Затварят улица "Осми март" за ремонт

Започва асфалтиране на пътя около храма „Свети Йоан Предтеча“ в Кърджали от 13-ти август. Водачите, които са паркирали в района на улица "Осми март" се налага да преместят автомобилите си, защото преминаването ще бъде затруднено по време на ремонтните дейности.

Вижте още

Трайно подобрение на качеството на въздуха в региона отчита РИОСВ - Хасково

Трайно подобрение на качеството на въздуха в региона отчита РИОСВ - Хасково. Данните от мониторинга в Димитровград, Кърджали и Хасково показват подобрение на състоянието на въздуха в района, а през 2019г. качеството на въздуха в Димитровград и Кърджали отговаря на всички изисквания на националното и европейското законодателство. Качеството на..

публикувано на 18.01.20 в 16:16
Евродепутатът Асим Адемов

Евродепутатът Асим Адемов награди победителите в конкурса „Будителите на моя роден край, които трябва да помним" oт Кърджалийска oблacт

Eвpoдeпyтaтът Acим Aдeмoв днec нaгpaди пoбeдитeлитe в ĸoнĸypca „Бyдитeлитe нa мoя poдeн ĸpaй, ĸoитo тpябвa дa пoмним“ oт Кърджалийска oблacт, ocъщecтвeн cъвмecтнo c Pегионалното управеление на образованието - Кърджали. На награждаването присъстваха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, областния управител Никола Чанев, началникът на..

публикувано на 18.01.20 в 15:40

Планетариумът в Смолян се включва в инициативата на Министерството на туризма „Денят за вас“

Планетариумът в Смолян се включва в инициативата на Министерството на туризма „Денят за вас“ с безплатни посещения днес. Инициативата започва реализация в общините, които имат условия за развитие на зимни спортове и планински туризъм. Днес в общината ще бъде отбелязан и световният ден на снега. В третата събота на месец януари всички гости и жители на..

публикувано на 18.01.20 в 15:11

Православната църква почита паметта на Атанасий Велики

В календара на православната ни църква днес се почита свети Атанасий.  В народните вярвания Св. Атанас е представен като властелин на снеговете и ледовете. Облечен с копринена риза, той отива в планината на своя бял кон и се провиква: „Иди си, зимо, идвай, лято!“. Празникът е известен и като Среди зима. Във фолклорните легенди Антон и Атанас са двама..

публикувано на 18.01.20 в 15:08

Само трима граждани уважиха общественото обсъждане на бюджета

Само трима граждани преброи в залата общинският съветник от "Демократична България" Радослав Милев на проведеното снощи обществено обсъждане на отчета на Бюджет 2018 година на Община Кърджали. Всички останали участници бяха общински съветници и служители от администрацията. Обсъждане по същество обаче не се състоя. Дебатът беше около сроковете за..

публикувано на 17.01.20 в 10:27

Във ВиК-Кърджали предстоят инвестиции за 56 милиона лева

Предстои реализацията на инвестиционни проекти на стойност 56 милиона лева във фирма ВиК- Кърджали, като съфинансирането от дружество е 12 процента. Кои са обекти по проекта, съобщава в звуковия файл инж.Славчо Славков, управител на фирма ВиК- Кърджали:   Инж.Славчо Славков: Годишната инвестиционна програма към Асоциация ВиК е около 520 хиляди..

публикувано на 17.01.20 в 08:37

Антоновден е

Православната църква почита днес паметта на Свети Антоний Велики, смятан за един от основоположниците на монашеството в християнския свят. В Египет светецът създава първия манастир в света, запазен и до днес. На 20-годишна възраст свети Антоний Велики останал сирак и наследил грижите за сестра си и голямо богатство. След като чува в храма евангелския..

публикувано на 17.01.20 в 08:19