Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ученици от ПГ по туризъм ще практикуват в реална работна среда

43 ученици от специалностите „Организация на туризма и свободното време”, „Производство на кулинарни изделия и напитки” и „ Производство на сладкарски изделия” в ПГ по туризъм в Кърджали ще усъвършенстват своите професионални умения чрез практикуване в реална работна среда в рамките на 240 часа. Това ще стане за период от два месеца, като старта се дава през март и ще ще продължи до края на до юни.  При провеждането на практиката  учениците ще бъдат подпомагани от наблюдаващи учители.  Наставници от страна на партниращите организации,  пряко ще отговарят за възлаганите им задачи и  ще участват в оценката на резултатите и личния им напредък. Успешно приключилите участие в проекта ще получат сертификат за проведена практика на реално работно място и  стипендия в размер на 300 лв.
Практикуването в реална работна среда на възпитаниците на Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” - гр. Кърджали е в изпълнение на проект „Ученически  практики " по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”.

Вижте още

От 6-ти декември всички ученици в клас

Всички ученици от 1 до 12 клас ще се върнат в училище от понеделник. Това съобщи здравният министър Стойчо Кацаров.  Тестването веднъж седмично повишава леко риска, но е пренебрежимо малко повишение и не представлява сериозна опасност за цялостната ситуация, каза той. Това важи за всички деца от 1 до 12 клас. За всички ще са осигурени щадящи тестове,..

публикувано на 02.12.21 в 15:17

Намален е броят на констатираните нарушения по време на традиционната акция „Зима“

Основната цел на проведената от 1 до 30 ноември 2021 г. традиционна превантивна акция “ЗИМА” на “Пътна полиция” беше за подобряване сигурността на движението по пътищата и заостряне вниманието на водачите към подготовката на автомобилите им за движение при зимни условия посредством ограничаване на увеличаващите се през този сезон предпоставки за..

публикувано на 02.12.21 в 11:53

Приключва ремонтът на пътя между Мишевско и Църквица

Приключва ремонтът на пътя между Мишевско и Църквица. Участъкът между двете джебелски села бе определян в последните години като най-разбития в Източните Родопи. С приключването на „кърпежите“ ще бъде улеснено движението на МПС както между двете села и общинския център, така също е по пряката връзка между Джебел и Ардино.

публикувано на 02.12.21 в 11:45

Обновиха месджида в Търносливка

В съответствие със Закона за вероизповеданията община Ардино осигури финансиране за ремонта на месджида (молитвеният дом) в село Търносливка. Месджидът е построен в края на XIX век. Инициативата за обновяването му идва от местните жители и получава подкрепата на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан. Със средства от капиталовите разходи на общината..

публикувано на 02.12.21 в 11:40

Серия от кражби на акумулатори

Серия от кражби на акумулатори от моторни превозни средства извършила тричленна група, установиха криминалисти от РУ-Кърджали.  След като са били задържани няколко часа след подаване на сигнал за откраднати акумулатори от товарни автомобили, се оказало, че тримата – на 18 г., 19 г. и 20 г., извършили същата кражба от лек автомобил в село..

публикувано на 02.12.21 в 11:11

Грейна празничната елха в Момчилград

Празничната коледно-новогодишна елха грейна в центъра на Момчилград. Това стана на специално тържество, на което присъстваха най-малките жители на града. В самото му начало с едноминутно мълчание беше почетена паметта на общинския съветник и бивш кмет на общината Сали Шабан. Светлините на празничното дръвче, за което беше използвана естествена..

публикувано на 02.12.21 в 11:00

Данъчни облекчения за родители

Данъчните облекчения в размер на 450 лева за дете могат да се ползват по два начина, както и досега. Единият е с подаване на декларация пред работодателя по основния трудов договор в периода от 30 ноември до 31 декември 2021 г. Втората възможност е с подаване на годишна данъчна декларация в НАП в срок от 10 януари до 3 май 2022 г...

публикувано на 02.12.21 в 10:35
Подкасти от БНР