Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Няма замърсяване на водата в дерето на "Веселчане"

Няма замърсяване на водата в дерето в кърджалийския квартал "Веселчане". Това е показала последната проверка на експертите от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково след подаден сигнал за замърсяване. Инженер Мариана Колева от Регионална инспекция по околната среда и водите-Хасково обясни, че по време на проверката водата е била чиста и прозрачна, без следи от помътняване.
Малко преди този имаше друг сигнал, през лятото също. Ходили сме доста пъти през 2017 година по проверки по сигнали за замърсяване на дерето на "Веселчане". При предишните проверки беше установено замърсяване от един малък цех на територията на АРЗ, каза инж. Колева. Тя обясни за Радио Кърджали, че замърсяването от това производство е прекратено.
Сега вероятно става въпрос за непостоянно замърсяване на водата, на порции, и нарушител не е открит. Нито ние, нито ВиК-Кърджали, с които правихме проверката, имаме информация за производствен обект, който да формира и изпуска замърсени води, каза още инж. Колева.

Вижте още

Повечето градинки в областния център от днес са без пейки

Повечето градинки в областния център от днес са без пейки. Така например, градинката пред Дома на културата, както и в "Попската градина". Предполага се, че мерките са взети, за да не се събират хора, които да нарушават заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от 21 март 2020 г., според която във връзка с усложняващата се епидемична..

публикувано на 31.03.20 в 19:08

Потвърдените случаи на Covid-19 у нас вече са 399

Потвърдените случаи на Covid-19 у нас вече са 399, сочат данните на Националния оперативен щаб, оповестени от Министерството на здравеопазването. Новите лабораторно доказани случаи са 20, като 19 от тях са в София, а един в Перник. Хоспитализираните пациенти с коронавирусна инфекция са 146, като 14 от тях са интубирани. От общия брой на потвърдените..

публикувано на 31.03.20 в 18:40

Седем акта за нарушаване на противоепидемичните мерки са съставени в Кърджали

Два смесени екипа от служители на ОДМВР-Кърджали и РДПБЗН извършиха днес проверки по паркове, детски площадки, пешеходни зони, междублокови пространства и край търговски обекти в областния град за спазване на ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса. Седем са установените нарушения, свързани със забраната за струпване на..

публикувано на 31.03.20 в 17:07

Община Смолян започна доставката на хранителни продукти на социално слаби хора

Започна доставката на хранителни продукти на социално слаби хора в община Смолян от хранителната банка, която създаде Общината. Раздават се подготвените 400 пакета с продукти, които бяха закупени с лични средства от кмета Николай Мелемов, заместниците му и секретаря на Общината. Доброволци, които имат автомобили, днес доставят пакетите на..

публикувано на 31.03.20 в 16:38

Щабът в Ардино затяга мерките: Хранителните магазини до 13 април ще работят до 19.00 часа

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан оповести днес на поредното заседание на Общинския кризисен щаб нови мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса на територията на общината. Той издаде заповед, с която препоръчва на собствениците и наемателите на търговските обекти, предлагащи хранителни стоки на територията на общината..

публикувано на 31.03.20 в 16:10

Мащабна дезинфекция в община Джебел

Акцията е част от мерките срещу разпространение на коронавирус. Третиране с препарати бе извършено на всички обществени пространства и сгради. Използвани са дезинфектанти с бактерицидно и вирусоцидно действие на хлорна и/или алкохолна основа, разрешени за употреба от Министерството на здравеопазването. Дезинфекция ще има и в..

публикувано на 31.03.20 в 16:06

Без никакви автобуси от Смолян за Кърджали и Пловдив

Със заповед и от 27 март т.г на кмета Николай Мелемов се въвеждат промени в разписанията на линиите от републиканската пътна мрежа и междуселищните линии от общинската транспортна схема. Промените в разписанията влизат в сила от понеделник, 30 март т.г. и ще важат до 12 април /включително/. Линии от републиканската транспортна схема, квота на община..

публикувано на 31.03.20 в 14:30