Пръска ли се срещу комари в Кърджали?

Снимка: Уикипедия

Пръска ли се против комари в Кърджали след като те са опасни преносители на болести, а тигровият комар се развъжда в заблатени места и в локви и това предполага задължително третиране на тези пространства. Това попита общинският съветник от Реформаторския блок Радослав Милев на сесията на Общинския съвет в Кърджали днес. Той е сигнализиран от граждани за рояци комари по парковете, чуйте подробности:
 


Общинският съветник от Реформаторския блок Радослав Милев в свое питане на сесията на Общинския съвет в Кърджали.
Според отговора на кмета на община Кърджали Хасан Азис в Кърджали се пръска за комари като част от рутинната дейност на ОЧБ. В същото време обаче той призна, че е необходима държавна подкрепа за решаване на проблема и трябва да му се обърне повече внимание:


Кметът на община Кърджали Хасан Азис в отговор на питане на общинския съветник Радослав Милев за това дали се пръска против комари в Кърджали, колко често и кога.
На страницата си във Фейсбук общинският съветник Радослав Милев публикува позиция като реакция на отговора на кмета Хасан Азис. В нея се казва, че цитирам "за съжаление, отговорът на кмета, който твърди че е пръскано многократно, не кореспондира с реалността. Кърджали продължава да е в плен на комарите, от което страдат жителите му". Радослав Милев казва още:
"В същото време в общинската фирма се наливат необосновано средства. В бюджета на общината има 677 264 лева за Озеленяване чистота и благоустройство, като за заплати, осигуровки, издръжка и храна на служителите и работниците са предоставени 345 940 лева.
Разходите за различни материали са около 100 хиляди лева, но за медикаменти няма записан нито лев.
Щом кметът твърди, че е пръскано, аз се чудя с какви медикаменти е станало това, щом не са предвидени и закупени никакви.

Плащаме куп пари за заплати на ОЧБ, а резултатът от работата на фирмата е незадоволителен от години. Нещо повече, тя си е позволила да изхарчи над 105 хиляди лева за външни услуги.
В същото състояние са и гробищните паркове, където комарите нападат на ята и хората не могат да стигнат по гробовете на близките си".


Вижте още

Има ли празнична депресия?

Празниците са времето, в което би трябвало да бъдем щастливи , да сме заедно с роднините и да се радваме на споделените мигове с тях. Нерядко обаче, точно по това време, някои хора изпитват т.нар. празнична депресия . Тя е различна от клиничната, дължи се на малко по-интензивна тъга. Защо се случва това? Лайф коуч Иван Мирчев: "Ние сме..

публикувано на 08.12.19 в 17:26

Доброволци от Общинския център по наркотични вещества в Хасково обмениха опит в Кърджали

Превантивно-информационния център в Кърджали посетиха група ученици от Общински център по наркотични вещества-Хасково. Проявата им беше неформална, по случай Международния ден на доброволеца . За първи път денят се чества през 1985 година по инициатива на ООН. На тази дата Световната организация приканва правителствата и неправителствените..

публикувано на 05.12.19 в 17:10

Съюзът на инвалидите в Кърджали празнува 30-годишнина

Тридесет години от създаването на Съюза на инвалидите и на регионалната организация в Кърджали се навършват през месец декември. А н а 3 декември традиционно хората с увреждания празнуват Международния ден на инвалидите, определен от Общото събрание на ООН през 1992 година. Шенай Бекир, председател на регионалната организация, разказва за..

публикувано на 02.12.19 в 14:58

Ардинци на протест: До кога ще плащаме за дупки

Точно в 8:00 ч. тази сутрин жители на Ардино блокираха пътя за Кърджали. Хората поискаха да бъде извършена цялостна реконструкция и рехабилитация на пътя, който е основен за няколко родопски общини. От 2 години от инициативен комитет водят писмена кореспонденция с държавни институции, но до момента без резултат. Ардинци не вярват вече..

публикувано на 02.12.19 в 14:32

Изнесоха последния доклад на "Дънди Прешъс Металс Крумовград" за тази година

Минното дело е в основата на зеленото бъдеще на планетата. С тези думи започна традиционната среща с медиите вицепрезидентът на Дънди Прешъс Металс инженер Илия Гърков . Той разясни конюнктурата на пазара на злато в света, който е силно повлиян от развитието на АйТи сектора, главен консуматор на ценния метал. Вицепрезидентът припомни най-важния..

публикувано на 28.11.19 в 18:35

Мозаечна икона ще краси параклиса "Свети Николай Чудотворец" на Енчец

Тримата приятели проф. Иван Гаврилов, Ангел Авренлиев и Илчо Илчевски  станаха известни на кърджалийци като спонсори на ежегодния концерт на Фолклорен ансамбъл "Българе" за Празника на града. Част от тяхната безкористна дарителска дейност е изграждането на православен параклис в зоната за отдих в района на залива Енчец край язовир  Кърджали. Той ще..

публикувано на 21.11.19 в 08:56

Цвят и светлина в Керимовата къща в изложбата на Павлина Копано

31 картини показва художничката, родена в Димитровград, Павлина Копано в Керимовата къща . Малката заличка на първия етаж се оказа тясна за ценителите, дошли да видят картините. Павлина Капано живее и работи в Истанбул от 11 години. Авторката твори предимно с ръчно изработен хартиен материал, а настоящата изложба е посветена на нейната..

публикувано на 14.11.19 в 16:06