Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пожар се разрази в Професионалната гимназия "Васил Левски" в Кърджали, евакуираха ученици и персоналРадио Кърджали научи, че Професионалната гимназия "Васил Левски" в Кърджали гори. Само в рамките на половин час няколко коли на пожарната безопасност префучаха през центъра на града. До нас достигна и информация, че евакуиарат учениците, учителите и персонала на учебното заведение. Репортерът на Радио Кърджали Божидар Чолаков пристигна бързо на местопроизшествието и предаде за радио Кърджали: "Вече пожарът е  потушен, но по думи на директорката той е тръгнал отдолу, от мазето на училището. За кратко време коридорите на училището са се изпълнили с дим. В този момент са се провеждали часове. Учениците, които са били около 60 на брой, са евакуирани. 15 учители и персонал от училището са евакуирани. По думи на директорката две от служителите са обгазени. Евакуация е имало и през стълбите отвън. При евакуация, един от учениците, е паднал и  е с контузия на крака. Отведен е в болницата в Кърджали".

В момента пожарът е потушен.

Вижте още

За 19-та поредна година връчиха наградите Даскеер

Церемонията по връчване на 19-тите годишни награди „Даскеер“ се проведе  в голямата зала на Театрално-музикалния център в град Кърджали. Тя бе организирана от Ученическия парламент на най-голямото училище в България - Средно училище „Петко Рачов Славейков“ . Отличителна черта на шоуто е това, че се провежда с благотворителна инициатива. Тази година са..

публикувано на 29.02.20 в 15:18

Кърджали е готов за 3-ти март

Ръководството на Община Кърджали кани жителите и гостите на града на тържествено честване на Трети март – Национален празник на Република България. Празничната програма започва от 11 часа с полагане на венци и цветя пред Паметника на руския войн, в градинката пред храм ”Св.Георги”. Половин час по-късно тръгва шествието на учебните заведения от града...

публикувано на 29.02.20 в 15:06

В ДПС-Ардино започнаха отчетно-изборните събрания на местните структури

Започнаха отчетно-изборните събрания на местните структури на ДПС в Ардино. Стартът бе даден от района на Русалско. Гости на партийните събрания бяха областният лидер на ДПС и кмет на община Ардино инж. Изет Шабан и общинският съветник от района Шахин Байрамов. Отчет за дейността на местните организации на партията за времето от 2016..

публикувано на 29.02.20 в 13:25

Отложиха АРДА – Лудогорец

Спортно-техническа комисия към БФС отложи срещата от 23- ти кръг между АРДА и Лудогорец. Ето какво се казва в  съобщението на сайта на БФС. „Предвид гостуването на ПФК „Лудогорец 1945“ Рз в Милано, град  граничещ с карантинна зона и установени заболели от коронавирус и с цел запазване на здравето на всички участници в организацията на футболно..

публикувано на 29.02.20 в 13:17

Гранична полиция: Няма мигрантски натиск към България

Към България все още нямаме и се надяваме, че няма да имаме, засилен мигрантски натиск. Това съобщи директорът на Гранична полиция главен комисар Светлан Кичиков на брифинг тази сутрин. Има единични случаи на опити на преминаване на границата, но няма нещо, което да е притеснително, увери..

публикувано на 29.02.20 в 13:12

МВнР с препоръки при пътуване в Гърция

Във връзка с появата на първи случаи на заразени с новия коронавирус Ковид-19 в Гърция, препоръчваме на българските граждани да следват указанията на местните власти и да следят текущата информация за развитието на здравната обстановка в страната, съобщиха от МВнР. Гръцките власти в лицето на Министерство на здравеопазването и Националната здравна..

публикувано на 28.02.20 в 12:39

Стотици бежанци от Турция са се насочили към границите с България и Гърция

Стотици мигранти поеха днес през Северозападна Турция към границите на страната с България и Гърция, съобщиха турски медии, след като високопоставен представител на властите съобщи, че Анкара вече няма да спира сирийските бежанци по пътя им към Европа. Снощи Турция обяви, че  33 нейни военни са убити при въздушен удар от сирийските правителствени сили..

публикувано на 28.02.20 в 11:14