Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Боряна Кръстева измина 8 000 км в България в търсене на мистични кадриГлавният редактор на туристически сайт Боряна Кръстева дари своята книга за пътешествия из България на читалища и библиотеки от област Кърджали. Боряна Кръстева е изминала над 8000 километра в цяла България в търсене на красиви кътчета история и археология. В резултат и големият успех на книгата й "Мистични разходки из България за /не/обикновени пътешественици". Младото момиче за местата, които описва и целта си:

 
Боряна Кръстева е на 27 години, завършила е журналистика в Софийския университет. Тя дари книгата си по време на представянето й в библиотеката на Народно читалище "Обединение 1913".

Вижте още

Предимно облачно, но без дъжд

Днес над източната половина от страната ще е предимно слънчево.  На запад облачността ще е значителна, но само на отделни места в планинските райони ще превали краткотрайно, според прогнозата за времето. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток.  Минималните температури ще са между 14° и 19°, в София - около 16°. Максималните температури..

публикувано на 25.09.23 в 08:33

Увеличава се броят на пациентите с респираторни заболявания

Увеличава се броят на пациентите с респираторни заболявания и такива, при които тестът за COVID-19 е позитивен. Това каза в интервю за БТА общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова. Това е нормално, защото започва есенния сезон и колкото и да е топло навън, събирането на големи колективи на едно място, води до покачване на броя на случаите с..

публикувано на 24.09.23 в 11:17

Поскъпване на основни хранителни стоки и на повечето плодове и зеленчуци по борсите у нас

Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро в България, и през тази седмица се повишава - с 0,992 на сто до 2,205 пункта, предаде БТА. Равнището на ИТЦ в началото на годината беше 2,316 пункта, а през първата третина на март достигна пролетния си максимум от 2,480 пункта. Базовото ниво на ИТЦ -..

публикувано на 24.09.23 в 11:11

1 януари 2025 г. - целева дата за влизане в еврозоната

България ще впише 1 януари 2025 година като целева дата за приемане на еврото в официален документ, става ясно от публикувания проект на правителствения сайт  strategy.bg .   Промените се правят в постановлението на Министерския съвет за създаване на координационен съвет за подготовка на ни за членство в еврозоната, а срокът за изпращане на становища..

публикувано на 24.09.23 в 11:08

Триумф: "Златните момичета" на Кърджали са с пълен комплект медали от турнира в Сараево

Изключително силно представяне на гимнастичкита от Кърджали на Международния турнир по художествена гимнастика RG tornament "Ševala Mujić" Sarajevo BiH 2023,  който се проведе в столицата на Босна и Херцеговина Сараево. „Клубът ни участва със 7 гимнастички, като 6 от тях бяха от гр. Кърджали и достойно представиха родината ни“, съобщи..

публикувано на 24.09.23 в 11:00

Турският посланик Секизкьок: Турско-българските отношения се развиват изключително благоприятно

При последното се посещение в кърджалийско, посланикът на Турция у нас Н.Пр. Айлин Секизкйок, каза, че тя е единственият посланик, който от 30 години насам е работил в най-спокойна атмосфера в двустранните отношенията. „През последните години турско-българските отношения се развиват изключително благоприятно. Връзките ни се развиват във всички сфери..

публикувано на 22.09.23 в 13:17

Димитър Димов: Очаквам вотът за новия кандидат за кмет на Кърджали на ДПС Ерол Мюмюн да не е етнически

Най-големият проблем на местните избори в Кърджали са мъртвите души, смята още Димов . По отношение на избора на кандидат-кмета на ДПС за община Кърджали Ерол Мюмюн, той смята че е по-скоро далновиден и удачен. Младият кандидат ще гледа да се докаже, освен това не е обременен с никакви негативи, тъй като не е управлявал. По тази причина..

публикувано на 22.09.23 в 12:56