Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Слънцезащитните продукти предотвратяват кожни раздразнения и алергични реакции през лятото

Превантивните мерки срещу алергични обриви, слънчеви изгаряния и кожни раздразнения са кремовете със защитен фактор. За децата има специална детска серия, която е с висок слънцезащитен фактор - 50 +. Това съветва педиатърът д-р Нели Димова, като допълва още: 

„Силициевият двуокис в пясъка е много агресивен към кожата. Солта  предразполага към много алергии, както и слънцето . Един съвет, хубаво е детето да бъде облечено с бански  от хигиенична гледна точка, за да не се раздразват по-чувствителните зони.“


Вижте още

РУО - Смолян забрани на учениците да пътуват извън страната заради коронавирус

В Смолянска област забраниха пътуванията на деца и ученици извън страната, заради новия коронавирус. Заповедта е на началника на Регионалното управление по образование в Смолян Мария Семерджиева.  Тя касае всички видове организирани пътувания на ученици отвъд пределите на държавната граница, независимо от повода. Забраната важи както за екскурзии, така..

публикувано на 26.02.20 в 13:41

Ученици от езиковата гимназия се облякоха в розово

Осмокласници от ЕГ Христо Ботев в Кърджали облякоха розови дрехи в голямото междучастие, за да отбележат деня на розовата фланелка. Нейната история започва в Канада през 2007 година. Инициатори са двамата ученици, които се обличат в розово, за да изразят своето отношение към тормоза и насилието в училище, на които са станали свидетели в тяхното..

публикувано на 26.02.20 в 11:12

Днес от Варна и София пристигат в Кърджали децата от Италия, здрави са

Седем> Седем от осемте деца от Кърджали, които бяха в Италия, вече са у нас. Във Варна ги посрещна ги началникът на Регионалното управление по образованието Гроздан Колев. Всички деца и учители са добре и днес ще са в Кърджали, поставени при домашна карантина за 14 дни. Децата са пренощували в апартамент във Варна и са били прегледани на..

публикувано на 26.02.20 в 09:16

Осем ученици и двама учители от Кърджали се връщат преждевременно от Милано

Осем ученици и двама учители от Професионална гимназия по облекло и дизайн "Евридика" в Кърджали се връщат преждевременно от Милано. Групата е била по европейски проект "Еразъм +", обмяна на опит. Заминали са на 9 февруари, като по програма трябвали да бъдат в Италия до 29 февруари. Предвид влошаване на обстановката свързана с..

публикувано на 25.02.20 в 14:47

Продължава работата на мобилните екипи на сектор „Български документи за самоличност“

Продължава работата на мобилните екипи на сектор „Български документи за самоличност“ (БДС)  за приемане на заявления за издаване на лични документи по населени места и по месторабота след предварително направена заявка.  41 са приетите заявления през миналата седмица във фирма и държавна институция в областния град.  През тази седмица мобилните..

публикувано на 25.02.20 в 11:35

Заловиха още двама крадци на марков алкохол

За кражба на марков алкохол от търговски обекти двама мъже на 21 и 32 години са задържани в Районно управление -Кърджали за срок до 24 часа.  Те са част от групата, която е извършила серия от такива престъпления в областния град.  По първоначални данни по-възрастният е откраднал 10 бутилки скъп алкохол през последната седмица, а по-младият 2..

публикувано на 25.02.20 в 11:28

Коджаманова репликира Милев: Дейност в музея има

Изключително впечатлена бях от изказването на общинския съветник Радослав Милев, че в Регионалния исторически музей-Кърджали няма никаква дейност. Това коментира директорът на Музея Даниела Коджаманова, която пожела право на отговор на изказването на Радослав Милев, че Художествената галерия "Станка Димитрова" вероятно е единствената в..

публикувано на 25.02.20 в 10:56