Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Съобщение

Излъчването на програмата на Радио Кърджали в неделя, 1 септември, е спряно временно заради технически проблем. Работи се по отстраняването му.

Извиняваме се на слушателите ни за причиненото неудобство!

Вижте още

Икона на свети Йоан Предтеча и частица от мощите на светеца бяха донесени в църква "Свети Йоан Предтеча"

Икона на свети Йоан Предтеча и частица от мощите на светеца бяха донесени като дар на средновековния манастир и църква "Свети Йоан Предтеча" в Кърджали от православна делегация от украинския град Владимир Волински, водена от отец Александър. Светините ще останат завинаги в църквата, обяви в деня на храмовия празник - 24 юни, свещеникът отец Николай:..

публикувано на 24.06.21 в 19:13

Над 90 деца участваха в програмата за празника на билките, слънцето и водата - Еньовден

Над 90 деца от ваканционната програма „Летен градски лагер” се включиха  в празника на билките, слънцето и водата - Еньовден, организиран в двора на Общински детски комплекс гр.Кърджали. От сутринта децата идваха в ОДК с много цветя и свежи билки, с които започнаха да вият огромен еньовденски венец. Програмата за празника бе подготвена от..

публикувано на 24.06.21 в 15:12

Община Кърджали покани жители на кв. „Байкал“ на работна среща

След заканата на жителите на кв. „Байкал“ да блокират централен булевард в Кърджали, заради високоетажно строителство, Община Кърджали изпрати отговор-пояснение до медиите. В отговора на арх. Делин Запартов, главен архитект на общината се казва, че изменението на един Общ Устройствен План е възможен при съществена промяна на условията, при..

публикувано на 24.06.21 в 13:50

Кметове на три села в Ардинско алармираха за лошо състояние на пътища след обилните валежи

След поройните валежи републиканският път Кобиляне - Брезен - Сполука на територията на община Ардино е почти непроходим. Навсякъде са зейнали дупки, пътят е буквално изяден. Леките коли се трошат, трудно могат да преминат пожарни коли и линейки, алармираха кметските наместници на селата Китница, Любино и Русалско. „Това не е третокласен, а..

публикувано на 24.06.21 в 13:40

Показват ни хартиени икони от Атон, спасени по време на експедициите на Станка Димитрова

Едно по-различно лято в галерията ни предлага художествения отдел "Станка Димитрова" към РИМ в Кърджали. Там в момента, на първия етаж може да бъде видя ценна и рядка експозиция от щампи на религиозна тематика, открити от Станка Димитрова при нейно посещение в църквата "Свети Свети Константин и Елена" в Долно Луково, Ивайловградско , в края..

обновено на 24.06.21 в 11:00

Жители на три села в Ардинско: Движим се не по третокласен, а по горски път

След поройните валежи републиканският път Кобиляне - Брезен - Сполука на територията на община Ардино е почти непроходим. Навсякъде са зейнали дупки, пътят е буквално изяден. Леките коли се трошат, трудно могат да преминат пожарни коли и линейки, алармираха кметските наместници на селата Китница, Любино и Русалско. „Това не е третокласен, а..

публикувано на 24.06.21 в 10:45
Бул „Беломорски“, Кърджали

Блокират пътя за „Маказа“ заради високо етажно строителство

Жители на кв.„Байкал“ в Кърджали се готвят да блокират бул. "Беломеорски", който е част от международния път за граничния пункт „Маказа“.  Жижеещите в квартала казаха, че тази събота, в 8 часа сутринта, за един час ще спрат движението по бул „Беломорски“ в областния град.  Те не са съгласни с решението за изменение на Общия устройствен план на..

публикувано на 24.06.21 в 10:14