Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Община Черноочене въвежда патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания

Снимка: Таня Иванова

60 души от община Черноочене ще получат качествена почасова грижа за период от 12 месеца чрез обучен екип от медицински специалисти, психолог, социален работник и домашни помощници. Това ще стане възможно след въвеждането на услугата Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания, за което общинските съветници на Черноочене гласуваха единодушно на последната си сесия. Кметът Айдън Осман обяви на заседанието, че от 2013 година, когато се открива Центърът за социални услуги в общината, досега, над 170 жители на Чернооченско са получили услуги от този вид.
Общинските съветници в Черноочене приеха и предложенията на временната комисия към общинския съвет за избор на съдебни заседатели за Районен съд-Кърджали, за мандат 2020-2023 година и допълниха и обекти към Програмата за управление и разпореждане с имоти-общинска собственост.

Вижте още

Лъки излязоха на протест в подкрепа на двамата задържани за замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Почти всички жители на Лъки излязоха на протест в центъра на града в подкрепа на двамата задържани за замърсяването на реките Юговска и Чепеларска.  Хората настояват двамата задържани да бъдат освободени.  Протестиращите са подкрепени и от работници на  "Лъки Инвест". 84-годишният управител Любен Васев и 55-годишният Румен Караисенов са задържани с..

публикувано на 24.02.20 в 15:17

Бордовите устройства за тола могат да се купуват или взимат под наем

От средата на миналата седмица до днес превозвачите са заявили над 7 000 бордови устройства за отчитане на изминатите тол сегменти след 1 март. Сключените договори са 1 200. Това заяви проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ пред БНТ. За да ползват бордово устройство, собствениците на тежкотоварни..

публикувано на 24.02.20 в 15:03

В Златоград стартира Национална програма „Предоставяне на грижи в домашна среда“

Националната програма „Предоставяне на грижи в домашна среда” е разработена в отговор на установените потребности за полагане на грижи на хора, които не попадат в обхвата на съществуващите към момента мерки и програми, включително на механизма лична помощ. С реализацията на програмата ще се предоставят възможности за връщането на пазара на..

публикувано на 24.02.20 в 14:35

Саморъчно изработени цигари са открити в частен дом в село Царевец

Саморъчно изработени цигари са открити в частен дом в кърджалийското село Царевец.  При проверката в жилището са намерени над 1 600 къса цигари, задържан е 69-годишен мъж.  Разкритието е станало при специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места.  В хода й е засечен и незаконен превоз на четири домашни..

публикувано на 24.02.20 в 14:20

Граничари откриха тялото на възрастния мъж, който беше издирван повече от денонощие

Граничари откриха тялото на възрастния мъж, който беше издирван повече от денонощие.  То е било намерено в коритото на реката в землището на село Скалак, общ. Крумовград.  Дежурна оперативна група е извършила оглед. Не са открити следи от насилствена смърт.   По случая е образувано досъдебно производство. 

публикувано на 24.02.20 в 14:07

Главният режисьор на Азербайджанската държавна академична опера и балет Хафъз Гулиев с премиера в Кърджали

Главният режисьор на Азербайджанската държавна академична опера и балет Хафъз Гулиев поставя емблематично заглавие на кърджалийска сцена.  Пиесата „Аршин Мал Алан“ от Узеир Хаджибеков е любовна комедия, разказана с много музика, песни и танци, като приключва с четири сватби и щастлив край. Премиерата ще бъде на 18 март, когато се..

публикувано на 24.02.20 в 14:03

„Буря” Караманци с бронз от Държавното лично първенство по борба

Клубът по борба „Буря” от село Караманци, община Минерални бани участва с трима свои състезатели на Държавното лично първенство, което се проведе в град Сливен.  Илкер Фахредин спечели бронзов медал в категорията до 42 кг в конкуренция от 54 участника.  Другите двама състезатели на „Буря” Караманци Ахмед Ахмед и Мюмюн Дурсун се бориха достойно и..

публикувано на 24.02.20 в 13:48