Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекари от Многопрофилната болница в Момчилград се присъединяват към протеста на Националното сдружение на общинските болници

Работещи в многопрофилната болница "Д-р Сергей Ростовцев” в Момчилград ще се включат в протеста, организиран от Националното сдружение на общинските болници. На 15 януари здравното заведение ще прекрати работа за час от 12 до 13 часа. Работещите в здравното заведение призовават жителите да ги подкрепят.
От Националното сдружение настояват болниците да получат целева субсидия от 30 милиона лева, за да спре некоректното отношение на държавата към общинското здравеопазване през последните 10 години.
От сдружението искат и спешно изплащане на надлимитната дейност. За 38 общински болници от сдружението, към октомври миналата година тя е надхвърлила над 5 милиона лева. Настояват и за спешно коригиране цените на клиничните пътеки.
От болницата настояват за дискусия за бъдещето на здравеопазването, на която да се представи визията на заинтересованите страни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

ЦИК назначава утре състава на РИК Кърджали

ЦИК назначи с решения съставите на първите шест Районни избирателни комисии (РИК) - тези в Благоевград, Силистра, Кюстендил, Търговище, Ловеч и Добрич. При консултациите, проведени при областните управители, парламентарните формации са постигнали съгласие за съставите на тези РИК. До края на утрешния ден ЦИК трябва да назначи всички 31..

публикувано на 18.04.24 в 13:38

Откриха неизвестна средновековна крепост край Харман кая

Неизвестна за науката средновековна крепост беше открита от археолози при проучване на района на Харман кая край Момчилград.  За първи път в Източните Родопи се използва лазерна технология на заснемане с помощта на лидар. Уредът използва лазерни лъчи, за да сканира терена и да позволи да се генерират два вида изображения – дигитални модели на..

публикувано на 18.04.24 в 13:33

2-ри май е неучебен за учениците в Кърджали

2-ри май ще бъде неучебен ден за учениците в Кърджали. Заповедта е издадена от кмета на Община Кърджали Ерол Мюмюн. Така почивните дни за учениците стават седем от първи до 7 май включително.

публикувано на 18.04.24 в 12:16

Няма регистрирани нарушения за правата на пациентите в Кърджали

Няма постъпили регистрирани нарушения за правата на пациентите в област Кърджали. Това каза областния координатор на Сдружението за развитие на българското здравеопазване Ани Стоянова. Поводът е 18-и април Европейски ден за правата на пациента.  Ани Стоянова, областен координатор на Сдружението за развитие на българското здравеопазване: "Фиксирани..

публикувано на 18.04.24 в 10:17

15 500 жители на област Кърджали ще получат хранителни пакети чрез БЧК

Близо 15 500 жители на област Кърджали ще получат хранителни пакети чрез БЧК, а след това - санитарни материали. Кметове на населени места и доброволци помагат помощите да стигнат до отдалечените села и махали.  Светломира Димитрова, директор на БЧК в Кърджали:  „До 7 юни трябва да сме приключили с раздаването на хранителните продукти, защото ще..

публикувано на 18.04.24 в 10:07

Служители на МВР-Хасково обезвреждаха терористи в учение

Симулация на атака, при която непознати лица привеждат в безпомощно състояние охранители на обект, се разигра край хасковското село Узунджово, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Хасково. В учението участваха над 60 души от различни структури на МВР, екипи на ДАНС, прокуратурата и Община Хасково.   В тренировъчното учение са..

публикувано на 18.04.24 в 09:54

Сейрула от СУ "П. Р. Славейков" на прослушване за националния отбор по английски език

Десетокласникът от СУ "П. Р. Славейков" Сейрула Лютви е допуснат до прослушване пред комисия за включване в националния отбор, който ще представи България на международната олимпиада по английски език. Миналата година Сейрула бе част от този отбор и се върна със златен медал в една от категориите. Благодарение на това класиране получава и покана тази..

публикувано на 18.04.24 в 09:47