"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, това е поредният епизод на Вкусен следобед по радио Кърджали - този от 11 август. Аз, Радка Петкова най-накрая превключвам на отпускарски режим, затова в предаването ще чуете подбран микс от излъчвани вече интервюта и репортажи, които резонират с духа на лятото и с вашето настроение. Много, ама много си харесвам предаването, затова не го оставям цяло лято!?
Нека да продължим към съдържанието на епизода.Първо ще чуем отново Жени Пандула, една българска снаха в Гърция. Лято е, много от Вас пътуват към Маказа и сигурно са успяли да се насладят на вкусната гръцка храна. Именно за гръцката кулинария, за някоя гръцка вкусотия и за перипетиите на една млада жена, принудена да работи в чужда държава, ще си говорим с Пандула.
След това ще се озовем на едно друго море - насред морето на спокойствието. Или как Леля Гинка почива на Луната благодарение на Гугъл. Фейлетон на Божидара Ангелова.
В тази част на предаването ни интересува и дали мъжете са щедри и дали подаръкът е еквивалентен на любовта?
Кулинарната ни изненада ухае на средиземноморска кухня - патладжан с чесново песто.
Във втората част на предаването ще ви предложа две тематични интервюта за възраждането на културата на завръщане към българското село. Мартин Димов от група Стокхолм и Наско Атанасов. Бургаският вокалист е в основата на фестивала Завръщането във великотърновското село Хотница, а Наско - отново на културен проект, "Отключи сцената" в Първомайското село Татарево.Желая ви Вкусен следобед с радио Кърджали.
Следете предаването всяка неделя от 16 до 80 часа на 90 мегахерца и онлайн на http://player.bnr.bg/?p=21

Галерия

Вижте още

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, от мен, Радка Петкова и епизодът на предаването "Вкусен следобед" от тази неделя по мързеливо врем е, когато си почиваме с пълна сила. Почиваме , освен ако не сме заседнали пред компютъра или пред телевизора, защото почивка, в която присъстват горните два елемента, много прилича на позата, която заемаме на работа! Вече се усеща..

публикувано на 08.12.19 в 18:26

Илия Луков отбелязва четвърт век на сцена с нов албум и концерт

На 6 декември един от най-обичаните български народни изпълнители и създатели на песни с фолклорно звучене Илия Луков издаде нов албум “25 години с песните на Илия Луков”. Заглавието излиза по повод 25 години концертна дейност на любимия на хиляди българи изпълнител. В него ще бъдат включени 17 съвсем нови песни, но вече станали желани за..

публикувано на 07.12.19 в 15:39

Денис Махуров представя новата си песен "За пустите пари"

Денис Махуров е на 20 години, роден Рудозем, но живе в Гоце Делчев. През 2018 година завършва Националното училище за фолклорни изкуства Широка лъка. Веднага след завършването си младият изпълнител започва да работи по създаването на първите си записи. Това са песните "Лиляно моме" и "Пусти очинки чоранки" и към двете песни е създаден..

публикувано на 07.12.19 в 13:10

8 декември - история на студентския празник

Наближава студентския празник 8 декември, но малцина от студентите знаят защо техният ден е точно на тази дата. Историята на студентския празник в България започва преди 111 години. На 8 декември през 1903 г. за първи път е отбелязан празникът на единствения тогава университет в страната - Софийския университет "Св. Климент Охридски"...

публикувано на 06.12.19 в 10:51

Все повече кърджалийци ходят за риба в Гърция

Риболовът в Гърция все повече се популяризира сред българските рибари, тъй като рибните видове, с които разполага Средиземно море с пъти надминават видовете обитаващи Черно море. Някои от рибите, на които може да се насладим по гръцките брегове са кефал, сарпа, зарган, ханос и др.  В Гърция обаче има язовири и реки, където риболовът е забранен за..

публикувано на 05.12.19 в 13:07

"След първото кафе" на 5 декември

В четвъртък, 5 декември, малко след 9 в сутрешния блок "След първото кафе" на Радио Кърджали  сме ви подготвили следните теми до 12 часа:  - Лятиф Расим е новият заместник председател на Общински съвет Кърджали. Той бе избран на предпоследната сесия за тази година на местния парламент. Ще чуем настроенията и позициите на групите общински съветници по..

публикувано на 05.12.19 в 06:56
Филип Синапов

Филип Синапов представя книгата си "Гърнати - кътче от рая"

Младият изпълнител на народни песни Филип Синапов събра в книга историята, бита, културата и фолклора на село Гърнати. Първите стъпки за събиране на информация за книгата са още когато постъпва в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.  В книгата „Село Гърнати – кътче от рая“ е събрана историята на селото..

публикувано на 04.12.19 в 11:30