До края на септември е срокът за кандидатстване за развитие на малки стопанства

2
Снимка: ПГСС- с. Ковачица


До края на месец септември земеделските производители в страната могат да кандидатстват с проекти за стартова помощ за развитие на малки стопанства по мярка Млад фермер на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 година.
Това съобщи пред земеделски производители от област Кърджали агрономът Галина Ангелова от Областната служба за съвети в земеделието, организацията, която консултира и изготвя безплатно проектните предложения. Галина Ангелова: "Този прием ще бъде последен, чуваме мнението на много земеделски стопани "Ами следващата година ще кандидатствам, ако тази не кандидатствам". Няма такова положение, средствата са за 1400 проекта. Кандидатите, разбира се, ще бъдат много повече". 
Чуйте Галина Ангелова от областната служба за съвети в земеделието в Кърджали в прикрепения файл. 

Галерия

Вижте още

Само трима граждани уважиха общественото обсъждане на бюджета

Само трима граждани преброи в залата общинският съветник от "Демократична България" Радослав Милев на проведеното снощи обществено обсъждане на отчета на Бюджет 2018 година на Община Кърджали. Всички останали участници бяха общински съветници и служители от администрацията. Обсъждане по същество обаче не се състоя. Дебатът беше около сроковете за..

публикувано на 17.01.20 в 10:27

Във ВиК-Кърджали предстоят инвестиции за 56 милиона лева

Предстои реализацията на инвестиционни проекти на стойност 56 милиона лева във фирма ВиК- Кърджали, като съфинансирането от дружество е 12 процента. Кои са обекти по проекта, съобщава в звуковия файл инж.Славчо Славков, управител на фирма ВиК- Кърджали:   Инж.Славчо Славков: Годишната инвестиционна програма към Асоциация ВиК е около 520 хиляди..

публикувано на 17.01.20 в 08:37

Антоновден е

Православната църква почита днес паметта на Свети Антоний Велики, смятан за един от основоположниците на монашеството в християнския свят. В Египет светецът създава първия манастир в света, запазен и до днес. На 20-годишна възраст свети Антоний Велики останал сирак и наследил грижите за сестра си и голямо богатство. След като чува в храма евангелския..

публикувано на 17.01.20 в 08:19

Покритият басейн в Кърджали отива на концесия

Покритият плувен басейн в Кърджали спря функционирането си, което от своя страна доведе до протестна подписка на родителите, че басейнът не работи. По думите на областния управител Никола Чанев видимо състоянието на басейна е изправно, защото там не се извършват ремонти дейности. Каква обаче е истината за профилактиката, разказва кметът инж. Хасан..

публикувано на 17.01.20 в 10:05

Славчо Славков: Кърджали е с една от най-ниските цени на водата в България

От 1 януари 2020 година цената на водата в България бе увеличена, като за Кърджали бе съобщено, че повишението е близо 10 процента. Какви са причините, попитахме инж. Славчо Славков, управител на фирма ВиК- Кърджали: Малко по-малко от 10% е увеличението, но нека да не забравяме и фактът, че миналата година единствено само в Кърджали беше..

публикувано на 16.01.20 в 16:37

По шампионски прерязаха лентата на СУ "П.Р.Славейков"

Днес в 12:00ч. на официална церемония бе открита реновираната сграда на СУ „П.Р. Славейков“ Кърджали. Лентата бе прерязана от кмета на общината инж. Хасан Азис, зам.-кметът инж. Катя Митовска и директора на училището Милко Багдасаров. На тържеството присъстваха и заместник-областният управител Севда Камбурова, началникът на РУО Гроздан..

публикувано на 16.01.20 в 16:23

"Арда" излиза в контрола срещу "Ботев" Гълъбово

На 17 януари (петък) "Арда" Кърджали излиза в контролен мач срещу отбора на "Ботев" Гълъбово. Срещата ще се проведе на стадиона в Момчилград от 11.30 часа. С тази контрола, футболистите на Стамен Белчев ще завършат първата част от зимната си подготовка, която се проведе на стадиона в Момчилград.   На 20 януари отборът заминава за Анталия,Турция където..

публикувано на 16.01.20 в 16:21