Гала вечер на бойните изкуства за първи път в Кърджали


Турнир по смесени бойни изкуства ще се проведе на 17 август на „Арена Спартак“ в  Кърджали. Шампионат от такъв тип  се провежда за първи път в града, коментират организаторите Руфат Ибрям и Йордан Петков. Публиката ще може да се наслади на 4 срещи по олимпийски бокс. 4 срещи кик-бокс и 5 срещи ММА. Участие ще вземат бойците Едуард Алексанян, Сабри Атай, Христо Христов, Фердун Османов, Марио Цветанов, Иван Найденов, Валери Атанасов, Христо Бончев, Вилиан Вилианов, Делчо Димирров, Атанас Петров, Веселин Въчев, Хайко Сахакян, Митко Илиев, Стилиан Христов, Иван Иванов, Ясен Радев, Матвей Рязанов, Ергюнал Сабри и Прохур Рязанов. Какво да очаква публиката по време на шампионата, за вътрешните битки, за лишенията, дисциплината и вкуса от победата чуйте в звуковия файл.
Вижте още

50 белоглави лешояда по-малко през тази година

С около 50 белоглави лешояда по-малко преброиха тази година участниците в редовното годишно преброяване на нощувките на белоглавите лешояди в Източни Родопи. Oбщо 148 от редките за страната птици бяха преброени по долината на река Арда, където се намира най-голямата колония на белоглави лешояди в България. За сравнение, през изминалата година тук бяха..

публикувано на 10.12.19 в 16:57

Пропаднало стълбище сложи край на учебните занятия в СУ“ Отец Паисий“-Кърджали

Днес в 11 часа пропадна стълбището на СУ „Отец Паисий“- Кърджали. Няма пострадали . Инцидентът се случва по време на тържество на втория етаж в сградата. Причината е пропукване на плочата между първите етажи, заяви Златко Атанасов, директор на училището: Всички общински и държавни институции в момента обследват ситуацията. Налага се..

публикувано на 10.12.19 в 14:19

Грейна елхата в Неделино

С богата празнична програма жителите на Неделино, заедно с кмета Боян Кехайов запалиха светлините на Коледната елха. Тържеството се състоя пред сградата на Общината, като децата пяха и танцуваха заедно с джуджетата и Дядо Коледа. Със запалването на коледната украса се даде началото на коледно-новогодишните празници. 

публикувано на 10.12.19 в 14:17

Кърджалийското училище "Петко Рачов Славейков" се бори за приза „Сграда на годината 2019“

Тази вечер ще се състои Цеременията по награждаване и галавечеря в Национален конкурс „Сграда на годината 2019“. Сред номинираните е и кърджалийското училище "Петко Рачов Славейков". То е едно от най-големите в страната с  площ от 9 703,50 м2, което го прави строеж от втора категория на сложност. Сградата разполага с дворно място от 18 095 м2. Открито..

публикувано на 10.12.19 в 10:53

Минерални бани с две призови места за наградите в туризма

Община Минерални бани е на второ място в категорията „Община на 2019 г. за културно-исторически туризъм” в класацията на Министерството на туризма с 23,67 % от гласовете. Тя бе изпреварена единствено от община Сливен, която се класира първа с резултат 37,87%. Далеч след Минерални бани останаха общини като Стрелча с 12,23 %, Стара Загора – с..

публикувано на 10.12.19 в 10:44

Радослав Милев няма да подкрепи вдигането на данъци в община Кърджали

Общинският съветник Радослав Милев от "Демократична България"  няма да подкрепи увеличаването на местните данъци и такси в община Кърджали , тъй като счита, че това няма да доведе до по-добри услуги. Очаква се проектът за по-високи данъци да бъде разгледан на предстоящата сесия на Общинския съвет. " Министърът на финансите призова кметовете на общини..

публикувано на 10.12.19 в 10:09

Народният певец Илия Луков с нов албум

Един от най-обичаните български народни изпълнители и създатели на песни с фолклорно звучене Илия Луков издаде нов албум “Наздравица за 25 години с песните на Илия Луков”. Заглавието излиза по повод 25 години концертна дейност на любимия на хиляди българи изпълнител. В него ще бъдат включени 17 съвсем нови песни. Някои от песните вече имат..

публикувано на 10.12.19 в 09:29