Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Предстои публично обсъждане на проектобюджет 2019 на община Кърджали

Предстои публичното обсъждане на параметрите по Проектобюджет 2019 г. на община Кърджали. Събитието ще се проведе на 18 януари от 17 часа в залата на Бизнесинкубатора в областния град.
28 декември беше крайният срок, в който граждани, представители на институции, бизнес, неправителствени организации и синдикати, можеха да направят предложения и препоръки за бюджет 2019 година на община Кърджали. В предвидения срок предложение беше внесено от фирмите, работещи в Промишлен район "Изток". Искането е за ремонт на улица "Индустриална". Причината, че повече от 2000 души от години трудно стигат до работните си места, защото пътят е толкова разбит, че дори такситата отказват да возят до там, според Данаил Николов, представител на фирма в Промишления район.

Вижте още

От началото на март НАП предоставя онлайн достъп до предварително попълнените данъчни декларации

В началото на март в портала за електронни услуги на НАП ще са достъпни предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица. Това съобщи за Радио Кърджали директорът на офиса на НАП-Кърджали: "Потребителите, които имат персонален идентификационен код или електронен подпис, ще могат да се възползват от предварително..

публикувано на 28.02.21 в 17:23

Без инциденти протича изборният ден в Поточарка, Крумовградско

Изборният ден в крумовградското село Поточарка протича нормално, няма струпване на избиратели, противоепидемичните мерки се спазват, съгласно указанията на ЦИК. Това съобщи за Радио Кърджали председателят на ОИК-Крумовград Таня Кафадарова.  На 28 февруари жителите на село Поточарка в община Крумовград избират кмет на кметство на частични местни..

публикувано на 28.02.21 в 16:30

Седем политически партии регистрираха досега листи с кандидат-депутати в РИК-Кърджали

Седем политически партии са регистрирали до 27 февруари в Районната избирателна комисия в Кърджали своите листи с кандидати за народни представители за парламентарните избори на 4 април. Това са Партия „Благоденствие-Обединение-Градивност“ с водач Антон Лашев, „Възраждане“ с водач Пламен Пасков, „Нация“ с Георги Вълев, "Общество за нова България" с..

публикувано на 28.02.21 в 13:51

Магистрати от Районен съд - Кърджали проведоха "час по право" с ученици от "Славейков"

За шеста поредна година Районен съд – Кърджали се включва в образователната инициатива на ВСС „Съдебната система – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Въпреки пандемията, предвидените срещи през месец февруари 2021 г. с ученици от 10 клас от Средно училище „Петко Рачов Славейков“ в Кърджали се реализираха. В два дни..

публикувано на 28.02.21 в 13:13

Само три нови случая на Ковид-19 в област Кърджали, 1079 са в страната

Само три случая на коронавирус са регистрирани в област Кърджали през изминалите 24 часа, сочат данните на Единния информационен портал, изнесени в полунощ. В съседните области - в Смолян има 14 новозаразени, в Хасково са 25 души. 1079 е общият брой на новите случаи в страната.  Положителни са 12,7 на сто от направените общо 8476 теста.  Най-много са..

публикувано на 28.02.21 в 11:59

След 36 години започва ремонт на пътя Джебе - Рогозче

Два ключове пътни участъка в област Кърджали ще бъдат ремонтирани.  Единият е 15-километров път от разклона за Джебел до с. Рогозче, който ще бъде реновиран след 36 години чакане. Проектът е на стойност 2,5 млн лева. Очаква се да бъде приключен до края на годината. Строително-монтажните работи включват профилиране на банкетите, цялостно преасфалтиране и..

публикувано на 28.02.21 в 11:56

Частични избори за кмет се провеждат в Поточарка, Крумовградско, и на още 11 места в страната

Жителите на село Поточарка в община Крумовград избират днес кмет на кметство на частични местни избори.  Двама са кандидатите за кметското място в Поточарка. Това са Мохамед Галиб Чолак, издигнат от Движение за Права и свободи, и Бойка Асенова Пересьова, издигната от ПП ГЕРБ За кмет на община в частичните местни избори гласуват и в Баните, Смолянско...

публикувано на 28.02.21 в 11:52