Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Предстои публично обсъждане на проектобюджет 2019 на община Кърджали

Предстои публичното обсъждане на параметрите по Проектобюджет 2019 г. на община Кърджали. Събитието ще се проведе на 18 януари от 17 часа в залата на Бизнесинкубатора в областния град.
28 декември беше крайният срок, в който граждани, представители на институции, бизнес, неправителствени организации и синдикати, можеха да направят предложения и препоръки за бюджет 2019 година на община Кърджали. В предвидения срок предложение беше внесено от фирмите, работещи в Промишлен район "Изток". Искането е за ремонт на улица "Индустриална". Причината, че повече от 2000 души от години трудно стигат до работните си места, защото пътят е толкова разбит, че дори такситата отказват да возят до там, според Данаил Николов, представител на фирма в Промишления район.

Вижте още

Общо 581 случая на Covid-19 у нас, излекуваните са 42-ма

Към днешния ден за денонощието има 16 новооткрити случая на Covid-19 от изследвани 496 проби, в болница са приети шест души, съобщи днес на редовния си брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб генерал проф. Венцислав Мутафчийски. Общо заболелите са 581. Увеличението спрямо вчера е 2,8, докато вчера спрямо ден по-рано бе 4,6 на сто. Няма нови..

публикувано на 08.04.20 в 09:24

Областният управител на Кърджалки проведе разговори с отец Николай Величков и отец Боян Саръев

Областният управител Никола Чанев разговоря със стопаните на християнските храмове - „Св.Йоан Предтеча“ в кв. “Веселчане“ и „Св. Успение Богородично“ кв. „Гледка“ - отец  Николай Величков и отец Боян Саръев и получи уверението им, че църковните ритуали по време на предстоящите светли великденски празници ще бъдат организирани съобразно действащите..

публикувано на 07.04.20 в 20:06

Спипаха двама непълнолетни в парк в нарушение на ограничителните мерки

Двама непълнолетни нарушители ограничителните мерки, свързани с епидемията и извънредното положение, установили полицейски служители в РУ-Крумовград. При проверки вчера около 20 часа 14-годишен и 15-годишен били в градския парк в нарушение на забраната за посещаване на обществени места. Група „Охранителна полиция“ продължава работата по случая с..

публикувано на 07.04.20 в 16:45

Младежи от ДПС – Ардино раздадоха предпазни маски на пенсионерите

Представители на новосформирания местен съвет на Младежко ДПС в Ардино раздадоха предпазни маски. Инициативата на младите хора е по повод Международния ден на здравето и здравния работник – 7 април, както и изплащането на пенсиите за месец април. Всички чакащи на дистанция пенсионери пред пощенските станции и банкоматите в общинския център,..

публикувано на 07.04.20 в 16:26
Хасково

Доброволци към община Хасково съдействат на възрастните хора за спазване на противоепидемичните мерки при получаване на пенсиите

От днес доброволци към община Хасково, съвместно със служители на Общинска полиция и отдел „Контрол, обществен ред и законност“, съдействат на възрастните хора за спазване на противоепидемичните мерки при получаване на пенсиите, съобщават от пресцентъра на администрацията. Доброволците раздават маски на тези, които идват в пощенските клонове без защитни..

публикувано на 07.04.20 в 16:10

Отвориха едното платно на пътя Девин - Кричим

Възстановено е движението в едното платно на третокласния път Кричим – Девин, като автомобилите се пропускат поетапно. Работата по разчистването на огромната скална маса, паднала на пътното платно, продължава. Свлачището, вероятно провокирано от последните валежи, затрупа пътното платно при 100-тния километър от пътя рано тази сутрин.  Трафикът бе..

публикувано на 07.04.20 в 16:05

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан поздрави лекарите и здравните работници за Световния ден на здравето

За поредна година кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям изпратиха поздравителен адрес по повод Международния ден на здравето до всички лекари и здравни работници. „На 7 април отбелязваме Световния ден на здравето и Деня на здравния работник. За разлика от предходни години обстановката в страната..

публикувано на 07.04.20 в 15:42