Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пръска ли се срещу комари в Кърджали?

Снимка: Уикипедия

Пръска ли се против комари в Кърджали след като те са опасни преносители на болести, а тигровият комар се развъжда в заблатени места и в локви и това предполага задължително третиране на тези пространства. Това попита общинският съветник от Реформаторския блок Радослав Милев на сесията на Общинския съвет в Кърджали днес. Той е сигнализиран от граждани за рояци комари по парковете, чуйте подробности:
 


Общинският съветник от Реформаторския блок Радослав Милев в свое питане на сесията на Общинския съвет в Кърджали.
Според отговора на кмета на община Кърджали Хасан Азис в Кърджали се пръска за комари като част от рутинната дейност на ОЧБ. В същото време обаче той призна, че е необходима държавна подкрепа за решаване на проблема и трябва да му се обърне повече внимание:


Кметът на община Кърджали Хасан Азис в отговор на питане на общинския съветник Радослав Милев за това дали се пръска против комари в Кърджали, колко често и кога.
На страницата си във Фейсбук общинският съветник Радослав Милев публикува позиция като реакция на отговора на кмета Хасан Азис. В нея се казва, че цитирам "за съжаление, отговорът на кмета, който твърди че е пръскано многократно, не кореспондира с реалността. Кърджали продължава да е в плен на комарите, от което страдат жителите му". Радослав Милев казва още:
"В същото време в общинската фирма се наливат необосновано средства. В бюджета на общината има 677 264 лева за Озеленяване чистота и благоустройство, като за заплати, осигуровки, издръжка и храна на служителите и работниците са предоставени 345 940 лева.
Разходите за различни материали са около 100 хиляди лева, но за медикаменти няма записан нито лев.
Щом кметът твърди, че е пръскано, аз се чудя с какви медикаменти е станало това, щом не са предвидени и закупени никакви.

Плащаме куп пари за заплати на ОЧБ, а резултатът от работата на фирмата е незадоволителен от години. Нещо повече, тя си е позволила да изхарчи над 105 хиляди лева за външни услуги.
В същото състояние са и гробищните паркове, където комарите нападат на ята и хората не могат да стигнат по гробовете на близките си".


Вижте още

Учениците и двамата учители, които се прибраха от Италия са поставени под карантина

Децата и техните учители, които  се върнаха от Италия, заради ограничаване на коронавируса, вече са в Кърджали и се чувстват добре. Те са поставени под карантина за 14 дни д-р Виктор Кирчев, директор на РЗИ Кърджали: „Децата са прегледани от личните лекари още на момента на пристигането си. Всички са в добре. Здрави са, но са поставени..

публикувано на 27.02.20 в 10:26

Окичено дърво с мартеници краси центъра на Ардино

За втора поредна година, дървото в централната част на градския парк в Ардино „облече“ своята червено-бяла одежда. Идеята да украсят дървото с ръчно изработени мартеници е на учениците от Центъра за подкрепа на личностното развитие (ЦПЛР)-Общински детски комплекс (ОДК). Под ръководството на Мюзейен Юсуфова и Дамла Йорданова, децата от школите..

публикувано на 27.02.20 в 09:55

Откриха Месеца на Америка в Кърджали

Днес, 10 февруари, в ранния следобед се откри поредното издание на Месеца на Америка в Кърджали, който традиционно се организира от дружество „Приятели на САЩ“, посолството на САЩ и община Кърджали. Тази година събитието е под знака на 30-годишнината от създаването на дружество „Приятели на САЩ“ в Кърджали, учредено на 22 февруари 1990 година...

публикувано на 10.02.20 в 18:00

Месецът на Америка в Кърджали тази година започва на 10 февруари

През февруари 2020 година в Кърджали ще се проведе поредният Месец на Америка, който традиционно се организира от дружество „Приятели на САЩ“, посолството на САЩ и община Кърджали. Тази година събитието е под знака на 30-годишнината от създаването на дружество „Приятели на САЩ“ в Кърджали, учредено на 22 февруари 1990 година. Традиционният..

публикувано на 03.02.20 в 11:05

Разкриват мобилни гишета в област Кърджали за издаването на лични документи

Нови гишета, мобилни станции по населени места и подкрепа от общините ще улесняват гражданите в област Кърджали при издаването на лични документи.  Това са част от решенията, обсъдени на работно съвещание в ОДМВР-Кърджали с областния управител, кмета на Кърджали и кметовете на шестте общини. Директорът на ОДМВР-Кърджали старши комисар Атанас..

публикувано на 23.01.20 в 16:51

Ученичка от Езиковата ще бъде посланик на страната ни в Австрия

Ученичка от Езиковата ще бъде посланик на страната ни в Австрия. Мария Тонева от десети клас спечели доверието да бъде посланик на България.  Националният конкурс "Посланик за един ден 2020" се организира от Британското посолство в София. В него имат право да участват младежи на възраст 14-18 години, които трябва да напишат есе или да направят..

публикувано на 22.01.20 в 11:13

Откриха официално реновираната сграда на ЕГ "Христо Ботев" и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"

С инструментала на песента  "Де е България?" в изпълнение на фанфарния оркестър под ръководството на г-жа Мария Митрева към Езиковата гимназия Христо Ботев, днес в училищния двор на гимназията и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“ започна официалната церемония по откриване на обект "Основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност". На..

публикувано на 15.01.20 в 15:41