Айдън Осман: С корекцията на дерето предотвратяваме наводненията в централната част на селото

В община Черноочене започнаха дейности по покриване на една част от дерето на входа на селото на територията на квартал 67. Целта е предотвратяване на рисковете от наводненията, а финансирането е осигурено от общината. Благоустройственото мероприятие освен корекция, ще даде и приветлив вид на участъка, каза кметът на общината Айдън Осман. Паралелно с това в село Каблешково ще бъдат ликвидирани септичните ями отново благодарение на проект, осъществен с общински пари. След приключване на дейностите над 100 домакинства в населеното място ще бъдат включени към мрежата за битови отпадни води.
Чуйте подробности от Айдън Осман.Дали докато общината решава проблеми с водоснабдяването, някои села не остават на воден режим? По този проблем е и проведената среща между кмета на Черноочене Айдън Осман и кмета на село Паничково.
И към друг проблем, отново свързан с пороите. Какво се случва в Чернооченско с реколтата след падналите градушки?Една тема, която също е актуална сега е, имат ли проблеми местното население с получаването на дърва за огрев? Какво се случи с идеята Черноочене да стане град, във връзка с твърдението на Айдън Осман, че намаляват все повече физическите граници между общинския център и околните села Нови пазар, Каблешково, Пряпорец и Среднево. Нека чуем и отговорите.Чуйте в прикрепения файл интервюто на Радка Петкова с кмета на община Черноочене Айдън Осман.Вижте още
Красен Кискинов

Красен Кискинов: Местната бизнес общност в Крумовград демонстрира голяма предприемчивост

Управителният съвет на Фонда за подкрепа и насърчаване на микро, малки и средни предприятия в Крумовград разгледа 14 проекта, постъпили от местни предприемачи. От тях финансиране получиха 7 проекта, предложени от 6 фирми. Фондът стартира през юли 2019 година. Той е създаден от златодобивната компания "Дънди Прешъс Металс" с цел устойчиво развитие на..

публикувано на 16.12.19 в 10:06

Петър Чухов: Здравословният нарцисизъм е абсолютно необходим не само за твореца

А сега искам да ви представя един писател, който отговаря на критериите за артист. Това е Петър Чухов, а творческите роли, с които се е нагърбил, не са никак малко . Петър Чухов пише разкази, хумористични редове, хайку, стихове , както и текстове за литературната алтернативна група Ла текст. Въпреки своите таланти, не се взима прекалено..

публикувано на 13.12.19 в 16:05

Себихан Мехмед: Мечтата ми за Крумовград е за малък, спретнат град, който да дава работа и надежда

Отмина един месец от петия мандат на кмета на община Крумовград Себихан Мехмед . Какви са проектите, продължаващи и тази година в общината, каква е мечтаната визия на общинския ръководител за града , както и каква е готовността да бъде посрещната зимата? И още. През зимните месеци въпросът за спешната помощ излиза на преден план , заради..

публикувано на 13.12.19 в 12:27
Жулиета Хубенова

Жулиета Хубенова: Одобрените проекти от Фонда за малък и среден бизнес имат бъдеще

Фондът за подкрепа на микро, малък и среден бизнес в Крумовград, финансиран от златодобивната компания "Дънди Прешъс Металс", вече одобри седем проекта на 6 местни фирми. При оценка на кандидатите важна роля играят експертите от Консултантската група "Смарт А". Чуйте в звуковия файл Жулиета Хубенова, представител на "Смарт А": Жулиета Хубенова:..

публикувано на 13.12.19 в 12:14
Иван и Наско Къркеланови

"Пчеличка" ще изгради съвременна пералня за килими в Крумовград

Чичо и племеник Наско и Иван Къркеланови от фирма „Пчеличка 2015“ ООД са заложили на услугата автоматично пране на килими. Фондът за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград е оценил качествата на техния бизнес план и е одобрил проекта им за  закупуване на ново оборудване и внедряване на услугата автоматично пране на..

публикувано на 12.12.19 в 11:54
Владимир Иванов

Владимир Иванов: Искам да се развивам в Крумовград и децата ми да имат бъдеще тук

Владимир Иванов е от Крумовград, има две дъщери и успешен бизнес в производството на дограма, и оранжерии и търговия с климатици. Вижда своето бъдеще в родния си град и затова смело кандидатства във Фонда за подкрепа на микро, малък и среден бизнесв община Крумовград, за да може да разшири производството. Много се радва, че проектът му е одобрен. Той..

публикувано на 12.12.19 в 11:38
Абидин Хаджимехмед, зам.-кмет на община Крумовград

Абидин Хаджимехмед: През 2020 година очакваме още по-голяма активност от бизнеса в Крумовград

Заместник кметът на община Крумовград Абидин Хаджимехмед определя стартът на Фонда за микро, малък и среден бизнес като успешен: На специална церемония инж. Илия Гърков, вицепрезидент на "Дънди Прешъс Металс" и изпълнителен директор за България, и Абидин Хаджимехмед връчиха на шестте фирми с одобрени проекти сертификат и плакет. Проектите са получили..

публикувано на 12.12.19 в 11:24