Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Караджов: Сънувах положението с Камбуров (видео)


Иван Караджов е един от основните футболисти на "Арда", който има заслуга тимът да играе в efbet ЛИГА. Той бе избран за вратар номер едно на втория кръг, след добрите прояви в срещата с Царско село. Стражът на "Арда" спаси няколко опасни положения в двубоя с "Берое", в който "Арда" записа първа победа в efbet ЛИГА.След срещата Караджов даде интервю за клубния сайт.

Иване честито, записахте първа победа. Как видя ти двубоя и какво бе от вътре усещането?

- Беше много тежко, защото за мен Берое е един много добър отбор за  България. Даже мога да кажа, че е в топ 3, това е мое лично мнение. Получи се един много тежък мач за нас, но по едно време вече имахме предимство, защото те останаха с човек по-малко. Но както видяхте дори и тогава те изпуснаха няколко положения. Искам да поздравя целия отбор, защото се раздаде на максимум и накрая имахме късмет и победихме.

Ти успя да спасиш доста положения, при които можеше да се стигне и до негативен резултат. Разкажи за тях.

- Точно за това тренираме, както аз, така и целият отбор. Аз сега мога да благодаря на Ели (Илиша Сам), защото с тях победихме. Това ми е работата на мен, тренираме цяла седмица, за да дойде мача и да се покажеш.

Тази победа ли бе необходима за да се смъкне напрежението, защото все пак за първи път сте в елита на родния футбол?

- Може и така да се каже. Но като цяло, старши треньорът иска да играем футбол, да сме спокойни. С времето аз съм сигурен, че ще се получат още по-добре нещата, защото Стамен Белчев е много добър треньор и вижданията му за футбол са добри. Трябва само малко време за да се обиграем и покажем, че сме добър отбор,  защото имаме доста нови футболисти. 

Като един от лидерите в отбора, какво им каза на момчетата на полувремето?

- Да запазим спокойствие, защото те положенията ще дойдат. Да не се оголваме, макар, че то това стана, "Берое" изпуснаха няколко положения и не вкараха, но за сметка на това ние вкарахме.

Показваш доста добри мачове от началото на сезона, както и миналата година във Втора лига. Очакваш ли да бъдеш забелязан от националния селекционер?

- Искам първо да дам всичко за отбора, за да можем да се представяме добре. А иначе каквото Господ е отредил, това ще се случи.

Шанс, майсторлък или познаване на отиграванията на Мартин Камбуров ти помогнаха?

- Аз на момчетата им казах в съблекалнята, че сънувах тази ситуация с Камбуров и бях сигурен, че ако има такава ситуация ще реагирам по този начин. В крайна сметка така се получи. Но за мен Камбуров е легенда, както и Георги Илиев, и такива хора трябва да се уважават защото няма такива вече.


Интервю с Иван Караджов
Източник: fcarda.bg



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Маринела Георгиева

Маринела Георгиева: Театърът е начин да изживея няколко живота в рамките на един

Да общуваш със съмишленици и знаеш, че се стремите да създадете нещо градивно - в това е магията на театъра за младата актриса от Кърджали Маринела Георгиева. Според нея театърът днес  има място в съвременния живот за тези, които имат сетива, за хората с душевност. "Аз винаги съм смятала, че той се прави най-вече за душата на зрителя. Има хора,..

публикувано на 27.03.24 в 17:22
Петър Мастагарков

Петър Мастагарков: Магията на театъра е във всеки човек

"Магията на театъра се крие във всеки човек и всеки човек е в театъра. Самата мисъл, че някой го слуша прави така, че той вече започва да играе." Това мнение изрази в ефира на Радио Кърджали един от доайените на театъра в Кърджали - актьорът Петър Мастагарков. В Международния ден на театъра той отбелязва, че съвременните събития, комерсиалния живот,..

публикувано на 27.03.24 в 17:09
Кметът на Кирково Шинаси Сюлейман

Кирково отбелязва 110 години от основаването на общината

Кирково отбелязва 110 години от основаването си като община. Празникът се чества от 2000-та година. Различни прояви през седмицата съпътстваха кулминацията на празника, който е днес.  По този повод бе открита и изложба от 110 рисунки на тема „Община Кирково през моите очи“.  "Дълго време община Кирково е била едно от онези общини, които нямат свой..

публикувано на 26.03.24 в 14:59

Читалищни дейци честват Деня на Тракия

Тракийско дружество "Димитър Маджаров" Кърджали и НЧ "Тракия- 2009" ще отбележат с концерт Деня на Тракия днес от 17 часа на инпровизираната сцена до Театъра в обалстния град.  В програмата ще участват съставите на Тракийство дружество "Димитър Маджаров" и НЧ "Тракия 2009" - дамски и мъжки фолклорни групи, както и детския ансамбъл "Тракийче".  Това..

публикувано на 26.03.24 в 13:56

Гърция отбелязва националния си празник

Днес Гърция отбелязва 203 години независима държава. На днешната дата митрополитът на Патра издига гръцкия флаг и започва въстанието за национална независимост. Гърция отбелязва националния си празник с военен парад в Атина и ученически манифестации в цялата страна. Нови самолети и танкове показват днес гръцките въоръжени сили на..

публикувано на 25.03.24 в 17:09
Отец Николай Величков

Отец Николай: Бог никога не предприема действия преди да чуе волята ни

Един от ценните уроци от Благовещение е, че Бог никога не предприема действия преди да чуе волята ни. Това каза в ефира на Радио Кърджали, в предаването "На чаршията, в чата" отец Николай Величков, предстоятел на храма "Св. Йоан Предтеча" в Кърджали. "Много важно нещо за този празник, като съвет - волята на Света Богородица и волята Божия, че Бог..

публикувано на 25.03.24 в 17:03

Що е евро: Министерство на финансите пусна информационен сайт

Министерство на финансите и БНБ откриха информационен сайт, посветен на въвеждането на еврото в България. Целта на електронната страница еврото.бг е да дава сигурна и актуална информация за всички важни новини, решения и събития, свързани с въвеждането на единната европейска валута в България. Освен текстово съдържание, са включени..

публикувано на 25.03.24 в 17:02