Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Соломон Паси представи своята книга пред жителите на Кърджали


Кърджалийци се срещнаха със Соломон Паси снощи в Бизнесинкубатора, където беше представена книгата му  "Статии, мнения, коментари, интервюта - Извън протокола". Той пристигна в Кърджали по покана на дружество "Приятели на САЩ", за да участва в Месеца на Америка. С него дойде и директорът на БТА Максим Минчев, съставител и редактор на книгата. Соломон Паси пред кърджалийци: 


Галерия

Вижте още
Кметът на Ардино Изет Шабан

Модерен ехограф в Ардино ще осигури по-качествено лечение

С модерен ехограф от висок клас разполага вече Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино.  Медицинската апаратура е предоставена по проект „Укрепване на капацитета на болничната мрежа за реакции при кризи“. Партньори са Министерството на здравеопазването в партньорството с община Ардино. Финансирането е осигурено по Оперативна програма..

публикувано на 01.12.23 в 18:11

Коледната елха грейва в Кърджали на 6-ти декември

На 6 декември ще бъдат запалени светлините на коледната елха в Кърджали.  Това ще стане на специално тържество пред сградата на общината.  Кметът Ерол Мюмюн и Дядо Коледа, заедно с децата на Кърджали, техните родители, баби и дядовци, ще отброяват последните 10 секунди до грейването на елхата. Тържеството ще бъде открито с мюзикъла-приказка..

публикувано на 01.12.23 в 16:17
Снимката е илюстративна!

Лекции повишават здравната култура на деца и родители в Ардино

Повишават здравната култура на учители и ученици  в Ардино за превенция на болестите при децата.  Деца от 0 до 18 годишна възраст и техните семейства ще се възползват от услугите, които предоставя проектът.  На първата работна среща Ренета Велкова от РЗИ –Кърджали изнесе беседа на тема „Хигиена и здравословен начин на живот“. Управителят на..

публикувано на 01.12.23 в 13:15
Горящия локомотив на бързия влак Димитровград-Горна Оряховица, 01.12.2023

Запали се локомотива на бързия влак от Димитровград за Горна Оряховица

След повреда в помощния двигател на локомотив, бързият влак от Димитровград за Горна Оряховица престоява между гарите Змейово и Тулово, съобщават от БДЖ. Екипи на пожарната работят по обезопасяване на локомотива, от чието машинно отделение излизал гъст дим.  При инцидента не е имало опасност за пътниците и персонала във влака. Пътуващите - около 40..

публикувано на 01.12.23 в 11:45
Снимката е илюстративна

Маратонецът Клод Казес ще мине през Хасково на път за Турция

Французинът Клод Казес, който осъществява своя маратон с кауза, се очаква да премине на 1 декември през Хасково, на път за Турция. Най-вероятно около 16.30 часа той ще бъде на пл. Атлантически", до Старата часовникова кула, съобщават от общинската адвинистрация.  Това е 53-тия маратон на Клод Казес, този път с обща дължина от 3 600 км. Започна от..

публикувано на 01.12.23 в 10:42
Снимката е илюстративна

Червени балони в небето отбелязват 1 декември

Червени балони политат в небето над Смолян, за да отбележат 1 декември, Световния ден за борба с ХИВ/СПИН. Инициативата е на Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Институцията осъществява мащабна информационна и мотивационна кампания под надслов: „ХИВ вече не убива, стигмата – да!“. На 1-ви декември в 10,30 ч. над училищните дворове на..

публикувано на 01.12.23 в 09:51

Синоптиците прогнозират предимно слънчево време

Днес в  страната ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. В Източна България и Предбалкана ще духа умерен и временно силен югозападен вятър, с който в страната ще се пренася топъл въздух. Максималните температури ще бъдат между 15 и 20 градуса, значително по-ниски: 5-10 градуса в районите с трайна мъгла; в София - около 13..

публикувано на 01.12.23 в 07:56