Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Връчват наградата "Мултикултурният човек"

За седма поредна година в Арт Галерия Кръг в Кърджали ще бъде връчена наградата "Мултикултурният човек". Проявата е от 17.30 часа. Това е кулминацията на инициативата на Арт движение Кръг "Мултикултурния град", която продължи повече от месец. Тази година носителите са двама, каза за Радио Кърджали организаторката Радост Николаева, но имената им ще бъдат оповестени на церемонията.

Вижте още

Лъки излязоха на протест в подкрепа на двамата задържани за замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Почти всички жители на Лъки излязоха на протест в центъра на града в подкрепа на двамата задържани за замърсяването на реките Юговска и Чепеларска.  Хората настояват двамата задържани да бъдат освободени.  Протестиращите са подкрепени и от работници на  "Лъки Инвест". 84-годишният управител Любен Васев и 55-годишният Румен Караисенов са задържани с..

публикувано на 24.02.20 в 15:17

Бордовите устройства за тола могат да се купуват или взимат под наем

От средата на миналата седмица до днес превозвачите са заявили над 7 000 бордови устройства за отчитане на изминатите тол сегменти след 1 март. Сключените договори са 1 200. Това заяви проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ пред БНТ. За да ползват бордово устройство, собствениците на тежкотоварни..

публикувано на 24.02.20 в 15:03

В Златоград стартира Национална програма „Предоставяне на грижи в домашна среда“

Националната програма „Предоставяне на грижи в домашна среда” е разработена в отговор на установените потребности за полагане на грижи на хора, които не попадат в обхвата на съществуващите към момента мерки и програми, включително на механизма лична помощ. С реализацията на програмата ще се предоставят възможности за връщането на пазара на..

публикувано на 24.02.20 в 14:35

Саморъчно изработени цигари са открити в частен дом в село Царевец

Саморъчно изработени цигари са открити в частен дом в кърджалийското село Царевец.  При проверката в жилището са намерени над 1 600 къса цигари, задържан е 69-годишен мъж.  Разкритието е станало при специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места.  В хода й е засечен и незаконен превоз на четири домашни..

публикувано на 24.02.20 в 14:20

Граничари откриха тялото на възрастния мъж, който беше издирван повече от денонощие

Граничари откриха тялото на възрастния мъж, който беше издирван повече от денонощие.  То е било намерено в коритото на реката в землището на село Скалак, общ. Крумовград.  Дежурна оперативна група е извършила оглед. Не са открити следи от насилствена смърт.   По случая е образувано досъдебно производство. 

публикувано на 24.02.20 в 14:07

Главният режисьор на Азербайджанската държавна академична опера и балет Хафъз Гулиев с премиера в Кърджали

Главният режисьор на Азербайджанската държавна академична опера и балет Хафъз Гулиев поставя емблематично заглавие на кърджалийска сцена.  Пиесата „Аршин Мал Алан“ от Узеир Хаджибеков е любовна комедия, разказана с много музика, песни и танци, като приключва с четири сватби и щастлив край. Премиерата ще бъде на 18 март, когато се..

публикувано на 24.02.20 в 14:03

„Буря” Караманци с бронз от Държавното лично първенство по борба

Клубът по борба „Буря” от село Караманци, община Минерални бани участва с трима свои състезатели на Държавното лично първенство, което се проведе в град Сливен.  Илкер Фахредин спечели бронзов медал в категорията до 42 кг в конкуренция от 54 участника.  Другите двама състезатели на „Буря” Караманци Ахмед Ахмед и Мюмюн Дурсун се бориха достойно и..

публикувано на 24.02.20 в 13:48