Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Съобщение

Излъчването на програмата на Радио Кърджали в неделя, 1 септември, е спряно временно заради технически проблем. Работи се по отстраняването му.

Извиняваме се на слушателите ни за причиненото неудобство!

Вижте още

Иновации събират представители на няколко училища в Кърджали

Представители на иновативни училища се срещат във вторник в Кърджали. Срещата е по програмата на Министерството на образованието и науката "Иновации в действие", втори етап. Домакин ще е СУ "Й. Йовков в Кърджали". Поканени са председателят на Съюза на работодателите Диян Стаматов, представители на работодатели, на образователното министерство, директори..

публикувано на 13.06.21 в 11:36

Областният съвет за развитие заседава след изборите

Веднага след изборите ще бъде проведено заседание на Областния съвет за развитие, каза за Радио Кърджали областният управител Даниел Делчев. Очакванията му са представители на общините да участват във всички органи на областната администрация, където предстои да се взимат решения и където в последните две години те по една или друга причина не..

публикувано на 13.06.21 в 11:29

Няма нови случаи на коронавирус през последните 24 часа

Няма нови случаи на Ковид -19 в Кърджали през последното денонощие. 81 са новите случаи на коронавирус в страната  за изминалото денонощие. Малко под 1% от направените 8339 тестове са положителни, сочат данните на Единния информационен портал. Петима души са починали през изминалото денонощие, според актуализираните в полунощ данни на Единния..

публикувано на 13.06.21 в 11:25

Смолян отбелязва празника на обединения град

На 18 юни 1960 г., с указ 227 от Президиума на НС на НРБ, се сливат три самостоятелни селища – Смолян, Райково и Устово в един обединен град –център на Смолянска област. Всяко от някогашните селища събрани в днешния многолик съвременен град има свой специфичен облик и местни забележителности. Песните и танците на родопчани са прочути наблизо и далеч. В..

публикувано на 12.06.21 в 16:47

В Минерални бани стартираха трансграничен проект с Гърция

Първа копка по проекта „Минерални пътеки: Ваканция и природа за миг” беше направена до Статуята на Минералната вода в Община Минерални бани. Тя е водещата организация по проекта, който е финансиран в рамките на Програмата за сътрудничество INTERREG VA Гърция-България 2014-2020. Партньори по проекта са Сдружение „Съвремие”, Община Мики /Гърция/,..

публикувано на 12.06.21 в 16:31

„Моите права в моето училище“ развълнува и Руската гимназия в Бургас

От работно посещение в Бургас се завърна група от екипа ученици и консултанти, които работят по новия проект на сдружение „Родопея - Балканика“ и СУ „Петко Рачов Славейков“ – „Моите права в моето училище“. Посещението бе в партньорското училище – ПГЧЕ „Васил Левски“. Целта на срещата бе представяне на проекта пред ученици и учители от Руската..

публикувано на 12.06.21 в 12:20

Обмен на иновации в Ардино по Националната програма „Иновации в действие“

СУ „Васил Левски“  - Ардино е домакин на работна среща за споделяне на добри практики и обмяна на опит по Националната програма „Иновации в действие”. Срещата се провежда от 11 до 13 юни, а участници са учители и ученици от СУ „Васил Левски“ (Крумовград) и СУ „Христо Ботев“, село Ветрино, област Варна. Мероприятието, което се проведе в залата..

публикувано на 12.06.21 в 12:13