болницата в Кърджали. Дежурна оперативна група извършила оглед на мястото на произшествието,..

публикувано на 27.07.21 в 10:18

Жълт код за високи температури в 16 области на страната

Жълт код за високи температури е обявен за днес в 16 области в страната, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е в сила в почти всички райони на Централна и Западна България - без областите Софийска и Пернишка. В тези, за които е обявен жълт код, се очакват температури над 35 градуса по Целзий...

публикувано на 27.07.21 в 09:53