Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Фотоконкурс за ученици обявяват от РИОСВ - Хасково

Снимка: БГНЕС

"Природата на моя роден край” е темата на тазгодишния Регионален ученически конкурс за фотография, организиран от Регионалната инспекция по околната среда и водите - Хасково по повод Световния ден на водата - 22 март и Международния ден на Земята - 22 април.


„Конкурсът се провежда за 9-та поредна година. Той е посветен на Деня на Земята, но тази година искаме да разширим малко темата, затова обединяваме с Деня на водата. Целта е, чрез творчеството си децата да изградят позитивно отношение към природата и нейното опазване, да се научат да наблюдават природата, да се впечатляват от нейната красота и да снимат. Има голям интерес към конкурса. В него могат да участват ученици от областите Хасково и Кърджали. Фотографиите освен, че трябва да бъдат съобразени с темата, трябва да показват красиви места сред местната природа през четирите сезона на годината, да включват реки, природни забележителности, защитени територии, характерни растителни и животински видове. Всичко онова, което ги впечатли, когато са извън класната стая, но снимано на териториите на областите Хасково и Кърджали, защото ние целим да покажем колко е красива природата в нашия регион." Това каза Мариана Йорданова - гл. експерт „Връзки с обществеността“  в РИОСВ - Хасково.

Вижте още

МВнР с препоръки при пътуване в Гърция

Във връзка с появата на първи случаи на заразени с новия коронавирус Ковид-19 в Гърция, препоръчваме на българските граждани да следват указанията на местните власти и да следят текущата информация за развитието на здравната обстановка в страната, съобщиха от МВнР. Гръцките власти в лицето на Министерство на здравеопазването и Националната здравна..

публикувано на 28.02.20 в 12:39

Стотици бежанци от Турция са се насочили към границите с България и Гърция

Стотици мигранти поеха днес през Северозападна Турция към границите на страната с България и Гърция, съобщиха турски медии, след като високопоставен представител на властите съобщи, че Анкара вече няма да спира сирийските бежанци по пътя им към Европа. Снощи Турция обяви, че  33 нейни военни са убити при въздушен удар от сирийските правителствени сили..

публикувано на 28.02.20 в 11:14

382-ма безработни в област Кърджали са постъпили на работа през месец януари

През месец януари 2020 година в област Кърджали на работа са постъпили 382 безработни лица. От тях на първичен пазар на труда са устроени общо 368 лица заяви Метин Хафъзсалим, директор на Бюро по труда- Кърджали:  115 от общо постъпилите на работа са с работническа специалност, 71 са от групата на специалистите и 196 са безработни лица без..

публикувано на 28.02.20 в 11:11

ДГ "Мир" в Кърджали няма да приема деца в първа възрастова група за учебната 2020/2021 година

  Новата детска градина "Мир" в Кърджали няма да приема деца в първа възрастова група за учебната 2020/2021 година. Това съобщи Веселина Тихомирова, зам.-кмет на общината. Припомням, че детската градина бе възобновена из основи по европейска програма и отвори врати през септември на 2019 година.   Веселина Тихомирова:   "Фактът, че детската..

публикувано на 28.02.20 в 09:43

Отменят всички карнавални събития в съседна Гърция

След три потвърдени случая на коронавирус в Гърция, здравният министър Василис Кикилиас обяви отлагането на всички карнавални събития в страната, предаде гръцкият сайт Еврос24. Отменянето на събитията e предпазнa мярка за защита на населението, пише още изданието като цитира Ваилис Кикилиас:  „Решаваме да отменим карнавалните събития в цяла Гърция,..

публикувано на 28.02.20 в 09:23

Облачно и дъждовно ще е в последния работен ден на февруари

Днес от запад облачността ще продължи да се увеличава и ще бъде значителна. Около обяд в Западна България ще завали дъжд, които в следобедните и вечерните часове в планинските райони и Предбалкана ще премине в сняг. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който след обяд ще започне да се ориентира от северозапад, да се усилва и с него ще започне..

публикувано на 28.02.20 в 06:57

Областният управител на Кърджали свика Областен съвет във връзка с мерките за противодействие на коронавируса

Днес областния управител на Кърджали Никола Чанев свика Областен съвет във връзка с мерките за противодействие на коронавируса в национален мащаб. На съвета бяха поканени и пандемичният комитет към областна управа, проф. д-р Тодор Черкезов- директор на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“, д-р Атанас Митков- директор на ЦСМП и д-р Виктор Кирчев..

публикувано на 27.02.20 в 15:56