Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Петър Низамов - Перата започна битка за бебето от с. Арда


Петър Низамов - Перата и организацията, в която членува - Български юридически комитет, се заемат по правен път да върнат бебето Александър на майка му Симона Алекова от село Арда. Припомняме, че в средата на декември социалните служби в Смолян отнеха новороденото й момченце и го дадоха за отглеждане в приемно семейство. Мотивът им бе, че при майката на детето се наблюдава интелектуален дефицит. Стъпките, които ще предприемат, Петър Низамов коментира така: 
Ще се опитаме да обжалваме заповедта. Виждам, че срока за обжалване по АПК (Административнопроцесуалния кодекс) е минал. Ще се опитаме да възстановим срока, съгласно АПК и ще атакуваме заповедта в Административния съд. Ако това не стане ще трябва да заведем дело по ГПК (Граждански процесуалния кодекс), което ще е също за връщане на детето при майката и да докажем нейния родителски потенциал. Смятам, че да се отнемат деца от биологични родители, особено при тези т. нар. социални услуги в България, които не могат да се нарекат въобще услуги, винаги децата са по-добре при майката. Трябва да е вече изключително неморална, да упражнява насилие спрямо тях, доказано, че да се отнемат деца от биологичен родител. А в случая аз съм сигурен, че става дума точно за търговия с деца. Тъй като се търсят главно бели деца от чужденци, които искат да си осиновят. Сега, не можем да кажем, че този случай е точно такъв, защото не сме го изследали в пълната цялост, но я има тази тенденция и това е причината, поради която ние поемаме такива случаи, защото ние не сме съгласни с това нещо, което се случва.  

Петър Низамов - Перата стана известен с прозвището ловец на бежанци като задържаше мигранти на българо-турската граница. 

Юридическата част на случая с бебето Александър се поема от Петър Николов, който бе отличен за адвокат на годината на 2018, заради успешния изход на делото на самотната майка Даниела Колева от Сливен. Тя успя да върне трите си деца, след като осъди местната Дирекция "Социално подпомагане". 


Вижте още

Цветелин Гавазов, ГЕРБ: Спрете това безумие - трафопост насред парковата среда

Изграждането на трафопостове в зелените площи, които да захранват частните имоти в парка, е в ущърб на обществото. Така реагира общинският съветник Цветелин Гавазов, след като на последната общинска сесия, бе гласувано с мнозинство изграждането на нови трафопостове в парк "Арпезос-Север", които да обслужват новопостроените сгради там.  Ето и целият..

публикувано на 29.05.20 в 17:12
EU

Близо 13 млрд. евро безвъзмездно за България по Covid-плана на ЕК

България ще има достъп до около 13 млрд. евро безвъзмездно финансиране като част от плана за възстановяване след епидемията от Covid- 19, предложен от Европейската комисия. Това заяви в интервю за „Хоризонт за вас“ вицепремиерът Томислав Дончев: "Допълнителното финансиране, което ще бъде достъпно през няколко инструмента, е близо 13 милиарда евро. То..

публикувано на 29.05.20 в 16:17

Планираните турнири по минифутбол вероятно ще се проведат през юни

Планираните турнири по минифутбол се очаква да се проведат през месец юни. На заседание на ръководството на асоциацията по минифутбол в региона са взети важни решения за подновяването на дейността. „Стартираме със завършването на“Weekend Cup”, имаме да изиграем полуфинали и веднага след това ще стартираме „Купата на Лигата“...

публикувано на 29.05.20 в 15:39

Болницата в Момчилград получи 5 000 нитрилни ръкавици

МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев” – Момчилград получи дарение от 5 000 предпазни нитрилни ръкавици от Сдружението на момчилградчаните в Бурса, Р Турция.  Ръководството на здравното заведение  изразява своята сърдечна благодарност към сдружението и неговия председател Хасан Йозтюрк за благородния жест. Това е поредното дарение от страна на съграждани..

публикувано на 29.05.20 в 14:48

Контрабандни златни накити за над 194 000 лева задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево и на МП Лесово

Митническите служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“  и ТД Южна морска задържаха близо 2.600 кг златни накити на стойност 194 367 лева при проверки на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция. На 26.05.2020 г. на МП Капитан Андреево митническите служители извършват проверка на товарен автомобил с турска..

публикувано на 29.05.20 в 14:45

Международните автобусни линии от Кърджали към Турция и Гърция засега няма да бъдат възстановени

За сега не се предвижда международните автобусни линии от Кърджали към Турция и Гърция да бъдат възстановени.  „До 1-ви юни няма да има курсове по направлението до Република Турция, тъй като там има въведена забрана.  Същото важи и за Република Гърция.“, т ова каза Орхан Кадиров, началник отдел „Транспорт, рекламна дейност и общинска..

публикувано на 29.05.20 в 14:34

Спортен клуб "Арда бокс" и община Кърджали подновиха договора за тренировъчната зала

Спортен клуб "Арда бокс" и община Кърджали подновиха договора за залата в срок за пет години, която боксьорите ползват от години. Треньорът Стоян Узунов набира средства за ремонт, тъй като помещението е в окаян вид. „ Едно от нещата, което е много опасно за децата, това е изгнилото дюшеме на залата. За това ние държим да започнем..

публикувано на 29.05.20 в 14:03