Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

40 хиляди чувала и 80 хиляди ръкавици осигури МОСВ за акцията "Да почистим България"

Министерството на околната среда и водите  е традиционен участник и партньор в организирането и провеждането на екологичната инициатива  „Да изчистим България заeдно“.  Чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда са осигурени 40 000 чувала и 80 000 броя ръкавици, както и ваучери за гориво за транспортирането на събраните отпадъци. Общата стойност на закупените материали и ваучери е близо 53 000 лв, каза за радио Кърджали Марияна Йорданова от регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково. Целта е да се изчистят всички онези пространства в населените места, до които не са успели да стигнат общинските фирми, коментира тя.
Както и в предишни години, събраните отпадъци ще се депонират на съществуващите общински и регионални депа. В деня на есенното почистване- 16 септември, експертите от регионалните екоинспекции и Министерството на околната среда и водите   ще обобщят данни за количеството събрани и депонирани отпадъци. 

Вижте още

Стартира "Виртуална БАМФ Лига Кърджали"

Тринадесет отбора, с ударна доза фантазия, се включиха във виртуалната надпревара, която има за цел да разнообрази ежедневието на почитателите на футбола на малки вратички. "Срещите се играят на компютър, не са реални, а в една среща няма да има възможност за отбелязване на повече от 6 гола на отбор. Идеята е да се забавляваме заедно..

публикувано на 03.04.20 в 16:33

Започва поставянето на оценки на учениците с дистанционно обучение

По предложение на просветния министър Красимир Вълчев от следващата седмица започва поставяне на оценки на учениците в дистанционна форма на обучение. Това съобщиха от Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в системата на предучилищното и училищното образование. След проведено дистанционно заседание на съвета днес е взето решение..

публикувано на 03.04.20 в 16:15

Община Минерални бани обнови сайта си

Новият сайт на община Минерални бани вече работи. Адресът на страницата не е променян, така че можете да го откриете на познатия домейн https://mineralnibani.bg/ информираха от общинската администрация.  Новата визия на сайта е много по-добра, защото запълва целия екран и дава възможност за много по-добро сърфиране. Сайтът съдържа и много повече..

публикувано на 03.04.20 в 14:51

Д-р инж. Хасан Азис се включи към доброволците доставящи пакети до самотни, трудноподвижни и лежащоболни в община Кърджали

От днес пет екипа започнаха доставката на пакети за самотни, трудноподвижни, лежащоболни и възрастни хора без близки и кръгли сираци в община Кърджали. Четири от тях  извършват доставянето на пакетите в областният град, а един започна доставката за район Енчец, където са включени общо 36 бенефициенти. Пакетите съдържат основни пакетирани..

публикувано на 03.04.20 в 13:51
От мениджър до учител по програмата

Учителска заплата за 5-часов работен ден

Учителите ще получават досегашните си заплати, ако в условията на дистанционно обучение са отчели поне 5 астрономически часа работа или поне 25 часа средно седмично. Те могат да бъдат свързани и с подготовката за даден учебен час. Това става ясно от заповед на просветния министър Красимир Вълчев, публикувана на сайта на столичния..

публикувано на 03.04.20 в 12:47

Румен Радев: Мизерията не е спасение от вируса

Мизерията не е спасение от вируса, заяви президентът Румен Радев. Пандемията изисква решителни мерки и обществото ги приема с разбиране, но правителството дължи на обществото обективна информация. Извънредното положение доведе до обществена парализа, социално-икономическа криза, безработицата расте с часове и много българи се нуждаят помощ. Трябва да..

публикувано на 03.04.20 в 12:40

Двама са загиналите във верижната катастрофа на АМ "Марица"

До момента е потвърдено за 2-ма загинали и 4-ма ранени при тежката верижна катастрофа между 22 ТИР-а и автомобили, която затвори автомагистрала "Марица" край Харманли. Движението се отбива по обходен маршрут през Любимец и Харманли. Инцидентът е станал към 7.30 часа при гъста мъгла и лоша видимост. 50 тежкотоварни автомобили са се движили..

публикувано на 03.04.20 в 12:22