Усилена подготовка за 45-годишнината от обявяването на Неделино за град

Снимка: sabori.bg


За периода от 6 до 8-и септември Неделино става културна столица на България. Навършват се 45 години от обявяването на Неделино за град. Какво друго празнуват неделинци, съобщава кмета на общината Боян Кехайов:

"Вече сме в трескава подготовка на 18-ия Национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен "Неделино 2019", както  и 45 години от обявяване на Неделино за град. Ставаме културна столица не само на България, но мисля че и на Европа, защото това е едно мащабно събитие с различни фолклорни и самодейни състави от цяла България и с богата програма музикална и естрадна. Три дни Неделино ще живее с музика". 
Боян Кехайов, кмет на община Неделино. На 18-ия Национален фолклорен фестивал за двугласно пеене ще има и гост звезди. Предвидени са участия на Мариана Попова, Георги Христов, Гери Никол, група Тангра и популярни млади изпълнители.
Програмата ще завърши със светлинно шоу.

Вижте още

Само трима граждани уважиха общественото обсъждане на бюджета

Само трима граждани преброи в залата общинският съветник от "Демократична България" Радослав Милев на проведеното снощи обществено обсъждане на отчета на Бюджет 2018 година на Община Кърджали. Всички останали участници бяха общински съветници и служители от администрацията. Обсъждане по същество обаче не се състоя. Дебатът беше около сроковете за..

публикувано на 17.01.20 в 10:27

Във ВиК-Кърджали предстоят инвестиции за 56 милиона лева

Предстои реализацията на инвестиционни проекти на стойност 56 милиона лева във фирма ВиК- Кърджали, като съфинансирането от дружество е 12 процента. Кои са обекти по проекта, съобщава в звуковия файл инж.Славчо Славков, управител на фирма ВиК- Кърджали:   Инж.Славчо Славков: Годишната инвестиционна програма към Асоциация ВиК е около 520 хиляди..

публикувано на 17.01.20 в 08:37

Антоновден е

Православната църква почита днес паметта на Свети Антоний Велики, смятан за един от основоположниците на монашеството в християнския свят. В Египет светецът създава първия манастир в света, запазен и до днес. На 20-годишна възраст свети Антоний Велики останал сирак и наследил грижите за сестра си и голямо богатство. След като чува в храма евангелския..

публикувано на 17.01.20 в 08:19

Покритият басейн в Кърджали отива на концесия

Покритият плувен басейн в Кърджали спря функционирането си, което от своя страна доведе до протестна подписка на родителите, че басейнът не работи. По думите на областния управител Никола Чанев видимо състоянието на басейна е изправно, защото там не се извършват ремонти дейности. Каква обаче е истината за профилактиката, разказва кметът инж. Хасан..

публикувано на 17.01.20 в 10:05

Славчо Славков: Кърджали е с една от най-ниските цени на водата в България

От 1 януари 2020 година цената на водата в България бе увеличена, като за Кърджали бе съобщено, че повишението е близо 10 процента. Какви са причините, попитахме инж. Славчо Славков, управител на фирма ВиК- Кърджали: Малко по-малко от 10% е увеличението, но нека да не забравяме и фактът, че миналата година единствено само в Кърджали беше..

публикувано на 16.01.20 в 16:37

По шампионски прерязаха лентата на СУ "П.Р.Славейков"

Днес в 12:00ч. на официална церемония бе открита реновираната сграда на СУ „П.Р. Славейков“ Кърджали. Лентата бе прерязана от кмета на общината инж. Хасан Азис, зам.-кметът инж. Катя Митовска и директора на училището Милко Багдасаров. На тържеството присъстваха и заместник-областният управител Севда Камбурова, началникът на РУО Гроздан..

публикувано на 16.01.20 в 16:23

"Арда" излиза в контрола срещу "Ботев" Гълъбово

На 17 януари (петък) "Арда" Кърджали излиза в контролен мач срещу отбора на "Ботев" Гълъбово. Срещата ще се проведе на стадиона в Момчилград от 11.30 часа. С тази контрола, футболистите на Стамен Белчев ще завършат първата част от зимната си подготовка, която се проведе на стадиона в Момчилград.   На 20 януари отборът заминава за Анталия,Турция където..

публикувано на 16.01.20 в 16:21