Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Никола Чанев: Категорично съм против застрояването на парк "Простор"

Подписка против проект за изменение на ПУП на част от парк "Простор" внесоха граждани на Кърджали при областния управител Никола Чанев

Подписка против проект за изменение на Подробен устройствен план на част от парк "Простор" внесоха граждани на Кърджали при областния управител Никола Чанев. Тя е внесена и по-рано в Общинската администрация в Кърджали. 
Никола Чанев заяви, че ще използва всички предоставени му от закона правомощия, за да стопира евентуално бъдещо застрояване на парк „Простор“. Като гражданин и представител на държавата съм категорично против парцелирането на терена и превръщането му в строителна площадка, каза Чанев.
Областният управител се присъединява към протестната позиция на съветниците от ПП ГЕРБ, които реагираха остро на проекта за промяна в Подробния устройствен план на парк „Простор“. Той ще внесе писмено възражение срещу него в качеството си на заинтересована страна, тъй като по кадастрална карта, паркът граничи с имоти, които са държавна собственост. 
Кърджалийци не бива да допускаме мястото, където сме израснали ние, мястото, където растат нашите деца да бъде превърнато в една строителна площадка от кмета. Освен представяне на проблема, аз предлагам и варианти за неговото решение - самият кмет нееднократно заявяваше, че има терени, подходящи за спортни комплекси около "Водното огледало" в Кърджали, ето един благоприятен случай да ги използва. Тук обаче според мен прозират други интереси. 26 парцела в парк "Простор" пораждат в мен едно недоумение, едно притеснение. Не само в мен, те пораждат такива чувства и сред гражданите на нашия град. Смятам, че нашите съграждани няма да допуснат този път да бъдат излъгани от местната власт, каза още Никола Чанев. 
Цялото интервю може да чуете в прикрепения звуков файл.

Вижте още

НЗОК удължава срока на протоколите за скъпостуващите лекарства

До 30 април 2021 година  се дължава срока на валидност на протоколите за скъпоструващо лечение  на хронично болни пациенти , съобщиха от НЗОК. Решението е свързано с удължаването на извънредната епидемична обстановка. До 30.04.2021 г. включително аптеките могат да отпускат лекарствени продукти само по рецептурна книжка, без представяне на рецепта,..

публикувано на 28.01.21 в 16:29

ОКЩ: Спокойна е епидемиологичната обстановка в Кърджалийско

Спокойна е епидемиологичната обстановка в Кърджалийско, 72 на 100 000 са носителите на covid-19 за последните 14 дни, 232-ма са под карантина, отчете Областният кризисен щаб. 45 пациенти са на лечение в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“. 15 души са настанени в Инфекциозно отделение, 8 в ПФО, 6 в Първо вътрешно, 13 във Второ вътрешно и трима в ОАИЛ. Вчера от..

публикувано на 28.01.21 в 15:55

Нова социална услуга ще предоставя община Момчилград

Нова социална услуга ще предоставя община Момчилград през 2021 година. Това решиха единодушно общинските съветници на заседанието си в четвъртък. От услугата "Асистентска подкрепа", която е делегирана държавна дейност, ще могат да се възползват 53-ма потребителя в община Момчилград. Те са хора, които са с увреждания или неспособност да се обслужват..

публикувано на 28.01.21 в 14:39

Само за януари на територията на oбласт Смолян са възникнали 22 пожара

Само за януари на територията на oбласт Смолян са възникнали общо 22 пожара, от които 19 в комини и контейнери за смет. От тях с материални щети са три пожара, като два са причинени от късо съединение в електрическа инсталация и един поради неправилно ползване на отоплителен уред.  От  ОД на МВР - Смолян припомнят на гражданите, че е важно комините и..

публикувано на 28.01.21 в 14:33

Турция: Научният съвет е против отварянето на училищата преди 15 март

Присъствените часове в училище да започнат след 15 март, а ресторанти и кафенета да не отварят преди случаите на новозаразени с коронавирус да намалеят и ваксинацията да напредне. Това предлагат от Научния съвет за борба с Covid-19 в Турция, съобщава частната телевизия СиЕнЕн-Тюрк. Членовете на съвета са се обединили около мнението, че 15 февруари е..

публикувано на 28.01.21 в 14:03

Над 800 семейства от област Кърджали са получили месечна целева помощ заради ковид мерките

Средно около 870 лв. месечна целева помощ са получили над 800 родители от област Кърджали по мярката за подпомагане на семейства с деца до 14 годишна възраст при обявено извънредно положение или обявена извънредна епидемична обстановка, съобщи Цветомир Хаджиев, директор на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" -Кърджали:  Всеки месец, за..

публикувано на 28.01.21 в 13:39

Готови са противоепидемичните мерки за парламентарните избори

Противоепидемичните мерки, по които ще се проведат парламентарните избори, са готови и днес ще бъдат разгледани от междуведомствена комисия в Министерството на здравеопазването. Това съобщи министър Костадин Ангелов. Членовете на секционните избирателни комисии ще имат възможност да бъдат ваксинирани срещу Covid-19 и ще получат защитни предпазни..

публикувано на 28.01.21 в 13:27