Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Соломон Паси представи своята книга пред жителите на Кърджали


Кърджалийци се срещнаха със Соломон Паси снощи в Бизнесинкубатора, където беше представена книгата му  "Статии, мнения, коментари, интервюта - Извън протокола". Той пристигна в Кърджали по покана на дружество "Приятели на САЩ", за да участва в Месеца на Америка. С него дойде и директорът на БТА Максим Минчев, съставител и редактор на книгата. Соломон Паси пред кърджалийци: 


Галерия

Вижте още

Удължават извънредната епидемична обстановка до края на май

С един месец ще се удължи действието на извънредната епидемична обстановка и тя ще остане в сила до края на май, обяви здравният министър в оставка Костадин Ангелов, като допълни, че ако има следващо правителство, то ще може да ревизира това решение  На брифинг Ангелов категорично заяви, че България излиза от третата вълна на..

публикувано на 22.04.21 в 11:04
Георги Първанов

Георги Първанов представи книгата си "Пътуване към паметта. Разкази за политиката"

Книга за събитията такива, каквито ги е видял във времето представи Георги Първанов, президент на България от 2002 до 2012 година. Изданието  е със заглавие "Пътуване към паметта" и съдържа "разсъждания, анализи и оценки", по думите на автора си, за процесите в политиката у нас през последните 30 години. Книгата е повече документална, отколкото мемоарна,..

публикувано на 22.04.21 в 11:02

От 5 април до 15 ноември е обявен пожароопасен сезон в горите

От 5 април до 15 ноември е обявен пожароопасен сезон в горите, съгласно заповед на областния управител на Кърджали, заяви комисар Сергей Заимов, директор на РД ПБЗН: През изминалата 2020 г. на територията на област Кърджали са възникнали общо 46 пожара в горски фонд, 6 от които  с нанесени материални щети и 146 пожара в отрасъл селско стопанство, от..

публикувано на 22.04.21 в 10:50

Кампания „Умножи доброто“ стартират от днес доброволците от БМЧК

Кампания „Умножи доброто“ стартират от днес доброволците от Български младежки червен кръст, заяви Светломира Димитрова, специалист младежки дейности и безвъзмездно кръводаряване в Секретарията на Областния съвет на БЧК в Кърджали. Кампанията е по повод Деня на Земята и във връзка с отбелязването на 100-годишнината на младежката организация. Тя ще се..

публикувано на 22.04.21 в 10:22

Отбелязваме Международния ден на Земята

На 22 април  отбелязваме Международния ден на Земята. За първи път инициативата се е състоял преди 50 години. През 1990 г. празникът на нашата планета е обявен за международен, като България се включва в отбелязването му през 1993 г. Целта е да се обединят хората на планетата в защита на околната среда. Унищожаването на природата, загубата на..

публикувано на 22.04.21 в 10:19
Антоанета Цонева и Христо Иванов от

Народното събрание гледа мораториум върху действията на правителството

Днес депутатите ще разгледат проекторешения за налагане на мораториум върху определени действия на Министерския съвет в оставка.  Те са внесени от БСП и „Изправи се! Мутри вън!“, а целта е отиващото си правителство  да не може  да подписва договори за отдаване на концесии, продажба на държавни и общински болници и за назначения в държавната администрация...

публикувано на 22.04.21 в 10:18

Почти двойно повече са излекуваните през последното денонощие от новозаразените с Ковид-19

Новите случаи с коронавирусна инфекция в област Кърджали са 31, в област Смолян - 26, в Хасково  - 38. Почти двойно повече са излекуваните през последното денонощие от новозаразените с коронавирус, сочат данните на Единния информационен портал, осъвременени в полунощ. 2002 са новите случаи на Covid-19. Това са 14 процента от направените 14 215 теста...

публикувано на 22.04.21 в 10:17