Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Близо 500 лева събра благотворително парти за бебето Марти410 лева и 50 стотинки плюс 25 евро е събраната сума от Благотворителното детско парти в помощ на бебе Марти. Събитието беше организирано от двете актриси от Кърджали Велина Ясенова и Илияна Типова. 
Мартин е на 11 месеца и страда от Детска церебрална парализа и епилепсия. За да има шансове да ходи, е необходима рехабилитация, за която са нужни 13 000 евро. 
Чуйте повече от Илияна Типова за благотворителното събитие, което се проведе пред Дома на културата. 

 Ако желаете да помогнете на Мартин да оздравее, може да го направите и по банков път: 

Левова банкова сметка в ОББ: 
BG85UBBS80021099810530
BIC UBBS BGSF
Банка - ОББ
Титуляр: Йордан Стоянов Йорданов (баща на Мартин Йорданов Йорданов)

Линк към ХелпкармаВижте още

ЕГ "Христо Ботев" в Кърджали ще отбележи патронния си празник виртуално

Тази година Езикова гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали отбелязва своя патронен празник по новативен начин. В унисон с дистанционната форма на обучение празникът ще бъде виртуален. Преди два дни училището стартира свой видео канал. Директорът Маноил Димитров съобщава къде можете да гледате тържествената програма:

публикувано на 31.05.20 в 09:19
Доц. Димо Димов

Новите случаи на Covid-19 са 14, общо 2513

Изследвани са 606 проби за последното денонощие, чрез PCR метод и са установени 14 нови лица с Covid-19, съобщиха от Националния оперативен щаб. Общата бройка на лабораторно потвърдените чрез PCR анализ лица в страната са 2513. Активност е забелязана в седем от областите. Три лица са отново констатираните в София, всички те са..

публикувано на 31.05.20 в 09:14

Турция ограничава вътрешните полети от понеделник

Турция ще има ограничен брой вътрешни полети от понеделник, съобщи в писмено изявление министърът на транспорта и инфраструктурата Адил Караисмаилоглу. Първият полет от Истанбул до Анкара ще бъде последван от полети до Измир, Анталия и Трабзон. Преди да пътуват с автобуси, влакове или самолети, пътниците трябва да получат код, който..

публикувано на 30.05.20 в 17:42

Състезанието по Спортен риболов ще се проведе през юли

От 1 юни се вдига забраната за риболов във водоеми до 500 метра надморска височина. Това улеснява кърджалийския отбор по спортен риболов в подготовката му. Апдула Абдула заяви, че състезанието ще се проведе през месец юли. „По поринцип в този период се провеждаха полуфинали и финали.  Тези които се класират като..

публикувано на 30.05.20 в 17:40

СУ " Христо Ботев" в Ивайловград, ще изпрати абитуриентите си след матурите

В Ивайловград, както в цяла България, абитуриентски балове окОло 24 май нямаше.  Раздялата на зрелостниците с родното училище "Христо Ботев" предстои.  „ С ръководството на училището и неговият директор Александра Хорозова обсъдихме мерките, при които ще се осъществят разделите със зрелостниците. Това ще стане в рамките на месец юни...

публикувано на 30.05.20 в 17:01

Падна забраната и за конферентните мероприятия

Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която позволява провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения, в т.ч мероприятия на изложбената индустрия. Въведени са специални изисквания - заетостта на местата да е 30 % от общия им капацитет  при спазване на противоепидемични мерки. По- рано днес премиерът Бойко Борисов се..

публикувано на 30.05.20 в 14:45

Персоналът на детските градини в Ивайловград е без Covid-19

Целият педагогически и не педагогически персонал на детските градини и ясли в Ивайловград е тестван за коронавирус. Всички 29 служители са дали отрицателни резултати на бързите тестове. Изследванията са направени, за да има спокойствие и сред работещите в детските заведения, и сред родителите за сигурността на децата преди отварянето на градините на 1..

публикувано на 30.05.20 в 14:24