Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Себихан Мехмед: До месец в Ковил ще потече вода в чешмите

За първа година община Крумовград организира Плувно лято за най-малките жители на града и близките села. А вече втори път общината е инициатор и на безплатно футболно лято за децата, в което квалифициран треньор работи с бъдещите звезди на футболния терен. Интересът и към двете прояви е изключителен, а грижата ни към най-малките е ангажимент, който приемаме с удоволствие, каза за Радио Кърджали кметът на община Крумовград Себихан Мехмед.
Тренировките по футбол вече започнаха. Те протичат на два етапа с теоретична част, запознаване на малките футболисти с основните техники на играта чрез филми и беседи и практическа част с футбол на стадиона. 
Футболът определено е най-общественият спорт на територията на община Крумовград, с най-много желаещи да го упражняват и да го тренират. Имаме събрани вече една група, която стига до 50 деца. Разбира се, ние ги разделяме на две. Имаме едно момче треньор, който е студент от НСА и на добра воля и срещу граждански договор поема ангажиментът да малките футболисти, каза кметът Себихан Мехмед
Изключително висок е и интересът към плувните занимания, които общината провежда за първи път организирано. Работят и различни работилници към ОДК в Крумовград. Правят се състезания, конкурси за рисунки и други организирани мероприятия за децата. Миналата седмица те осъществиха еднодневна екскурзия до Природния център в Маджарово, а на връщане децата направиха плаж на плувен басейн, разказа Себихан Мехмед.
Тази година има организиран и курс по спортни танци за по-големите крумовградчани, към който също има голям интерес, коментира кметът.
От удоволствията през лятото в община Крумовград, разговорът със Себихан Мехмед се прехвърля върху горещите теми на сезона - водоснабдяването на населените места в района и проблемите с безстопанствените кучета. Три са вече населените места, които са подали заявки за снабдяване на вода с водоноски. Те са отдалечени и да се изгради дотам водопроводна мрежа не е рентабилно. Това са Джанка, Скалак и Качулка. В същото време усилено се работи по водоснабдяването на село Ковил, където се очаква водата да потече от чешмите до месец. Следващата седмица ще се направи и първа копка на ремонта на вътрешната водопроводна мрежа в село Егрек, която в последните години е амортизирана и дава много аварии.

цялото интервю на Станислава Георгиева с кмета на Крумовград Себихан Мехмед може да чуете в прикачения звуков файл.

Вижте още
Велислава Димитрова и Светлин Лазарова, ГДБОП

Светлин Лазаров: Има голям недостиг на специалисти по киберсигурност в България

Ученици от Кърджали се срещнаха с главен инспектор Светлин Лазаров - началник на сектор "Дигитални анализи и открити източници" в отдел "Киберпрестъпност" в ГДБОП-МВР. Той започна младите хора със заплахите в интернет пространството, с наказателната отговорност за някои интернет престъпления и за мерките, които потребител трябва да вземе. Какво още..

публикувано на 21.02.20 в 10:53
Радослав Милев, общински съветник от ДБ

Радослав Милев: БСП подкрепи Бюджет-2020, за да получи пост в администрацията

Общинският съветник от "Демократична България" Радослав Милев смята, че подкрепата за Бюджет-2020 на община Кърджали от страна на БСП е договорка с ДПС и червените ще получат в замяна пост в администрацията или в някоя общинска структура. Той не вярва залегналите в план сметката мероприятия да бъдат изпълнени, защото за поредна година се приема..

публикувано на 19.02.20 в 11:38

Треньорът Димитър Георгиев: Вече не вярваме, че един ден в зала "Арпезос" ще е топло

Продължават трудностите в тренировъчния процес на спортните клубове, които водят занимания в зала "Арпезос". Въпреки това, девойките от баскетболен клуб "Орфей" не губят своя ентусиазъм. Те се представиха силно в междуобластния турнир от държавното първенство, който се проведе в Стара Загора . Възпитаничките на треньора Димитър..

публикувано на 18.02.20 в 13:02
Йоана Буковска-Давидова

Йоана Буковска: Животът е постоянно променяне, вероятно продължава и след смъртта

Бестселърът "Промяна" на норвежката актриса Лив Улман е адаптиран в ориганален моноспектакъл и изпълнен от бългаската й колежка Йоана Буковска-Давидова. Кърджалийската публика видя едно уникално представление, наречено "Променяне" - хибрид между кино и театър, в който зрителят се включва чрез мобилния си телефон. Въпреки новаторската визия,..

публикувано на 17.02.20 в 09:24

Община Ардино ще разполага с близо 12 милиона бюджет през 2020 година

На първото си заседание за тази година общинския съвет на община Ардино прие бюджета за 2020 година, с 22 гласа „За“. Тази година общината ще разполага с около 12 милиона лева, както от местни дейности средствата са близо 6 милиона. Бюджета тази година е реалистичен, постижим и отговарящ на очакванията на ардинци, така го определя..

публикувано на 13.02.20 в 09:55
Доц. д-р Светослав Малинов

Доц. Светослав Малинов: Макар и с намаляващо доверие, правителството се насочва към пълен мандат

Какви са първите реакции след официалното излизане на Великобритания от Европейския съюз? Ще има ли тежки последици за живущите на Острова българи? Как изглежда българската действителност през погледа на политолога? Арести, протести, ... Мирише ли на избори? Потърсихме коментара на доц. д-р Светослав Малинов, ръководител на Катедра "Политология" в..

публикувано на 07.02.20 в 09:31

"Дънди Прешъс Металс" участва в семинар, организиран от посолството на Канада в България

Ирена Цакова, директор "Разрешителни и правни режими" в "Дънди Прешъс Металс", участва с презентация в семинар, организиран в София от посолството на Канада и Българската минно-геоложка камара. Петя Петрова, експерт в отдел "Комуникации" в златодобивната компания, разказва повече за семинара в звуковия файл: Петя Петрова: Социалната отговорност..

публикувано на 07.02.20 в 08:48