Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Представят романа "Живот в скалите" на Мария Лалева в КърджалиПреди дни писателката Мария Лалева представи в София своя нов роман "Живот в скалите", а днес тя ще се срещне с кърджалийските читатели като част от програмата за празника на града. Подробности от организатора на срещата Уляна Ганева, директор на Регионалната библиотека "Н.Й.Вапцаров": "На 11 октомври ще представим романа "Живот в скалите" на Мария Лалева. Премиерата на романа в България е на 8 октомври в София, а на 11 октомври Мария Лалева е при нас с новия си роман - в 17.30 часа във фоайето на големия салон на читалище "Обеденение".

Трейлърът на романа е пуснат във Фейсбук страницата на библиотеката.

Вижте още

Предстои стартирането на Национална програма "Предоставяне на грижа в домашна среда"

Предстои стартирането на Национална програма "Предоставяне на грижа в домашна среда", това заяви директора на Бюро по труда Кърджали Метин Хафъзселим. По програмата се осигурява заетост на безработни лица като домашни помощници за предоставяне на персонална грижа в домашна среда на хора с от 80 до 89,99 на сто степен на трайно намалена..

публикувано на 27.02.20 в 11:06

В България стартира кампания за справяне с недекларирания труд

През периода март-юни България ще се включи в общоевропейската кампания за справяне с недекларирания труд, която се организира от Европейската платформа за спрявяне с недекларирания труд. Това заяви директора на Инспекция по труда Кърджали Ангелина Бабунска. В кампанията ще се акцентира върху ползите от декларирането на всички доходи за..

публикувано на 27.02.20 в 10:43

Тютюнопроизводителите получиха над 75,6 млн. лева за Кампания 2019

ДФ „Земеделие“ преведе над 75,6 млн. лв. (75 678 249 лв.) на 40 510 земеделски стопани по схемата за преходна национална помощ за тютюн. Финансовата подкрепа, утвърдена преди ден от Управителния съвет на фонда, е изплатена в пълен размер за Кампания 2019 на производителите, които са отглеждали сортовите групи „Каба Кулак“, „Бърлей“, „Вирджиния“..

публикувано на 27.02.20 в 09:52

Започва приемът на заявления за постъпване в детските градини в Кърджали

277 са свободните места в яслени групи за деца родени през 2018 година и 380 за първа възрастова група. Това е капацитетът на детските градини в град Кърджали, с който общината стартира приема на заявления за постъпване  в тях през новата учебна 2020/2021 година. Приемът на заявления започва от първият работен ден на март,..

публикувано на 27.02.20 в 09:48

Преизбраха Хасан Азис за заместник председател на новия УС на НСОРБ

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис отново бе избран за заместник председател на новия УС на НСОРБ. Той благодари за доверието на колегите и изрази увереност, че  просперитета на Българската община ще се случи, само ако заедно се върви към една силна и децентрализирана местна власт. Изборът на зам.председателите на..

публикувано на 27.02.20 в 09:36

РУО - Смолян забрани на учениците да пътуват извън страната заради коронавирус

В Смолянска област забраниха пътуванията на деца и ученици извън страната, заради новия коронавирус. Заповедта е на началника на Регионалното управление по образование в Смолян Мария Семерджиева.  Тя касае всички видове организирани пътувания на ученици отвъд пределите на държавната граница, независимо от повода. Забраната важи както за екскурзии, така..

публикувано на 26.02.20 в 13:41

Ученици от езиковата гимназия се облякоха в розово

Осмокласници от ЕГ Христо Ботев в Кърджали облякоха розови дрехи в голямото междучастие, за да отбележат деня на розовата фланелка. Нейната история започва в Канада през 2007 година. Инициатори са двамата ученици, които се обличат в розово, за да изразят своето отношение към тормоза и насилието в училище, на които са станали свидетели в тяхното..

публикувано на 26.02.20 в 11:12