Жители от стария град на Кърджали поддържат със собствени средства рушащите се къщи Паметници на Културата (ВИДЕО)Жители от стария град на Кърджали, поддържат със собствени средства рушащите се къщи Паметници на Културата. Припомняме, че призрачните сгради на Кърджали, стават все по-опасни. Причината е лошото им състояние, което създава предпоставка за инциденти, недоволстват граждани. Ремонтът, който тече в момента на улиците „Климент Охридски“  и „Иван Вазов”, предразполага още повече сградите към разруха,  разказват живущи в от махалата.

Колкото се може със собствени сили поддържаме къщите паметници на културата.  В момента те са полусрутени. Руините им заемат 1/3 от пътното платно. Пречат на движението. Не са обезопасени. От общината сложиха само една лента и това е. Ремонтът, който тече в момента малко по-надолу ще доразруши къщите. Вибрациите са много силни и сградите допълнително се рушат от тях. Има предпоставки да се срутят до основи, заради вибрациите от багерите. Всички ще видят каква беля ще стане, когато доближат машините. Отделно в тези къщи се събират и наркомани. Това са техните скривалища. Ползват се и като градска тоалетна. Страх ни е. Страх ни е за децата ни. Всеки момент може да се срути нещо върху нас. Не ни отпускат пари да ги ремонтираме, но и не ни дават да ги съборим. Това е стария град на Кърджали, защо не можем да го запазим?

Чуйте целия репортаж на Ангел Шенков във видеото.


Галерия

Вижте още

Вече трета година водата в Хасково е забранена за пиене

Вече трета година водата в Хасково е забранена за пиене и готвене заради високите стойности на естествен уран. Все още не са в експлоатация новите кладенци, от които градът трябваше да се снабдява с чиста вода. Съоръженията струват два милиона лева и трябваше да бъдат изградени още миналата година. В момента са необходими близо 133 хил. лева за..

публикувано на 16.12.19 в 10:17

Влаковете с нов график от днес

Точно в полунощ влезе в сила новият График за движение на влаковете.  С въвеждането му се увеличава броя на пътническите композиции по някои направления, както и ще бъдат значително подобрени връзките на влаковете в някои от основните възлови гари, като времето за изчакване в гарите е значително намалено, уверяват от БДЖ.  От гара Кърджали остават..

публикувано на 16.12.19 в 10:06

Кърджали - домакин на Коледен международен турнир по водна топка

Коледен международен турнир по водна топка за момчета, родени през 2006 година и по-малки, ще се проведе от 20 до 22 декември в покрития плувен басейн в Кърджали. Домакин и организатор е Спортен клуб "Арда", а участие са заявили отбори от 4 държави. Подробности от треньора Иван Кръстев в звуковия файл: Иван Кръстев: Готвим се усилено за коледния..

публикувано на 16.12.19 в 08:56

Най-топло днес ще е в Кърджали

Днес преносът на въздушни маси над страната ще е от югозапад и температурите ще се повишават. Над равнинната част от страната ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла и видимостта ще е намалена. Временно подобрение на видимостта ще настъпва в следобедните часове. Над планинските райони ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще бъдат..

публикувано на 16.12.19 в 08:17
Регионална библиотека

Коледна работилница отваря врати в библиотеката в Смолян

Коледна работилница отваря врати в Регионалната библиотека „Николай Вранчев“ в Смолян. От днес до 18 декември участниците в нея ще изработват коледни картички, играчки и сувенири. Материалите са осигурени от библиотеката, а заниманията ще бъдат безплатни за всички желаещи да се включат в инициативата.

публикувано на 16.12.19 в 08:14
Eвроскола

Регионално състезание по програма „Евроскола“ ще се проведе в Хасково

Днес (16.12.2019) е последния срок в който може да се подават заявки за участие в регионалното състезание по програма „Евроскола“, което ще се състои в гр. Хасково на 11 януари 2020 г. Организатор е Европейският парламент в България за средните училища от областите Старозагорска и Хасковска. Отборите, класирани на първите места, ще спечелят пътуване до..

публикувано на 16.12.19 в 08:10

Фирмите трябва да внесат последната месечна или тримесечна авансова вноска за корпоративен данък

16 декември е краен срок за внасяне на последната месечна или тримесечна авансова вноска за корпоративен данък за 2019 г. Фирмите, чийто приходи от продажби за предходната година надвишават 300 000 лв., са длъжни да правят авансови вноски за корпоративен данък, които са месечни и тримесечни и се определят на базата на прогнозна данъчна печалба за..

публикувано на 16.12.19 в 08:08