Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Петър Низамов - Перата започна битка за бебето от с. Арда


Петър Низамов - Перата и организацията, в която членува - Български юридически комитет, се заемат по правен път да върнат бебето Александър на майка му Симона Алекова от село Арда. Припомняме, че в средата на декември социалните служби в Смолян отнеха новороденото й момченце и го дадоха за отглеждане в приемно семейство. Мотивът им бе, че при майката на детето се наблюдава интелектуален дефицит. Стъпките, които ще предприемат, Петър Низамов коментира така: 
Ще се опитаме да обжалваме заповедта. Виждам, че срока за обжалване по АПК (Административнопроцесуалния кодекс) е минал. Ще се опитаме да възстановим срока, съгласно АПК и ще атакуваме заповедта в Административния съд. Ако това не стане ще трябва да заведем дело по ГПК (Граждански процесуалния кодекс), което ще е също за връщане на детето при майката и да докажем нейния родителски потенциал. Смятам, че да се отнемат деца от биологични родители, особено при тези т. нар. социални услуги в България, които не могат да се нарекат въобще услуги, винаги децата са по-добре при майката. Трябва да е вече изключително неморална, да упражнява насилие спрямо тях, доказано, че да се отнемат деца от биологичен родител. А в случая аз съм сигурен, че става дума точно за търговия с деца. Тъй като се търсят главно бели деца от чужденци, които искат да си осиновят. Сега, не можем да кажем, че този случай е точно такъв, защото не сме го изследали в пълната цялост, но я има тази тенденция и това е причината, поради която ние поемаме такива случаи, защото ние не сме съгласни с това нещо, което се случва.  

Петър Низамов - Перата стана известен с прозвището ловец на бежанци като задържаше мигранти на българо-турската граница. 

Юридическата част на случая с бебето Александър се поема от Петър Николов, който бе отличен за адвокат на годината на 2018, заради успешния изход на делото на самотната майка Даниела Колева от Сливен. Тя успя да върне трите си деца, след като осъди местната Дирекция "Социално подпомагане". 


Вижте още

Табели на български в Одрин породиха спор

Кметът на Одрин Реджеп Гюркан поиска да се създаде комисия към общинския съвет , за да обсъдят непрекъснато увеличаващия се брой на рекламните табели, изписани на български език в града.   Подробности от Нахит Догу: "Реджеп Гюркан подчерта, че не е против това да има табели н а български, но текстът в рекламните пана трябвало да бъде придружен..

публикувано на 07.08.22 в 16:42

Семействата на 230 първокласници в Кърджали са подали молби за еднократна помощ

Семействата на 230 първокласници в Кърджали са подали молба за еднократна помощ, с която да закупят основните пособия като раници, несесери и тетрадки. Към днешна дата за помощта са кандидатствали и родителите на над 75 осмокласници, съобщават от Агенцията за социално подпомагане в Кърджали. Семействата им ще получат по 300 лв. , но на два..

публикувано на 07.08.22 в 10:52

Слънчево днес, следобед са възможни валежи

След лекото захлаждане, дали са възможни валежи, ще ни каже дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология Георги Цеков:  "Времето е предимно слънчево, с по-значителна облачност над западните Родопи. Днес ще бъде предимно слънчево, следобед с купеста и купесто-дъждовна облачност. Привечер и следобед ще има краткотрайни валежи,..

публикувано на 07.08.22 в 10:28

Купуват нови автобуси за градския транспорт в Кърджали

Автобусният парк на градския транспорт в Кърджали ще бъде обновен до края на годината. В момента се събират оферти за нови рейсове. Това съобщи управителят на фирма „Арпезос бус" Георги Георгиев. Той бе категоричен, че ще бъдат сменени всички автобуси по градските линии, които в момента са 24. За да бъдат изправни рейсовете, "Арпезос бус" поддържа..

публикувано на 07.08.22 в 09:49

Зарибяват яз. "Студен кладенец" с над 3000 малки сома

Над 3000 малки сомчета ще бъдат пуснати днес в язовир "Студен кладенец" в района на село Калоянци.  Камионът с малките сомове е на път, предаде репортерът на Радио Кърджали Станислава Георгиева. Очаква се до половин час да стигне на брега до яз. „Студен кладенец“. Рибата пътува от развъдник в Хасково. Над 3000 риби ще бъдат пуснати в язовира...

публикувано на 06.08.22 в 16:30

Областната администрация насрочи консултации за състава на РИК Кърджали

Заместник-областният управител на Кърджали Юлия Чортленева насрочи консултации с представители на парламентарно представените партии и коалиции в 47-то Народно събрание за определяне състава на Районната избирателна комисия (РИК) в Кърджалийски изборен район за произвеждане на избори за народни представители на 2 октомври 2022 г. Консултациите ще..

публикувано на 06.08.22 в 14:29

Катастрофа с 4-ма загинали затвори участък от пътя Русе – Велико Търново

Четирима души загинаха при катастрофа тази нощ на румънски автобус при село КуцИна на главния път Русе – Велико Търново. Пътят остава затворен. Във Великотърновската окръжна прокуратура е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост. Румънският автобус се е прибирал от екскурзия в Истанбул за Букурещ. Около 2 часа тази..

публикувано на 06.08.22 в 12:28