Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Тридневни проверки на РИОСВ не откриха замърсителя на Водното огледало

Три дни специалисти от РИОСВ-Хасково търсят източника, който замърсява водите на Водното огледало в района на въжения мост в Кърджали. Те са пристигнали в Кърджали след серия от сигнали на граждани, подадени в петък, събота и неделя. Не за първи жителите на блоковете около Въжения мост забелязват големи кафяви петна във водите близо до брега. Хасковската група се придружава от местни експерти на фирма ВиК. За съжаление не е открит замърсител, изхвърлящ нефтени продукти- Ето какво каза Мариана Колева от Дирекция "Води" на РИОСВ-Хасково:

Мариана Колева:Нищо конкретно не можахме да открием. Имаше нефтопродукти по повърхността в някои участъци, близо до Въжения мост. Навсякъде, където обикаляхме, отваряхме шахти, ходихте там, където заустват тръби, но не можахме да видим източник на замърсяване.


Вижте още

Шенай Бекир: Клубът е затворен, но инвалидите търсят подкрепа в местната организация

Как се справят хората с увреждания по време на извънредното положение? Клубът на инвалидите е затворен, но Шенай Бекир, председател на регионалната организация на хората с увреждания в Кърджали, е постоянно във връзка с членовете и се опитва по всякакъв начин да им помага. Дори съобщава отново своя телефон 089 668 6812, на който могат й звънят по..

публикувано на 09.04.20 в 16:44

Нови 3 проби са изпратени за тест за COVID-19. Общо взетите проби в област Кърджали са 90

На територията на област Кърджали са диагностицирани с корона вирус общо 10 души. От тях 3 са на домашно лечение и нямат изразена симптоматика, 4 са настанени в болницата като на тримата състоянието е стабилно, а един човек е в Интензивно отделение. Тази информация обобщи днес областният управител Никола Чанев на брифинг, посредством видеочат:..

публикувано на 09.04.20 в 16:11

Фантастика от Кърджали ще се чете в Русия

Двама бивши съученици Кирил Добрев и Валентин Иванов от години са творчески тандем, познат в областта на фантастиката. Техният разказ "Разказвачът на приказки служи на нравите" излезе преди дни в Русия. За първи път от 30 години на руски език се публикуват български фантасти. На пазара е антология „Трето пришествие“, сборник от 13 разказа на 9..

публикувано на 09.04.20 в 15:01

Най-много валежи в област Хасково са паднали в община Минерални бани

За кратко реки в област Хасково излязоха от коритата си, но няма нанесени щети.  В областта през последните два дни най-много дъжд е паднал в община Минерални бани – 48,5 литра на квадратен метър и в областния град - 43,5 литра на квадратен метър. Няма нанесени щети по земеделските площи, съобщи за Радио Кърджали областния управител на Хасково..

публикувано на 06.04.20 в 14:19

Учениците се връщат в класните стаи на 14 май

Новата дата за връщане в класните стаи вече е на 14 май. Това обяви днес на пресконференция министърът на образованието Красимир Вълчев. Предлагат се и нови дати за изпитите след 7 и 12 клас, като няма пречка за провеждането на външното оценяване след 4-и и след 10-и клас, уточни още министърът. Няма да има проблем учебната година да се  приключи..

публикувано на 02.04.20 в 15:49
Ксанти

Над 10 са жертвите на covid-19 в област Ксанти

Гърция затяга мерките заради коронавируса. 49 са загиналите, а 82 нови случая само за ден. Общият брой на заразените с covid -19 e 1314 продължава да расте.  В Област Ксанти, съседна на българската област Смолян има 17 смъртни случая. Това съобщават регионалните гръцки медии xanthinews.gr и  kanali6.gr Правителството на Гърция предприема още по..

публикувано на 01.04.20 в 14:49

Програмата за туризма на Кърджали за 2020 г. се прие след бурни дебати

Общинските съветници приеха отчетът за изпълнението на Програма за развитието на туризма в Община Кърджали за 2019 г., а също и  Програмата за развитието на туризма в Община Кърджали за 2020 г.  Радослав Милев, общински съветник от Демократична България предложи да се отмени гласуването на Програмата за развитие на туризма за 2020 година до отмяна на..

публикувано на 01.04.20 в 12:55